صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیپلماسی برجامی آمریکا؛ از ترامپ تا بایدن

۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۰۷۵۲۸
پایگاه ریسپانسیبل استیت کرفت می‎گوید اقدام دونالد ترامپ مبنی بر وارد کردن موضوع های مختلف به بحث پیرامون برجام، اکنون لزوم خروج نظامیان آمریکایی از عراق و سوریه را برای نشان دادن حسن نیت دولت آمریکا ضروری کرده است.
پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت»، در گزارشی به بررسی ادعای «جو بایدن»، رییس جمهور آمریکا، مبنی بر بازگشت به برجام و احیای این توافق پرداخته و پیش نیاز‌هایی برای تحقق این امر مطرح می‌کند.
 
گزارش با اشاره به اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر بمباران سوریه و موافقت وزرای دفاع «ناتو» برای افزایش شمار نظامیان در عراق از ۵۰۰ به ۴ هزار نفر، تاکید دارد که این تصمیم‌ها نه تنها نیرو‌های آمریکایی را در باتلاقی دیگر فرو می‌برد، بلکه مسیر دیپلماسی احیای برجام به عنوان اولویت اصلی دولت جدید آمریکا را نیز با چالش مواجه می‌کند.
 
این در حالی است که اگر بایدن قصد دارد در مسیر احیای دیپلماسی برجامی گام بردارد، نه تنها باید در برابر افزایش شمار نیرو‌های ناتو در عراق مقاومت کند، بلکه باید نظامیان آمریکایی را به صورت کامل از عراق و سوریه خارج کند.
 
گزارش در ادامه به دلیل اهمیت چنین رویکردی پرداخته و نوشت، اگرچه «باراک اوباما»، رییس جمهور اسبق آمریکا و دیگر طرف‌های برجام، تلاش کردند تا موضوع هسته‌ای را از سایر موضوع‌ها در جریان مذاکرات منجر به امضای برجام جدا کنند، «دونالد ترامپ»، رییس جمهور پیشین آمریکا، گذشته از عدم ارائه استدلالی مبنی بر نقض تعهدات برجامی از سوی ایران، اساسا موضوع هسته‌ای را نادیده گرفت و به بحث رفتار‌های ایران پرداخت.
 
نگارنده می‎افزاید «ترامپ در این مسیر حتی با هدف کشاندن ایران پای میز مذاکره دست به راه اندازی کارزار «فشار حداکثری» زد تا به زعم خود از نظر اقتصادی ایران را تضعیف و از نظر سیاسی این کشور را منزوی کند.»
 
این روند با طرح درخواست‌های ۱۲ گانه «مایک پمپئو»، وزیر خارجه دولت وی ادامه یافت که مجموعه‌ای از خواسته‌هایی غیرواقعی بود؛ در واقع تنها ۴ مورد از این درخواست‌ها به موضوع هسته‌ای ارتباط داشتند.
گزارش تاکید دارد که با توجه به شکست گروه تروریستی داعش و احتمال  اندک احیای مجدد آن، استدلال ترامپ برای ماندن در سوریه و عراق از بین رفته است و آنچه که از بررسی رویکرد متناقض آمریکا در مورد حضور نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه بر می‌آید، تصمیم آمریکا برای ادامه حضور در این کشور‌ها برای مقابله با «نفوذ منطقه‌ای ایران» است.
 
توجه به این نکته ضروری است که ایران انگیزه بیشتری برای مبارزه با داعش دارد و حتی در این زمینه به دولت عراق نیز کمک کرد.
 
گزارش در پایان ضمن اشاره به رویکرد‌های نادرست خاورمیانه ای ترامپ اعم از خروج برجام، حمایت همه جانبه و غیر مشروط از عربستان در سرکوب داخلی و اقدام‌های تهاجمی خارجی و مهم‌تر از همه در جنگ یمن، می‌گوید همه این موارد بخشی از تلاش دولت آمریکا برای توجیه دخالت بی پایان آمریکا در درگیری‌های منطقه است؛ پس بایدن برای بازگشت به برجام و احیای این توافق باید این مسائل را از هم جدا کرده و همه نظامیان آمریکایی را از عراق و سوریه خارج کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *