پرهیز از مجادلات بیهوده در ایام انتخابات/ تائید، رد و عدم احراز صلاحیت ها برعهده شورای نگهبان است
خبرگزاری میزان - معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به تایید صلاحیتها و نقش شورای نگهبان، گفت: نباید در رسانهها یکدیگر را تضعیف و تخریب کنیم، مجادلات بیهوده مسلما به جایی نمیرسد و بدانیم که تائید، رد و عدم احراز صلاحیت ها بر عهده شورای نگهبان است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی میزان، حجت الاسلام و المسلیمن هادی صادقی در جمع مدیران و کارکنان دیوان عدالت اداری ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) گفت: امیدوارم امروز بتوانیم گوشه ای از اقیانوس فضایل حضرت علی ابن موی الرضا (ع) را با یکدیگر به نظاره بنشنیم.
وی افزود: در و دیوار عالم امام شناس هستند، نه اینکه مقام شان بالا تر از انسان باشد، بلکه این معرفت به طور تکوینی به آن ها داده شده است؛ اما انسان باید با تلاش خودش این معرفت را به دست آورد و فضیلت انسان این است که این معرفت را با اختیار به دست می آورد.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به حدیث شریف سلسله الذهب از امام رضا(ع) که به نقل از پدرانشان فرمودند: "قال الله تبارک و تعالی کلمة لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی" یعنی کلمه «لا اله الا الله» دژ محکم من است و هر که در آن وارد شود، دچار عذاب نمیشود، گفت: حقیقتا باید به خدا پناه برد نه این که صرفا لسانی باشد.
وی افزود: بزرگی مثالی می زد که اگر گرگی به شما حمله کند و شما هم نزدیک قلعه و دژی محکم باشید آیا فقط می گویید من به دژ پناه می بریم یا حقیقتا به سمت دژ حرکت کرده و پناه می بریم؟ آیا صرف لقلقه زبان بودن و گفتن من به دژ پناه می برم ما را از خطر دریده شدن گرگان مصون می دارد؟ یا باید حرکتی عملی کرد؟
معاون فرهنگی با بیان این که پناه بردن بر دژ آدابی دارد گفت: اگر گفته شده در هنگام وسوسه و گناه بگویید اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، روشن است که مقصود آن است که انسان خود را به دژ بسپارد و داخل دژ شود نه این که فقط لسانی باشد، بلکه اگر واقعا در حین گناه و وسوسه به خدا پناه ببریم خدا دست ما را می گیرد. وی افزود: اشکال کار ما این است که واقعا به خدا پناه نمی بریم، بلکه فقط حرف پناه بردن را می زنیم و متاسفانه توسط گرگ دریده می شویم.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی شروطی را برای پناه بردن به این دژ الهی عنوان کرد و افزود: حضرت رضا (ع) فرمودند "و انا من شروطها" یعنی ولایت شرط این توحید است و نمی شود خدایی را پرستید و امامش را اطاعت نکرد، البته شروط دیگری هم هست ولی شرط ولایت اساسی ترین شرط است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه اطاعت از رهبری و ولایت فقیه هم لازمه نجات کشور در زمان حاضر دانست و افزود: الان امام و رهبر جامعه ما راه نجات را به ما نشان می دهد، و جامعه ای که دنبال امامش حرکت کند موفق می شود، مثل مساله هسته ای و مذاکرات که اگر اطراف مساله مخالف ها و موافق ها گوش به فرمان امام شان نمی کردند، جامعه ما به شدت دچار دعوا و تشطط می شد.
حجت الاسلام هادی صادقی افزود: ابتدای امسال مقام معظم رهبری فرمودند که سال همدلی و همزبانی است چون می دانستند مسایلی در راه است همدلی و همزبانی بیش از گذشته را می طلبد که یکی مساله هسته ای بود و دیگری انتخابات است که به زودی به آن می رسیم کما این که الان هم حواشی آن مطرح است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: عزیزی می گوید شورای نگهبان چشم است و دست نیست، سوال اینجاست که چشم بی خاصیت و بی اثر که فقط ببیند و نتواند دم بزند چه فایده ای دارد؟ آیا این معقول است؟
وی با تاکید بر پرهیز از ایجاد مجادلات بیهوده در کشور افزود: چرا به گونه ای در کشور مجادله های بیهوده راه بیندازیم، مگر این مجادلات بیهوده در دهه ۷۰ تجربه نشد؟ در آن زمان شورای نگهبان به استناد اصل ۹۸ قانون اساسی که گفته تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است، اصل ۹۹ را تفسیر کرد که نظارت بر انتخابات و تمام مراحل آن که شامل ثبت نام و تایید صلاحیت و ... هم می شود با شورای نگهبان است.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: شورای نگهبان تصویب کرد که این نظارت استصوابی است یعنی اگر ناظر بر تخلف یا عدم تایید صلاحیت یا چیز دیگری نظر داد، نظرش موثر باشد.
معاون فرهنگی دستگاه قضا با بیان این که رییس محترم جمهور بر حرکت بر مدار قانون تاکید کردند و این سخن کاملا درست و به جایی است بر ضرورت توجه همه به قانون مداری و قانون گرایی تاکید کرد و افزود: بهترین چیزی که وحدت بخش است، قانونی است که تصویب شده و مورد تایید قرار گرفته و مورد تایید ولی فقیه هم هست و همه باید پای آن بایستیم.
وی ادامه داد: همین قانون گفته است که تفسیر به دست شورای نگهبان است و تفسیر او به منزله قانون است، پس چرا بر سر چیزی که حل شده است و تکلیف آن روشن شدن است مجادله راه بیافتد؛ مگر حضرت آقا نفرمودند سال همدلی و همزبانی است؟ آیا از این گونه مجادله ها همدلی بیرون می آید؟
وی به بحت تایید صلاحیت ها و نقش شورای نگهبان هم اشاره کرد و افزود: تایید صلاحیت را بخش های اجرایی باید انجام دهند؛ اما باید بدانیم که این نافی نظر موثر ناظر نیست، لذا تایید صلاحیت ها به دست شورای نگهبان هم هست و رد صلاحیت و عدم احراز هم جزء آن است.
معاون دستگاه قضا با بیان این که مسلما ممکن است در مواردی نتوان قاطعانه بر صلاحیت داشتن یا عدم آن نظر داد، گفت: گاهی دراین موارد صلاحیت فرد احراز نمی شود که به این معناست که صلاحیت تایید نشده و روشن است که اینجا محل جاری شدن اصل برائت که بعضی عزیزان محترم و گرانقدرمان گفته اند نیست و باید گفت که اصل برائت را از علما یاد گرفته اید؛ اما محل کاربردش را متاسفانه نه.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان این که محل جریان اصل برائت دراین مساله نیست، گفت: این اصل در زمان مجازات و اثبات جرم و امثالهم معنا دارد یعنی وقتی تخلفی می خواهد اثبات شود اصل بر برائت است و تا ادله و شواهد کافی نباشد خلاف کسی اثبات نمی شود و این حرف درستی است؛ ولی در مقام احراز صلاحیت که مقام اثباتی دارد، نه جنبه سلبی ربطی به برائت ندارد و برائت متعلق به جنبه های سلبی است.
وی ادامه داد: مثلا می گویند افراد از این امر سلبی یعنی از این اتهام، تخلف یا جرم مبرا هستند تا اثبات شود؛ اما در بحث انتخابات ما در حال یافتن امور اثباتی هستیم، به گونه ای که باید بفهمیم نماینده ای که می خواهد در مجلس ۴ سال سرنوشت کشور را در دست بگیرد، توانمندی و حداقل لازم را دارد یا نه.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان این که احراز کف صلاحیت نامزدها با هیاتهای اجرایی و شورای نگهبان است، گفت: کف صلاحیت را مسئولان اعم از مجری و ناظر باید احراز کنند و بعد از این، مابقی صلاحیت ها را مردم با رایشان احراز می کنند و این مساله ربطی به برائت ندارد، اما اگر در حین تایید صلاحیتها اتهامی متوجه آن کاندید شد، اصل بر برائت است تا شواهد کافی پیدا شود.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که باید ببینیم ولی و امام مان چه می گوید گفت: اگر به نسخه های ولی مان عمل کنیم این ها شفای دردمان خواهد بود و وقتی گفته می شود امسال را بیشتر همدلی کنیم و هم زبان باشیم و دولت و ملت با هم باشند و پشت هم را داشته باشند، یعنی نباید در رسانه ها یکدیگر را تضعیف و تخریب کنیم، و مجادلات بیهوده مسلم به جایی نمی رسد، و برای طرح این مباحث باید از روش صحیح خود همچون گفت و گو، راهکار هایی قانونی پیدا کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *