صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زین العابدین: فرهنگ سازی برای افزایش سرانه کتاب لازمه جامعه امروز است

۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۵۷۱۵
یک نویسنده کتاب گفت: آنچه فضا را برای انجام مطالعه فراهم می‌کند؛ دسترسی آسان به کتاب است نمایشگاه مجازی کتاب نشان داد که مردم علاقه فراوانی به مطالعه دارند، اما دسترسی به کتاب آنطور که باید شاید فراهم نیست.

مسعود زین العابدین در گفت‌وگو با پیرامون استفاده بهینه از اوقات فراغت در ایام نوروز گفت: بیماری کرونا و تعطیلی‌های حاصل از آن همچنین تعطیلات نوروز زمینه را برای استفاده از کالایی فرهنگی به عنوان کتاب فراهم می‌کند، از آن جا که دید و بازدید‌ها به حداقل رسیده و امکان ارتباط چندانی برای حفظ سلامتی وجود ندارد بنابراین مطالعه می‌تواند بهترین گزینه برای پر کردن اوقات فراغت محسوب می‌شود.

این نویسنده کتاب در همین راستا ادامه داد: آنچه فضا را برای انجام مطالعه فراهم می‌کند؛ دسترسی آسان به کتاب است نمایشگاه مجازی کتاب نشان داد که مردم علاقه فراوانی به مطالعه دارند، اما دسترسی به کتاب آنطور که باید شاید فراهم نیست.

وی استفاده از طرح‌های ترویج کتاب همانند مسابقات، جوایز و جشنواره‌ها را رویکردی بسیار ارزنده برای افزایش سرانه مطالعه و تولید کتاب‌های با کیفیت دانست و افزود: جامعه ما علاقمند به خرید کتاب است، اما با اجرای طرح‌های ترویج کتاب همانند مسابقات، جوایز و حتی برخی جشنواره‌ها قطع می‌توان به فروش بالای کتاب در اوقات فراغت و ایام نوروز دست یافت.

زین العابدین نقش تبلیغات در افزایش سرانه مطالعه را مهم دانست و تاکید کرد: تبلیغات گزینه‌ مهم برای استقبال جامعه از کتاب محسوب می‌شود، باید در نظر داشت که اطلاع رسانی و یادآوری ارزش و اهمیت مطالعه در جامعه طی سال‌های گذشته مغفول مانده و بدان توجهی نشده است.

وی نقش فضای مجازی در سرانه مطالعه کتاب را مهم و موثر دانست اظهار کرد: متاسفانه در دسترس‌ترین ابزار برای پر کردن اوقات فراغت فضای مجازی است، اگر امروز علاقه بسیاری به مطالعه در مردم دیده نمی‌شود علتش حضور آنان در فضای مجازی و پر شدن اوقات فراغت آنان است، این امر نیاز به برنامه‌ریزی و فرهنگ سازی دارد موضوعی که باید در سیاست گذاری‌های مسئولین مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفته و طرح‌هایی کارگشا برای آن در نظر گرفته شود.

این نویسنده کتاب در مورد تنوع کتاب‌ها برای مطالعه ابراز کرد: اکنون انواع مختلف کتاب برای همه نوع سلیقه‌ای وجود دارد از کتاب‌های پژوهشی و علمی گرفته تا رمان و داستان‌های دفاع مقدس، همه و همه در اختیار جامعه قرار دارد، بنابراین هر کسی با هر ذائقه‌ی می‌تواند به مطالعه کتاب مورد علاقه خود بپردازد، ولی آنچه بیش از هر چیز دیگر خود را در فضای حاکم جامعه نشان می‌دهد عدم وجود فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مطالعه است این ما هستیم که باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم و به سوی مطالعه گرایش پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: بالا بودن قیمت کتاب امری است که در خرید و افزایش رسانه مطالعه کتاب تاثیرگذار است، این امر با توجه به قیمت پشت جلد کتاب‌ها نیازمند توجه دارد. سهم نویسنده از قیمت پشت جلد کتاب تنها سه هزار تومان و ناشر ۸ هزار تومان است بقیه قیمت مختص مواد اولیه بوده، این در حالی است که قیمت کاغذ بسیار بالا است و نوسانات اقتصادی نیز بر آن اثر دارد.

زین العابدین ریشه‌های سرانه مطالعه را مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: باید فرهنگ کتابخوانی از کودکی و از دوران نوجوانی در درون افراد شکل بگیرد برای این امر لازم است تا در حوزه آموزش و پرورش تغییرات و تحولات بسیاری شکل بگیرد تا نسل آینده افرادی پژوهش‌محور و مطالعه گر شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *