صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش مشترک مجلس و شورای نگهبان برای رفع ایرادات یک طرح مهم خودرویی

۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳:۴۰
کد خبر: ۷۰۶۷۴۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام گزارش بیست و ششم خود از حضور در پارلمان را منتشر کرد.

- بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان ۲۶» در اینستاگرام خود نوشت: «سه‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. برای تبیین نظر شورا در خصوص «طرح ساماندهی صنعت خودرو» و همچنین برای یافتن راهکار‌هایی جهت رفع اشکال آن، از طرف کمیسیون صنایع و معادن دعوت به عمل آمده بود.

این طرح از مجلس قبل چندین بار در تردد بین مجلس و شورای نگهبان بوده است. در آخرین مصوبه ارسالی در مجلس دهم، شورای نگهبان ماده ۴ آن را مغایر بند ۸ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی یعنی مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالا‌های داخلی همراه با برنامه‌ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت‌پذیری در تولید و نیز بند ۹ این سیاست‌ها یعنی اصلاح و تقویت همه‌جانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیاز‌های اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی دانسته بود.

البته هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز مصوبه را مغایر بند‌هایی از سیاست‌های کلی تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی و همچنین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دانسته بود که این موضوع نیز از طریق شورای نگهبان، مستقلا به مجلس منعکس شده بود.

در کمیسیون، مباحث مختلفی از جمله پیشنهاداتی راجع به عرضه خودرو در بورس مطرح شد و من هم سعی کردم در مورد موضوعات مرتبط با قانون اساسی و اشکالات شورای نگهبان توضیحاتی مطرح کنم. در انتها مقرر شد پیشنهاد‌های اصلاحی در کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار گیرند و سپس در کمیسیون تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد.

طبیعتا پیشنهادات کمیسیون پس از رای‌گیری و تصویب در صحن علنی مجلس، نهایی و مصوب تلقی خواهند شد و پس از آن شورای نگهبان و هیات عالی نظارت، نسبت به رفع شدن یا نشدن اشکال خود اظهارنظر خواهند کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *