علت برخی چرت زدنها ژنیتیکی است
- ایسنا به نقل از دیلی میل نوشت: محققان بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH) در این مطالعه اطلاعات ژنتیکی و عمومی ۴۵۲ هزار و ۶۳۳ نفر که در بانک اطلاعات پزشکی انگلیس موجود بود را به منظور اینکه آیا افراد چرت میزنند یا در صورت انجام این کار هر چند وقت یک بار آن را انجام میدهند، بررسی کردند.
۱۲۳ ناحیه در ژنوم انسان وجود دارد که به چرت زدن در روز مرتبط است و محققان میگویند این نشان میدهد که نیاز به چرت زدن امری زیست شناختی است.
محققان آمریکایی کشف کردند که نواحی موجود در ژنوم انسان مرتبط با چرت زدن در آن دسته از داوطلبانی که ادعا میکنند به طور مرتب در طول روز چرت میزنند، نمایانتر است.
"ایاس داگلاس" (Iyas Daghlas) نویسنده مطالعه گفت: درک نشانگرهای ژنتیکی چرت زدن در روز میتواند به پزشکان کمک کند تا برای هر فرد توصیههای شخصی برای زمان خوابیدن ارائه دهند.
"حسن سعید دشتی" (Hassan Saeed Dashti) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: چرت زدن تا حدودی بحث برانگیز است. برخی از کشورها مانند اسپانیا که چرت زدنهای روزانه از مدتها پیش بخشی از فرهنگ بودهاند اکنون این عادت کم کم از بین رفته است. در همین حال برخی از شرکتها در ایالات متحده اکنون چرت زدن را به عنوان راهی برای افزایش بهره وری تبلیغ میکنند. با توجه به این نکته بررسی و درک مسیرهای بیولوژیکی که در چرت زدن نقش دارند، مهم است.
یافتههای این مطالعه در مجله "Nature Communications" منتشر شده است.