صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پارک‌های علم و فناوری چه اهدافی را دنبال می‌کنند

۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۶۲۵۰
رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: تأسیس و راه اندازی پارک‌های علم و فناوری و به منظور ارزیابی فعالیت‌ها و نظارت بر حسن اجرای امور تحصیلات تکمیلی به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسید.
رضا نقی زاده، مشاور معاون پژوهش و فناوری و رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم در گفتگو با میزان در خصوص اینکه پارک‌های علم و فناوری با چه اهدافی و در چه سالی طراحی و اجرا شده است، گفت: ایجاد اولین شهرک علمی و تحقیقاتی در ایران مربوط به سال ۱۳۷۱ است که پیشنهاد تهیه گزارش بررسی مقدماتی آن را شرکت سهامی ذوب آهن مطرح کرد و پیگیری کلیت کار به معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان واگذار شد و در همین سال نیز موضوع توسط شورای پژوهش‌های علمی کشور تصویب شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۲ با تشکیل هیات امنا، عملیات اجرایی شهرک شروع و در سال ۱۳۷۵، اساسنامه آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. در سال ۱۳۷۸، عملیات اجرایی ساخت مرکز رشد انجام و در سال ۱۳۷۹ مرکز رشد غدیر با استقرار ۱۷ واحد فناوری و تحقیقاتی راه اندازی شد.

نقی زاده مطرح کرد: در همین سال، مطالعات مکان یابی پارک فناوری پردیس نیز انجام و در سال ۱۳۸۰، نقطه‌ای در شهر پردیس برای احداث پارکی وابسته به نهاد ریاست جمهوری انتخاب شد.

مشاور معاون پژوهش و فناوری بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری استان‌های آذربایجان شرقی، سمنان، خراسان، فارس، گیلان، مرکزی و یزد نیز در سال ۱۳۸۱ با تبدیل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی استان‌ها به پارک ایجاد شدند. آیین نامه تاسیس و راه اندازی پارک‌های علم و فناوری در سال ۱۳۸۱ در شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید که در آن مقررات مربوط به تاسیس و اداره پارک‌ها تشریح شده است.

رئیس حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم در خصوص فعالیت‌های پارک‌ها مطرح کرد: آیین نامه ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های پارک‌های علم و فناوری (۱۳۸۸) نیز به استناد بند ۶ ماده (۸) آیین نامه تأسیس و راه اندازی پارک‌های علم و فناوری و به منظور ارزیابی فعالیت‌ها و نظارت بر حسن اجرای امور آنان به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسید که این آیین نامه جزئیات و معیار‌های مربوط به ارزیابی عملکرد پارک‌های علمی و فناوری را پوشش می‌دهد.

مشاور معاون پژوهش و فناوری و اظهار کرد: در مجموع هم اکنون ۴۵ پارک علم و فناوری در کشور مشغول فعالیت هستند که براساس وابستگی سازمانی، به چهار بخش وزارتی، دانشگاهی، جهاد دانشگاهی و نهاد ریاست جمهوری تقسیم شده اند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *