کاهش اثر سرطان زایی گوشتهای فرآوری شده با میوه و سبزیجات
بر اساس نتایج به دست آمده خوردن میوه و سبزیجات اثرات سرطانزایی گوشتهای قرمز و فرآوریشده را کاهش میدهد.
_ آنا به نقل از تک اورگ نوشت: تحقیقات اخیر محققان دانشگاه آلبرتا نشان میدهد مصرف کم میوه و سبزیجات همراه با مصرف بیشتر گوشتهای فرآوری شده با شیوع بیشتر سرطان در ارتباط است.
پاول ووجِلِرز یکی از محققان این مطالعه گفت: بهطورکلی پذیرفته شده که گوشت قرمز یک ماده سرطانزای احتمالی است، درحالیکه شواهد قانعکنندهای وجود دارد مبنی بر اینکه گوشتهای فرآوریشده سرطانزا هستند. این شواهد توسط «پروژه جهانی بار بیماری» سازمان جهانی بهداشت و همچنین آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان ایجاد شده است که ۱۵ سرطان را با پیوندهای احتمالی با مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده شناسایی کرده است. این موارد شامل سرطان روده بزرگ، معده، مری، کلیه، کبد و ... است. برای پیشگیری از سرطان، توصیه میشود مقدار گوشت قرمز را محدود کنید و بهطورکلی از گوشت فرآوریشده خودداری کنید.
محققان مصرف همزمان گوشت قرمز و فرآوری شده را همراه با غذاهایی که برای پیشگیری از سرطان توصیه میشوند (ازجمله میوه و سبزیجات، غلات کامل و فیبر) بررسی کردند تا تأثیرات آن را بر میزان سرطان و سن افراد در زمان مصرف بررسی کنند.
در این مطالعه از دادههای جمعآوریشده بیش از ۵۰ هزار فرد بزرگسال طی ۱۳ سال استفاده شده است. این مطالعه علاوه بر اطلاعات دقیق رژیم غذایی، اطلاعات متنوعی در مورد مشخصات جمعیتی، ویژگیهای رفتاری و سلامت شرکتکنندگان ارائه میدهد. یافتهها نشان داد که مردان با مصرف کم سبزیجات و میوه همراه با مصرف زیاد گوشت فرآوریشده ۱،۸ برابر احتمال ابتلا به یکی از ۱۵ سرطان مذکور را داشتند. خطر مربوط به زنان ۱.۵ برابر بود.
محققان معتقدند اثر سرطانزایی گوشتهای فرآوری شده ممکن است با پیروی از یک رژیم غذایی سالم غنی از سبزیجات و میوههای غیر نشاستهای و بهویژه مقدار پایینتر مصرف گوشت فرآوریشده، کاهش یابد.
طی سالهای ۱۹۶۱ تا ۲۰۱۴، مصرف سرانه گوشت سالانه در سطح جهانی تقریباً دو برابر شد و از ۲۳ کیلو به ۴۳ کیلوگرم رسید، اما در کشورهای با درآمد بالا ثابت یا کاهش یافت. کانادا یکی از بالاترین میزان مصرف سرانه در جهان را با ۸۲،۶۲ کیلوگرم در سال ۲۰۱۷ دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *