جاذبههای دیدنی اراک (۱۳۹۹) + عکس و آدرس
- اراک مرکز استان مرکزی است و به دلیل وجود صنایع مادر در این شهر نام شهر صنعتی را به اراک دادهاند. زمان تاسیس این شهر به دوران قاجار برمیگردد.
جاذبههای دیدنی شهر اراک
تالاب میقان
تالاب دیدنی میقان که در گذشته به نمکزار فراهان مشهور بوده است، این تالاب در ۱۷ کیلومتری شمال شرقی اراک، جنوب غربی داودآباد و در دشت فراهان استان مرکزی واقعشده است. مساحت این تالاب در محدوده ۱۰۰ تا ۱۱۰ کیلومترمربع متغیر است و حدود ۱،۶۵۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و آب دریاچه شور است. این تالاب دارای سه جزیره به نام کریستالین یک و دو در وسط، قسمت کویری و دشتهای اطراف میشود.
بازار اراک
بازار اراک بهعنوان آخرین اثر معماری ایرانی در مرکز شهر اراک قد برافراشته و از محلهای تجاری پررونق شهر است. این بازار که به بازار سرپوشیده نیز معروف است، با کمتر از یک کیلومتر طول دارای طاقهایی بلند و دیوارهای مرتفع است. طول دیوارهای بازار اراک به حدود هفت متر میرسد و شامل انواع واحدهای تجاری متعدد است. با ورود به بازار میتوان انواع مایحتاج از اجناس لوکس و زیورآلات گرفته تا سوغاتیهای استان و لباس را تهیه کرد.
ارگ حکومتی اراک
ارگ حکومتی اراک از جمله بناهای تاریخی سال ۱۲۳۱ هجری و قمری شهر اراک است. این محل در اصل مرکز حکومت شهر نهادها و محل سکونت حاکم شهر بود. ناصرالدین شاه در سال ۱۳۰۹ در سفر خود به عراق در این محل اقامت گزید. امروزه از این بنا تنها منزل سپهدار چیز دیگری باقی نمانده است. این زمان در زمان احداث ساخت پایههای شهر اراک و مبارشت یوسف خان گرجی در زمان حکون فتحعلی شاه ساخته شد.
حمام چهارفصل اراک
بنای حمام چهار فصل اراک یکی از زیباترین آثار معماری و کاشیکاری ایران در قرون اخیر است و به واسطه تزئینات منحصربهفرد آن، یکی از نمونههای بینظیر معماری ایرانی به شمار میرود.
این حمام در خیابان دکتر بهشتی اراک قرار دارد.
روستای هزاوه
روستای هزاوه اراک یکی از روستاهای شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. این روستا در ۱۸ کیلومتری غرب اراک و ۲۵ کیلومتری فرمهین قرار دارد. هزاوه از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک میباشد و دارای بافت روستایی کوهستانی و آب و هوای مناسب برای باغداری و دارای مزارع وسیع انگور است. روستای هزاوه زادگاه امیرکبیر، میرزا بزرگ قائم مقام و میرزا ابوالقاسم قائم مقام است. روستای هزاوه علاوهبر ویژگیهای تاریخی، دارای ذخایر آب فراوان، آب و هوای کوهستانی و چشماندازهای طبیعی و معماری است.
خانه حسن پور
خانه حسنپور اراک در زمان حکومت احمد شاه قاجار بنا و در ابتدا شرکت فرش در آن راهاندازی شد. بعدها این خانه به مدرسه مجیدی تغییر کاربری داد. در نهایت این بنا به خانه مسکونی مرحوم جواد حسنپور و بعدها به موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی تبدیل شد که از نمایشگاههای گوناگون تشکیل یافته است.
کلیسای مسروپ مقدس
کلیسای مسروپ مقدس اراک یکی از بناهای تاریخی دوره قاجار در خیابان شهید چمران شهر اراک است. این بنای تاریخی در سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در سردر این کلیسا با زبان ارمنی نوشته شده است. این کلیسا با همکاری ارمنیهای کزاز (شازند) در سال ۱۹۱۴ میلادی ساخته شده است. این بنا دارای چهار بخش مدرسه، منزل کشیش، تالار اجتماعاتو کلیسا است. ساختمان اصلی نیز دارای بخش مردم نشین ِمحراب و دو اتاق کناری در نزدیکی محراب است.
منطقه حفاظت شده هفتاد قلعه
منطقه حفاظتشده هفتاد قله، نام خود را از کوه «هفتاد قله» واقع در این منطقه گرفته است و یکی از مناطق برگزیده در میان نواحی حفاظتشده در ایران محسوب میشود. این منطقه دارای چشماندازهای زیبا، تنوع و شگفتی گونههای گیاهی و مأمن انواع گوناگون پستانداران، پرندگان و خزندگان، به ویژه پستانداران بزرگ علفخوار نظیر کل، بز، قوچ و میش است و در واقع یک موزه و آزمایشگاه طبیعی برای علاقهمندان به طبیعت و دانش محسوب میشود.
مدرسه سپهدار اراک
مسجد و مدرسه سپهداری از بناهای تاریخی قاجاریه و از جاهای دیدنی اراک است. این ساختمان از بناهای چهار ایوانی است و به شیوه مدارس دوره صفویه ساخته شده است. مسجد سپهداری به دلیل استفاده زیاد مردم از اعتبار و ارزش مسجد جمعه برخوردار است و بزرگترین گنبد آجری در بافت قدیمی اراک است.
روستای تاریخی انجدان
انجدان از جاهای دیدنی اراک و از روستاهای دهستان مشکآباد بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. این روستا در منطقهای کوهستانی قرار دارد که کوه چشمه و کوه برف شاه در اطراف آن است و غارهای کوچک و بزرگ فراوانی در نزدیکی آن وجود دارد. ارتفاع انجدان از سطح دریا دو هزار متر است. این روستا در ۶۴ کیلومتری شمال خمین، ۳۷ کیلومتری شرق اراک و با همین فاصله از غرب محلات قرار گرفتهاست.