صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سکوت و سانسور؛ خط مشی رسانه‌های غربی در قبال واقعیات یمن

۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۰۶۰۴۷
بر اساس آمار سازمان ملل متحد تاکنون صد‌ها هزار نفر از زمان ورود عربستان سعودی و متحدانش در سال ۲۰۱۵ به جنگ یمن جان باخته اند. واقعیت‌ها نشان می‌دهد رسانه‌های غربی علاقه‌ای به انتشار  این آمار وحشتناک و جنایتکارانه در یمن ندارند.
_ روزنامه رسالت به نقل از یورو نیوز نوشت: رسانه‌های غربی طی سال‌های اخیر، نقش به سزایی در سانسور و عدم اطلاع‌رسانی در خصوص جنایات رژیم منحوس سعودی در یمن ایفا کرده‌اند. اگرچه برخی رسانه‌های غربی که رویکردی مستقل دارند، از جنایات سعودی‌ها در این کشور عربی پرده‌برداری کرده‌اند، اما اکثر رسانه‌های غرب از یک خط‌مشی واحد در قبال تحولات خونین یمن پیروی می‌کنند: سکوت و سانسور!  
 
در حال حاضر، پس از انتشار عمومی و رسمی گزارش نهاد‌های امنیتی آمریکا در خصوص نقش بن سلمان در ماجرای قتل جمال خاشقجی، رسانه‌های غربی در رویکردی هماهنگ، این جنایت را محکوم کرده و خواستار مجازات ولیعهد سعودی شده‌اند. بدون شک در خونخواری بن سلمان و جنایات وی کمترین تردیدی وجود ندارد، اما رویکرد دوگانه و خاص رسانه‌های غربی در قبال رژیم سعودی نیز موضوعی نیست که بتوان آن را کتمان کرد!  
شبکه یورونیوز دریکی از گزارش‌های خود در این خصوص نوشته است که دولت جو بایدن گزینه توقف فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را به دلیل نگرانی‌های حقوق بشری بررسی می‌کند. این گزینه همزمان با بازنگری روابط میان واشنگتن و ریاض مطرح‌شده است.
 
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از چهار منبع نزدیک به این پرونده، که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش کرد که پس از توقف اجرای قرارداد فروش نیم میلیارد دلاری به یمن به دلیل نگرانی‌های ناشی از تلفات انسانی در هفته‌های گذشته، مقام‌های دولت بایدن  در حال بررسی تعلیق بخش‌های مرتبط با تجهیزات پشتیبانی و آموزش نیرو‌های عربستانی هستند تا ببینند آیا این موارد مشمول تجهیزات و خدمات دفاعی و نه تهاجمی، می‌شود یا نه؟
 
اکثر رسانه‌های غربی نیز در گزارش‌های خود تأکید کرده‌اند که دولت بایدن در حالی روابط با ریاض را بازتعریف می‌کند که عربستان، یکی از دغدغه‌های حقوق بشری ایالات‌متحده و همزمان یکی از متحدان اصلی این کشور در منطقه است! اما واقعیت مسئله چیست؟ اصل موضوع به حضور بن سلمان در رأس معادلات سیاسی و اجرایی ریاض مربوط است. اکنون بن سلمان به عنوان ولیعهد سعودی‌ها، عملا به فرد اول عربستان تبدیل‌شده است. تعلق‌خاطر بن سلمان به ترامپ و حمایت‌های مالی وی از حزب جمهوری‌خواه و رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده سبب شده  تا دموکرات‌ها به فکر انتقام از ولیعهد سعودی‌ها بیفتند. با این حال دغدغه‌های حقوق بشری اساسا اهمیتی برای بایدن و همراهانش در کاخ سفید ندارد. نباید فراموش کرد که مجوز آغاز جنگ یمن و کشتار و نسل‌کشی سعودی‌ها و اماراتی‌ها در این کشور، با چراغ سبزی صورت گرفت که اوباما و بایدن به مقامات سعودی (ازجمله بن سلمان به عنوان وزیر دفاع وقت این کشور) نشان دادند.
 
آخرین آمار سازمان ملل متحد نشانگر جان باختن بیش از صدهزار نفر از زمان ورود عربستان سعودی و متحدانش به میدان جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ است. با این حال رسانه‌های غربی اساسا علاقه‌ای ندارند در خصوص این آمار دهشتناک و جنایاتی که هرروز و هر ساعت در یمن برگزار می‌شود، اخباری را تهیه و به مخاطبان اعلام کنند! رسانه‌های غربی نیز به مانند سعودی‌ها و اماراتی‌ها و حامیان غربی و صهیونیستی ریاض و ابوظبی، اصلی‌ترین بازندگان جنگ یمن هستند. آنچه در سانسور جنایات سعودی‌ها در جنگ یمن و از سوی رسانه‌های پرادعای غربی رخ داد، برای همیشه در حافظه ملت یمن و ملت‌های دنیا ثبت و ضبط خواهد شد.  


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *