صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جدیدترین تصاویر ناسا از سطح مریخ

۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۶۵۵۷
تصاویری با جزییات بالا از سطح مریخ توسط مریخ نورد «استقامت» منتشر شد.

- ایسنا به نقل از نیوزویک نوشت: این تصاویر محل فرود خشک و بی آب مریخ‌نورد را نشان می‌دهند، یعنی دهانه‌ی ۲۸ مایلی "جزرو" که دانشمندان معتقدند زمانی بستر یک دریاچه بوده و مکان مناسبی برای جستجوی نشانه‌های حیات است.

سیستم "مست‌کم زد" شامل دو دوربین است و تصاویری که در ۲۴ فوریه گرفته شدند توسط دوربین سمت چپ مریخ‌نورد ثبت شدند. این دوربین‌ها قابلیت بزرگنمایی دارند و می‌توانند تصاویر سه بعدی و ویدیو‌هایی با سرعت بالا بگیرند که این قابلیت‌ها بررسی دقیق اجسام از راه دور را ممکن می‌سازند.

وظیفه‌ی اصلی دوربین‌های ۹ پوندی (۴ کیلوگرمی) ثبت تصاویری از سطح و ویژگی‌های جو کم قطر سیاره‌ی سرخ است. این دوربین‌ها در بخش بالایی مریخ‌نورد قرار دارند و به اندازه‌ی ۱۰ اینچ (۲۵.۴ سانتی‌متر) از یکدیگر فاصله دارند.

جیم بل (Jim Bell) محقق اصلی سیستم دوربین‌های "مست‌کم زد" در بیانیه‌ای قبل از ماموریت مریخ‌نورد گفت: "مست‌کم زد" چشمان مریخ‌نورد ناسا خواهد بود.

این سیستم به دانشمندان کمک می‌کند تا بر روی سنگ‌های مورد نظر زوم کنند و آن‌ها را برای یافتن نشانه‌های حیات بررسی کنند. سپس مریخ‌نورد این نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده درون لوله‌های مخصوص قرار می‌دهد تا در ماموریت‌های بعدی به زمین برگردند تا جزئیات آن‌ها بررسی شود. دوربین‌های مست‌کم زد به بررسی سنگ و خاک سطح مریخ و بافت آن کمک می‌کند.

قدرت بزرگنمایی این دوربین‌ها به قدری بالاست که می‌توانند ویژگی‌های یک جسمی به اندازه‌ی مگس که از فاصله‌ای به اندازه‌ی یک زمین فوتبال عبور می‌کند را نشان دهند.

این سیستم همچنین می‌تواند تصاویر پارانوما ۳۶۰ درجه بگیرد. در حقیقت این سیستم در ۲۱ فوریه چنین تصویری متشکل از ۱۴۲ تصویر جداگانه گرفت.

ناسا می‌گوید "استقامت" پیچیده‌ترین سطح‌نوردی است که تاکنون به مریخ فرستاده شده است.


برچسب ها: مریخ نورد ناسا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *