صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۶۰۶۶
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

«برف می نامد» بهترین فیلم جشنواره «بیک اسکای» آمریکا شد

مستند «برف می نامد» به کارگردانی مرجان خسروی و تهیه کنندگی مهدیه سادات محور، موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم‌ بخش بلند جشنواره «بیگ اسکای» آمریکا شد.

‌فیلم «برف می نامد» از بین ۱۰ فیلم نامزد در این بخش، موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم این جشنواره شد.

‌جشنواره «بیگ اسکای» یکی از رویداد های جهانی مستند و مورد تایید آکادمی اسکار است و مستند «برف می نامد» اولین مستند ایرانی است که موفق به دریافت جایزه از این جشنواره شده است.

پیش از این، فیلم «برف می نامد» در اولین نمایش جهانی خود، منتخب جشنواره معتبر ایدفا شد.

در خلاصه داستان این مستند آمده است: مینا زنی جوان است که سه فرزند دختر دارد و حالا نُه ماه باردار است، او در اقلیمی زندگی می کند که داشتن فرزند پسر یک امتیاز محسوب می شود ...»

عوامل مستند «برف می نامد» عبارتند از پژوهشگر و کارگردان: مرجان خسروی بالِدی، تهیه کننده: مهدیه سادات محور، مجری طرح: میلاد خسروی بالِدی، تصویربردار: محمد قلی پور، تدوین: سجاد ایمانی، موسیقی: ستار اورکی، صدابردار: مجید یوسفی، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، اصلاح رنگ و نور: علی نوروزی، مدیر تولید: ناصر قائدی، تولید و حمل و نقل: روح الله یوسفی، علی خسروی، پخش فیلم: میلاد خسروی بالدی.

فیلم ۴ ثانیه‌ای محمد محمدیان برنده نشان ویژه جشنواره «اسلم دنس» شد

جشنواره فیلم «اسلم دنس» روز پنجشنبه ۲۵ فوریه در حالی از فهرست برندگان جوایز امسال خود رونمایی کرد که در آن نام فیلم کوتاه تجربی‌ ۴ ثانیه‌ای «زندگی» ساخته محمد محمدیان از ایران به چشم می خورد.

در مهم ترین بخش بیست و هفتمین دوره رویداد جشنواره فیلم «اسلم دنس» درام «داستان خودکشی تایپه ای» به کارگردانی Keff برنده جایزه بزرگ هیات داوران شد. این فیلم همینطور توانست جایزه انتخاب تماشاگران را نیز دریافت کند.

در این رویداد که از روز ۱۲ تا ۲۵ فوریه برگزار شد جایزه نشان ویژه روحِ جرج استارکس فستیوال به فیلم کوتاه فیلم تجربی‌ ۴ ثانیه‌ای «زندگی» به کارگردانی محمد محمدیان از ایران رسید.

اولین آسایشگاه جذامیان مستند شد

مستند نیمه‌بلند «خوره» درباره تاریخچه‌ی اولین آسایشگاه مجذومین است که در شهر مشهد قرار دارد.

میراب‌اقدم درباره‌ی این مستند توضیح داد: «خوره» به روند تغییر و تحول این آسایشگاه می‌پردازد و حال و روز مجذومین یا همان جذامیان را در این آسایشگاه، در گذر این سال‌ها نشان می‌دهد.

وی نقطه آغاز این مستند را خواندن خبری در یک روزنامه دانست و گفت: سوژه از جایی برای من جذاب شد که خبری در روزنامه چاپ شده بود که این مجذومین در حال اخراج از آسایشگاه محراب‌خان هستند؛ آسایشگاهی که از طرف همین شخص یعنی محراب‌خان در گذشته وقف مجذومین شده است.

میراب‌اقدم پیرامون نام این مستند هم اظهار کرد: از آنجایی که این بیماری کم‌کم تمام اجزای بدن را می‌خورد، به آن «خوره» نیز گفته می‌شود.

این مستندساز درخصوص مراحل تولید مستند «خوره» هم گفت: شرایط کار در این آسایشگاه به شدت سخت بود، چرا که این افراد به خاطر ظاهرشان از آمدن جلوی دوربین امتناع می‌کردند؛ اما خوشبختانه فیلمبرداری به هر شکل ممکن انجام شد تا مستند آماده نمایش شود.

گفتنی است که عوامل تولید مستند «خوره» عبارتند از: نویسندگان: شهرام میراب‌اقدم، بهارک جنت‌مکان، کارگردان و تهیه‌کننده: شهرام میراب‌اقدم، فیلمبردار: فرداد فریاک، صدابردار: عماد غفوری، تدوینگر و صداگذار: محسن محمدی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

برگزاری پاسداشت مرحوم جعفر کاظمی در سازمان اوج

مراسم پاسداشت بازیگر ،کارگردان ، نویسنده فقید مرحوم جعفر کاظمی امروز دوشنبه ۹۹/۱۲/۱۱ ساعت ۱۵ با رعایت پروتکل های بهداشتی در نخلستان سازمان هنری رسانه ای اوج برگزار می گردد. «هنرمرد» عنوان مراسمی است که به پاسداشت این مدیر فرهنگی اختصاص دارد.
مرتضی سرهنگی،رحمت امینی ،رحیم مخدومی، حسین قرایی،کامران شرفشاهی،محموداکرامی ،گلعلی بابایی راجع به نگاه و اندیشه هنریفرهنگی این هنرمند جبهه فرهنگی هنری انقلاب اسلامی خواهند پرداخت.

ازجمله کتاب های ماندگار کاظمی که در حوزه دفاع مقدس نگاشته شده می توان به «نیمکت های سوخته» و «اکیپ حاج هادی» اشاره کرد. نمایش هایی که این کارگردان پرتلاش روی صحنه برد، بیشتر راجع به شهدای مدافع حرم بود که از این خیل و سیل می توان به نمایشی ویژه شهید احسان میر سیار اشاره کرد و با استقبال قابل تحسین مردم مواجه شد.

«ماه بی‌بی» به میز تدوین رسید

فیلم سینمایی «ماه بی‌بی» به کارگردانی «امین اصلانی» که دومین پروژه سینمایی تجربی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است، پس از فیلمبرداری در خانه‌ی بروجردی‌ها و شهر تاریخی کاشان، به میز تدوین رسید.

تدوین این فیلم سینمایی هم توسط امین اصلانی انجام می‌شود که در کارنامه‌ی فیلمسازی او، ساخت آثار متفاوتی چون «گنج روان»، «بهرام شیث»، «سوگنامه‌ی سرزمین نیمروز»، «هزارتوی سکوت»، «آواز پر جبرئیل»، «هفت مجلس ابلیس‌کشی»، «داستان زن خودزن»، «درخت بنفش» و... به چشم می‌خورد.

در خلاصه داستان «ماه بی‌بی» آمده است: «دختربچه‌ای در اوایل سال‌های 1300شمسی در شهری در حاشیه کویر به خاطر تنبیه در مکتب‌خانه دچار مشکلات جسمی می‌شود و...»

فیلمبرداری این اثر در دی‌ماه و اوایل بهمن‌ماه 99 به مدت 25 جلسه، در «خانه بروجردی‌ها»‌‎ی کاشان و برخی دیگر از لوکیشن‌های این شهر تاریخی توسط عباس حسین‌زاده به انجام رسیده بود.

استاد محمدرضا اصلانی تهیه‌کنندگی «ماه بی‌بی» را برعهده دارد.

سیما بابایی (در نقش خانم آغا)، حمیرا نونهالی (در نقش خانم کوچیک)، محمود نظرعلیان (در نقش آقابزرگ)، محمد صدیقی‌مهر، فریدون محرابی، مهدی عبادتی، مریم بوبانی، عباس مشهدی‌زاده، یارتا یاران، هامون حجار، ستایش مرشد، نسرین بربند، سمیه نجفی‌زاده، از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *