صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اشتباه بزرگ بایدن در حمله به سوریه و عراق

۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۰۵۵۰۸
اشتباه محاسباتی دولت آمریکا به ریاست جو بایدن در حمله هوایی علیه سوریه، سبب بروز پیامدهایی برای کاخ سفید خواهد شد.
- تحلیلگران اعتقاد دارند حمله نظامی آمریکا در مرز سوریه و عراق به پایگاه‌هایی در این منطقه پیامی هشدارآمیز است اما آیا تجاوز به خاک دو کشور از سوی دولت آمریکا، اقدامی بازدارنده است؟
 
سال‌هاست که دو کشور سوریه و عراق درگیر جنگ با گروه‌های تروریستی دست پرورده مثلث «غربی عبری عربی» هستند و تنها حامی این دو کشور در کارزار نابرابر جنگ با داعش، ایران و سپس روسیه بوده است.
 
در این نبرد هیچ کشور دیگری به حمایت از دو دولت و ملت وارد عمل نشد؛ بلکه حتی آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها همچنان از تروریست‌های تکفیری حمایت می‌کنند.
 
آمریکایی‌ها ادعا کرده‌اند که حملات اخیر در پاسخ به حمله یک گروه عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل داده شده است.
 
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که گروه حمله کننده، گروهی قانونی و مورد تایید دولت عراق نیست و از ماهیت اصلی این گروه اطلاعت کاملی وجود ندارد که نشان بدهد وابستگی آن به کدام جریان است.
 
گروه «سرایا اولیاء الدم» مسئولیت این حمله موشکی را بر عهده گرفت، اما این گروه همچنان ناشناخته است.
 
عراقی‌ها خواهان خروج نیرو‌های اشغالگر آمریکا از خاک خود هستند و همه مشکلات موجود در این کشور را به خاطر دخالت‌های مستقیم آمریکا و حضور نظامی آنها می‌دانند.
 
تاکنون مردم و دولت عراق موفق به اخراج نیرو‌های آمریکایی نشده‌اند، اما فشار برای اجرای این تصمیم شدت گرفته است.
آمریکایی‌ها هر گونه حمله به نیرو‌های نظامی خود را در سوریه یا عراق به ایران نسبت می‌دهند و این ادعا در حالی است که برای اثبات ادعای خود تاکنون اسنادی منتشر نکرده‌ اند.
 
ایران نیز همچون دولت‌ها و ملت‌های سوریه و عراق خواهان خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه، عراق و منطقه است، اما برای تحقق این خواسته، خود را وارد درگیری با آمریکا نمی‌کند؛ چرا که ملت‌ها و دولت‌های دو کشور سوریه و عراق توان آن را دارند که آمریکا را وادار به خروج از خاک خود کنند.
 
آمریکا تاکنون سماجت به خرج داده و نمی‌خواهد نیرو‌های خود را از سوریه و عراق خارج کند؛ چرا که تصور می‌کند میدان برای برای نفوذ ایران بیشتر مهیا می‌شود.
 
اما حملات هوایی آمریکا به پایگاهی در مرز سوریه و عراق که نیرو‌های مقاومت در آن حضور دارند و مقابل تروریست‌های تکفیری وهابی مقاومت می‌کنند، تاثیری بر خواسته اخراج آمریکایی‌ها از منطقه خواهد داشت؟
 
آیا باعث می‌شود تا سوریه و عراق از خواسته قانونی خود منصرف شوند؟
 
قطعا چنین اتفاقی نخواهد افتاد بلکه باعث شدت حملات نیرو‌های مقاومت به نیرو‌های آمریکایی خواهد شد که البته دامنه جنگ را نیز گسترش می‌دهد و این اتفاق به زیان آمریکا و دولت تازه کار جو بایدن خواهد بود.
 
جو بایدن پس از روی کار آمدن در آمریکا، نخستین دستور حمله نظامی را شخصا صادر کرد؛ حمله‌ای که می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را برای آمریکا به همراه داشته باشد.
 
بایدن برای قوت قلب رژیم صهیونیستی چنین واکنشی نشان داد، سران رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند که مقامات آمریکا سران این رژیم را پیش از حمله هوایی در جریان قرار داده بودند.
 
تحلیلگران و کارشناسان نظامی آمریکایی اعتقاد داشتند که با هرگونه عملیات نظامی از سوی آمریکا در منطقه غرب آسیا، آتش بحران شعله ورتر می‌شود و این آتش دامن آمریکا را خواهد گرفت.
 
این دیدگاه اکنون با عملیاتی که با فرمان بایدن انجام شد، کنار گذاشته شده است؛ عملیات روز پنجشنبه گذشته علیه پایگاه‌های نیرو‌های مقاومت در مرز سوریه و عراق، نشان دهنده تغییر سیاستی است که تاکنون اعمال می‌شد.
 
حملات گروه تازه تاسیس عراقی به پایگاه آمریکا در اربیل عراق، که همچنان در ابهام است، باعث حملات هوایی آمریکا شد.
 
آمریکا باید به این درک برسد که تنها عامل حملات به نیرو‌های این کشور در خاک عراق و سوریه، اشغالگری و تجاوز نظامی آنها است.
 
مردم و دولت این دو کشور خواهان خروج نیرو‌های آمریکایی و پایان اشغالگری هستند و این خواسته ارتباطی به ایران ندارد و اگر عملیاتی علیه نیرو‌های تروریستی آمریکا در عراق و سوریه انجام می‌شود، عامل آن ایران نیست، بلکه سیاست‌های آمریکاست که در منطقه غرب آسیا پیاده کرده است.
 
حمله هوایی ارتش آمریکا به سوریه و عراق از سوی بسیاری از کشور‌های دنیا و منطقه محکوم شده است.
 
بایدن پس از انجام عملیات هوایی در یک نشست خبری، ایران را به دست داشتن در حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در اربیل متهم کرد و در پاسخ به سوالی درباره پیام حمله هوایی آمریکا به منطقه مرزی عراق و سوریه به ایران گفت که «شما نمی‌توانید از پیامد اقدامات خود مصون باشید.»
 
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا نیز این حمله را پیامی «روشن» به ایران خواند و گفت که «آنها نمی‌توانند از تبعات اقداماتشان علیه شرکای ما، مصون باشند.»
 
بایدن آنگونه که در ظاهر خود را نشان داده بود، نیست؛ رییس جمهور آمریکا مصداق همان دست چدنی در دستکش مخلمین است که نباید فریب آن را خورد.
 
سیاست‌های بایدن در منطقه از ترامپ نیز تندتر خواهد بود؛ چرا که او اعتقاد دارد باید آمریکا را به مانند قبل «مقتدر» و «با نفوذ» کرد.
 
اما این بلندپروازی‌های غیر منطقی سقوط آزاد آمریکا را با سرعت هر چه بیشتر رقم خواهد زد.
 
آمریکا برای بازسازی و بازیافت خود دست به اقداماتی می‌زند که بر این کشور و دنیا زیانبار است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *