صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش قیمت کاغذ و دشواری‌هایی که ناشران با آن مواجه شده‌اند

۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۰۵۶۷۲
یک نویسنده کتاب گفت: با افزایش قیمت کاغذ ناشران با دشواری‌های بسیاری در حوزه نشر و تولید کتاب مواجه شدند لذا در پیش گرفتن الگوی اقتصادی مناسب برای اوضاع نشر و تولید کتاب رویکردی است که نباید از دید مسئولان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ دور بماند.

معصومه خسروشاهی در گفت‌وگو با پیرامون استفاده بهینه از اوقات فراغت گفت: اگرچه شبکه‌های اجتماعی به عنوان رقیب سرسخت در مطالعه محسوب می‌شود، اما خوشبختانه می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که جامعه ما به سوی افزایش سرانه مطالعه حرکت می‌کند و این آینده‌ای درخشان را نوید می‌دهد.

وی در همین راستا ادامه داد: سرانه مطالعه بر اساس آنچه در میدان عمل می‌بینم و با توجه به رویکرد نزدیکان و اطرافیانم به کتاب و کتابخوانی حاکی از این امر دارد که کتاب توانسته بار دیگر به سبد خانواده بازگردد، البته در مورد تعداد کتاب‌ها و نوع انتخاب مخاطب موضوعی متفاوت است که باید به آن جداگانه پرداخت، اما استقبال مردم در طول اوقات فراغتی که از بیماری کرونا حاصل شد و قرنطینه‌ای که مدت‌ها افراد را در خانه محبوس کرده بود گویای توجه بیش از پیش جامعه به سوی مطالعه است.

خسرو شاهی نقش تبلیغات را موضوعی مهم و برجسته در جامعه دانست و افزود: اگر تبلیغات به صورت گسترده به معرفی کتاب‌های ارزشمند بپردازند قطعاً شاهد افزایش ناگهانی و قابل توجه میزان سرانه مطالعه کتاب خواهیم بود. جامعه امروز از وجود کتاب‌های خوب اطلاع چندانی ندارد، اما این پتانسیل در افراد وجود دارد که چنانچه کتاب‌های جذاب و مورد علاقه را شناسایی کنند به خرید و مطالعه آن بپردازند.

وی به مشکلات اقتصادی حاصل از بیماری کرونا اشاره و تصریح کرد: از زمانی که بیماری کرونا پا به جامعه گذاشت، مشکلات بسیاری اقتصادی گریبان‌گیر حوزه‌ها و بسته‌های مختلف شده است، در این میان ناشران نیز از این آسیب‌ها در امان نمانده‌اند ناشران به علت عدم برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در سال گذشته نتوانستند فروش خوبی داشته باشند، اگر چه نمایشگاه مجازی کتاب نیز بعد از ماه‌ها برگزار شد، اما نتوانست ضرر‌های آنان را آنگونه که باید و شاید از بین ببرد لذا ناشران با مشکلات عدیده روبرو شدند در این میانه انتشار کتاب نیز کاهش چشمگیری به خود گرفت.

نویسنده کتاب «این شهر دیگر لیلی نمی‌خواهد» با اشاره به ضعیف شدن کتابفروشی‌ها تاکید کرد: برخی از سیاست‌های در پیش گرفته شده مانند برگزاری نمایشگاه‌های کتاب سبب ضعیف شدن بعضی از رسته‌های حوزه نشر مانند کتابفروشی‌ها شد. ضعف کتابفروشی‌ها و تعطیلی بسیاری از آنان زمینه دستیابی مخاطب به کتاب را کاهش داده است و این امر در سرانه مطالعه قطعاً تاثیر خواهد داشت.

خسرو شاهی پیرامون تاثیر قیمت کتاب بر سرانه مطالعه خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت کاغذ ناشران با دشواری‌های بسیاری در حوزه نشر و تولید کتاب مواجه شدند لذا در پیش گرفتن الگوی اقتصادی مناسب برای اوضاع نشر و تولید کتاب رویکردی است که نباید از دید مسئولان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ دور بماند، از سوی دیگر تاکید و پرداختن به تبلیغ کتاب می‌تواند رویکردی ارزنده باشد تا سرانه مطالعه کتاب را افزایش دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *