صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علی‌نژاد: وزارت ورزش دیگر پاسخگوی اقدامات فدراسیون فوتبال نیست/ لابی کردن برای انتخابات طبیعی است/ نه برای دبیرکلی و نه نایب رئیسی پیشنهادی نداریم

۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷:۱۲
کد خبر: ۷۰۶۶۰۳
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: وقتی ما برخی الزامات بین‌المللی را می‌پذیریم، نمی‌توانیم دیگر دخالتی در تصمیمات فدراسیون فوتبال داشته باشیم.

- مهم‌ترین اتفاق ورزشی که در یک هفته اخیر رخ داد برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال بود. همچنین دادگاه عالی ورزش هم اعلام کرد که تعلیق فعالیت‌های فدراسیون جودو لغو شد. این دو موضوع و همچنین دیگر موضوعات ورزشی بهانه‌ای شد تا با مهدی علی‌نژاد، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش گفت‌وگویی انجام دهیم. این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

*انتخابات فدراسیون فوتبال بالاخره برگزار شد. این انتخابات را چطور ارزیابی می‌کنید؟

خیلی خوشحال هستم که انتخابات فدراسیون فوتبال با رعایت همه استانداردهای لازم برگزار شد و اعضای مجمع در فضایی آزاد رای دادند. در این انتخابات تعداد اعضای فوتبالی مجمع بیشتر شده بود و همین موضوع یکی از اتفاقات خوبی بود که رخ داد. به خاطر اینکه آرا میان کاندیداها پخش شده بود انتخابات به دور دوم رفت و در نهایت هم آقای عزیزی خادم به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شد. 

*وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون فوتبال دخالتی هم داشت؟

تمام تلاش ما این بود که انتخابات فدراسیون فوتبال به صورت سالم برگزار شود و وزارت ورزش هم هیچ دخالتی در این انتخابات نداشت و تنها نقش نظارتی خود را ایفا کرد تا اساسنامه فدراسیون فوتبال که ماحصل همکاری وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بود اجرا شود. ناظران AFC و FIFA هم که بر انتخابات فدراسیون فوتبال نظارت می‌کردند از نحوه برگزاری انتخابات راضی بودند.

*هیئت رئیسه جدید فدراسیون فوتبال هم انتخاب شد. این هیئت رئیسه می‌تواند به فوتبال ایران کمک کند؟

اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای اولین بار است که این سِمت را به دست آوردند. آنها افکار جدید دارند و امیدوارم مطالبات مجمع را برآورده کنند و در مسیر حکم‌رانی خوب حرکت کنند. آنها چند چالش جدی مثل انتخابی جام جهانی، پرونده ویلموتس، بدهی‌های فدراسیون و موضوعاتی از این قبیل دارند.

*تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال در مجلس شورای اسلامی  هم یک چالش جدی برای فدراسیون فوتبال محسوب می‌شود.

مشکل تنها تصویب اساسنامه در مجلس نیست و قانون باید طوری تغییر کند که ماده یک اساسنامه عملی و اجرایی شود. رئیس فدراسیون فوتبال یک سال وقت دارد تا این موضوع را پیگیری کند.

*انتقادهایی هم مطرح شد مبنی بر اینکه برای انتخابات فدراسیون فوتبال لابی‌های زیادی صورت گرفت. 

همانطور که گفتم مجمع فدراسیون فوتبال مشکل خاصی نداشت. لابی کردن خیلی خوب است و برای این انجام می‌شود که اعضا به یک نظر مشترک برسند.

*انتخابات فدراسیون فوتبال شگفتی هم داشت؟

به نظر من انتخابات فدراسیون فوتبال شگفتی خاصی نداشت و کسانی که به عنوان رئیس و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال انتخاب شدند برآورد نظرات مجمع بود. اگر افراد دیگر هم انتخاب می‌شدند باز هم شگفتی محسوب نمی‌شد.

*میزان بدهی فدراسیون فوتبال چقدر است؟

من در جریان جزئیات بدهی فدراسیون نیستم، اما قطعاً با آمدن تیم جدید می‌توان به خوبی در جریان جزئیات قرار گرفت. 

*برای انتخاب دبیرکل فدراسیون فوتبال نظر خود را به رئیس فدراسیون می‌دهید؟

دبیرکل فدراسیون به پیشنهاد رئیس و تصویب هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال انتخاب می‌شود و وزارت ورزش دخالتی در این انتخاب ندارد. برای نواب رئیس فدراسیون که باید فعلا سرپرست بگذارند. در اساسنامه فدراسیون فوتبال نیامده که می‌توانیم در این خصوص ورود کنیم و به همین خاطر مشورتی هم نمی‌دهیم. 

*در طول سال‌های گذشته به خاطر هر اقدام اشتباه فدراسیون فوتبال، مجلس شورای اسلامی وزیر ورزش را بازخواست می‌کرد. در حال حاضر و با تغییر اساسنامه فدراسیون فوتبال این رویه تغییر خواهد کرد؟

وقتی ما برخی الزامات بین‌المللی را می‌پذیریم نمی‌توانیم دیگر دخالتی در تصمیمات فدراسیون فوتبال داشته باشیم و کسانی که تصمیم‌گیرنده هستند باید پاسخگو هم باشند. ما اختیاری در انتصابات نداریم؛ پس پاسخگو هم نیستیم و فدراسیون فوتبال باید پاسخگو باشد. اینکه به خاطر هر اقدام فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش پاسخگو باشد رویه درستی نیست و اصلا با قوانین بین‌المللی در تضاد است. البته ما در مورد برنامه‌های فدراسیون فوتبال سوال می‌کنیم و می‌توانیم حمایت‌های خود را از فدراسیون فوتبال مشروط به اجرای درست برنامه‌ها کنیم.

*آیا به لحاظ قانونی امکان کمک مالی وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال وجود دارد؟

اول اینکه عزیزی خادم گفت می‌تواند منابع مالی خوبی را برای فدراسیون فوتبال ایجاد کند؛ اما در هر حال ما در این خصوص هم نمی‌توانیم ورود کنیم و مسئولان فدراسیون فوتبال باید پاسخگوی این موضوع باشند. مجلس شورای اسلامی و همینطور مجمع فدراسیون فوتبال این نکته را مدنظر قرار دهند که با سازوکار فعلی نمی‌توانیم پاسخگوی عملکرد و همینطور نیازهای فدراسیون فوتبال باشیم.

*قرار است انتخابات فدراسیون اتومبیلرانی شانزدهم اسفند برگزار شود. در خصوص اینکه گفته می‌شود این انتخابات شائبه‌های زیادی دارد چه نظری دارید؟

شائبه‌ای نیست. با توجه به اینکه تایید صلاحیت کاندیداها با تاخیر به دست ما رسید مجیور شدیم برای برگزاری انتخابات این فدراسیون صبر کنیم.

*دادگاه عالی ورزش رای فدراسیون جهانی جودو را در خصوص تعلیق فعالیت‌های فدراسیون جودو ایران لغو کرد. درباره این موضوع صحبت کنید.

روز دوشنبه دادگاه عالی ورزش این  رای را صادر کرد و بر اساس آن حکم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو لغو شد. این اتفاق دستاورد حقوقی بزرگی برای جودو بود. فدراسیون جهانی جودو باید صدور رای خود را بر مبنای مبانی قانونی انجام دهد.  رای دادگاه عالی ورزش پیروزی بزرگی برای تیمی که روی این پرونده کار کرد هم بود. امیدوارم از این پس کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو با دقت بیشتری آرای خود را صادر کند. در خصوص جودو یک کار حرفه‌ای انجام شد و نتیجه خوبی هم گرفتیم. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *