صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۵۴۰۵
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینما‌ها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

معرفی برگزیدگان چهاردهمین جشنواره «رضوی»

مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی به دبیری سعید نجاتی شامگاه ۷ اسفندماه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سالن فخرالدین اسعد گرگانی در گرگان برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، عادله کشمیری مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان گلستان روی صحنه آمد و ضمن عرض تبریک میلاد امام علی (ع)، پیام سیدعباس صالحی را قرائت کرد که در این پیام آمده بود: «جشنواره فیلم کوتاه رضوی جلوه‌ای از ارادت به آن امام رئوف؛ امام رضا (ع) است و فضایی برای گفتمان آفرینی هنرمندان فراهم آورده تا با زبان گویای هنر سینما به جریان سازی فرهنگی با تکیه بر آموزه‌های جوشیده و روییده از خسرو اقلیم طوس بپردازند. با قدردانی از هنرمندان و برگزارکنندگان امیدوارم از سیره آن امام الگو بگیریم که همواره مبتنی بر اخلاق انسانی، مدارا، مخاطب شناسی و وحدت آفرینی بود و در یک گفتمان و هم‌افزایی توسعه بخش و منادی وحدت برای ایران اسلامی هستند.»

وی گفت: ما بر این باوریم که فرهنگ زیربنای توسعه جامعه اسلامی است و هنر زبان این فرهنگ است، هنر در دنیای امروز بهترین رسانه فرهنگی است و فیلم در بین هنرها از همه سرآمدتر است. چراکه خیلی از هنرهای دیگر را به خدمت خود گرفته و ترکیبی زیبا را به وجود آورده که زیربنای آن ادبیات، رنگ، نقش و موسیقی است. فیلم یک هنر نیست خلاصه هنرها و بستر انعکاس پیام‌هاست فرهنگ ما درون مایه ژرفی دارد که می‌تواند در آینه هنر به ویژه هنر فیلم منعکس شود. یکی از ارزنده ترین بخش فرهنگ ما فرهنگ رضوی است این فرهنگ می‌تواند دستمایه خلق آثار متنوعی باشد. از دکتر انتظامی، دکتر رحمتی، بنیاد امام رضا (ع)، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، شورای سیاستگذاری، هیات مشاوران، داوران، سعید نجاتی و … تشکر می‌کنم.

پیام رییس سازمان سینمایی به هنرمندان

سپس حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی به صورت تلفنی روی خط آمد و عنوان کرد: از اینکه توفیق نشد حضور داشته باشم، عذرخواهی می‌کنم، به همه فیلمسازان جوانی که آثار خود را ارسال کرده و برگزیده شدند، تبریک می‌گویم. از مسئولان استانی که با جدیت جشنواره را به استان چهارفصل گلستان منتقل کردند، تشکر می‌کنم.

وی گفت: با شیوع کرونا یک دیدگاه این بود و البته هنوز هم هست که فعالیت‌ها را متوقف کنیم، دیدگاه دیگر این است که فعالیت‌ها را با زیست کرونایی دنبال کنیم که با پیگیری همکاران ما در استان گلستان روش دوم در پیش گرفته و استفاده از ظرفیت‌های مجازی و … جشنواره برگزار شد به همین دلیل از بزرگانی که در هیات داوری بودند و باقی برگزارکنندگان تشکر می‌کنم. ممنونم که به این مدیوم توجه دارند چون این مدیوم برای رشد و بالندگی سینماگران مهم است. حجم آثار رسیده، کیفیت آثار و… نشان می‌دهد این جشنواره یک اتفاق است. در این جشنواره ما به دنبال ترویج سیره رضوی، جایگاه امام رضا در ترویج عطوفت، انسان بودن و… هستیم ایشان به شبهات پاسخگویی می‌کردند. بنابراین هرچقدر به این سیره در مدیوم فیلم کوتاه و سایر مدیوم‌ها توجه کنیم آموزه‌های دینی را ترویج کرده‌ایم. این مدیوم برای ما مهم است چون آثار درخشان سینمای بلند در سال‌های اخیر حاصل فعالان عرصه کوتاه بوده، سینما مجموعه‌ای از پرسش هاست و فیلمی خوب است که با پایان یافتنش تازه در ذهن مخاطب آغاز شود. ضمن اینکه ریتم جهان در حال تغییر است به همین جهت اثر بخشی فیلم کوتاه برجسته‌تر است. برای همه فیلمسازان این عرصه آرزوی توفیق دارم.

در ادامه سعید نجاتی دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: از سازمان سینمایی و بنیاد امام رضا (ع) به خاطر شکل‌گیری این جشنواره که به نام حضرت متبرک است، از همکاران دبیرخانه‌، از همه عزیزانی که بدون منت آمدند و ما را کمک کردند، از استاندار، همکاران و عزیزانمان در استان گلستان و… تشکر می‌کنم. انجمن سینمای جوانان ایران، همکاران ارشاد و استانداری که برای ما قوت قلب بودند، انجمن به همراه بنیاد امام رضا (ع) ۱۰ فیلم تولید کرد؛ این کار از آن کارهایی است که معمولاً در جشنواره‌ها رخ نمی‌دهد. خواهشم این است که اگر جایی فستیوال برگزار می‌کند، فیلم مرتبط با آن تولید کند. امیدوارم این اتفاق در دوره‌های بعدی هم رخ دهد.

وی با اشاره به داوری‌ها بیان کرد: آقای محمدعلی نجفی خیلی ویژه و تخصصی به آثار نگاه می‌کرد، جلسات او کلاس درسی برای من بود، از استاد فخیم‌زاده هم به طور ویژه تشکر می‌کنم و همینطور از فیلمسازان. از اینکه به این جشنواره فیلم فرستادید ممنونم و امیدوارم بهترین اتفاقات رخ دهد. اگر کم و کسری بود تقصیر من است و اگر نکته خوبی وجود داشت به خاطر زحمات بچه‌هاست. اگر ضعفی وجود داشت به خاطر آقا امام رضا (ع) ببخشید.

محمدعلی نجفی: خوشحالم که در گلستان زیبا تقدیر می‌شوم

در ادامه بزرگداشت محمدعلی نجفی و مهدی فخیم‌زاده ۲ کارگردان پیشکسوت برگزار شد.

نجفی بیان کرد: زبانم از بیان احساسم قاصر است. من در اصفهان به دنیا آمده و در تهران تحصیل و زندگی کرده‌ام اما برایم ارزشمند است که در یک شهر و استان ارزشمند با این سابقه تاریخی مورد تقدیر قرار گرفته‌ام. وقتی زبان از بیان احساس قاصر است، موسیقی متولد می‌شود. از همه ممنونم. امیدوارم قدر این لحظات را بدانم.

در ادامه محمدرضا عرب سخنگوی کانون کارگردانان که برای دریافت لوح تقدیر فخیم‌زاده به روی سن آمده بود، بیان کرد: آقای فخیم‌زاده گفتند بگویم به دلیل اینکه از نظر پزشکی امکان سفر نداشتند این لوح را من به جایشان دریافت و از همه تشکر کنم.

وی گفت: من هم گلایه‌ای دارم، گلایه ام این است که چطور می‌شود جشنواره‌ای به نام امام رضا (ع) وجود داشته باشد اما آستان قدس رضوی با این همه ثروت کنار بچه‌ها نباشد؟!

در ادامه تمبر یادبود محمدعلی نجفی و مهدی فخیم‌زاده رونمایی شد.

فیلم در دوران ما مدیومی جذاب‌تر است

سپس هادی حق‌شناس استاندار گلستان روی صحنه آمد و گفت: امروز به مناسبت میلاد امام علی (ع) و برگزاری این جشنواره روز فرخنده ای است از حضور همه مهمانان که در طول این مدت تلاش کردند این جشنواره در استان گلستان برگزار شود، ممنونم. بزرگان زیادی در این جمع هستند اما حضور محمدعلی نجفی افتخاری برای ماست. از وزارت فرهنگ و ارشاد، دکتر منتظری و… تشکر می‌کنم، من متخصص فیلم نیستم همچنان که متخصص بسیاری از موضوعات دیگر نیستم اما چون بهره‌بردار هستیم می‌توانیم حس خودمان را بیان کنیم. ممکن است این حس غلط یا درست باشد اما این حس وجود دارد. در این زمانه که کتاب خواندن و روزنامه خواندن و سخنرانی کردن کمتر مورد توجه واقع می‌شود، فیلم جذاب‌تر است. انتقال مفاهیم بلند عرفانی، فلسفی، ادبی و..‌. در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارزش هنر را نشان می‌دهد. به ویژه در عصر حاضر که عصر شتاب اطلاعات است.

وی ادامه داد: ما حوصله نداریم مقاله‌ای را که کمی طولانی‌تر است بخوانیم گاهی حتی نمی‌توانیم متن‌های طولانی را در تلگرام و واتس اپ بخوانیم در این عصر حوصله کم شده و دوست داریم کپسولی همه چیز را دریافت کنیم. اینجاست که فیلم کوتاه می‌تواند به کار بیاید. هرچه فیلم کوتاه تقویت شود در فیلم بلند هم نتیجه می‌گیریم چون فیلم کوتاه ارزان‌ترین مسیر انتقال پیام یک تمدن به دنیاست. به نظرم هرچه در این بخش سرمایه‌گذاری کنیم نتیجه بیشتری می‌گیریم.

وی در ادامه به ظرفیت‌های استان گلستان در بخش‌های مختلف اشاره کرد.

سپس برگزیدگان این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند.

فیلم‌های موبایلی:

لوح تقدیر به «تاسوعا خانه مادربزرگ» ساخته مهشاد ولی اهدا شد.

لوح تقدیر به «روزمرگی» ساخته یاسمن بخشی تعلق گرفت.

لوح تقدیر به «زائر کوچک» ساخته بهزاد برادران رسید.

لوح تقدیر به «یک روز خوش» ساخته علی عرشیا ابوذر تعلق گرفت.

لوح تقدیر به «همدلی» ساخته سودا بسطامی رسید.

لوح تقدیر به «توسل» ساخته امیررضا سلیمانی اهدا شد.

فیلم‌های نوجوان:

لوح تقدیر به «قاب» ساخته محمدطاها منصور سمایی رسید.

لوح تقدیر سوم به «گاری» ساخته سینا قاسمی و «تولدت مبارک» ساخته غزل فرهادی تعلق گرفت.

لوح تقدیر دوم به «درخت دیگری هم هست» ساخته ملک خاتون معصومی رسید.

تندیس جشنواره به «طغیان» ساخته ماژان کیمیایی اسدی و علیرضا احد نوری اهدا شد.

فیلمنامه:

لوح تقدیر به «آواز قو» نوشته محمدعلی هاشم‌پور رسید.

لوح تقدیر سوم به «دزدان غیر دریایی» نوشته امیرحسین ریاحی اهدا شد.

لوح تقدیر دوم به «دست چپ من» نوشته نسرین محمدپور تعلق گرفت.

وی پس از کسب جایزه اش گفت: بی انصافی است که اگر از سعید نجاتی تشکر نکنم از هیات انتخاب و داوری هم تشکر می‌کنم که دغدغه من را شایسته تقدیر دانستند.
تندیس این بخش به «ماده سگ» نوشته علیرضا رواده از تهران اهدا شد.

آثار پویانمایی‌:

لوح تقدیر به لیدا فضلی برای «این سو، آن سو» رسید.

لوح تقدیر سوم به هژیر اسعدی برای «خولانه‌وه» اهدا شد.

وی در این بخش گفت: تمرکز این انیمیشن روی خشونت است که این خشونت در تاریخ در حال تکرار شدن است؛ خشونتی که همه ما با آن رو به رو بوده‌ایم. نمونه آن را درکولبران دیده‌ایم و امروز در جریان سوخت بران شاهدش هستیم. این جایزه را به قربانیان خشونت در کردستان و سیستان تقدیم می‌کنم.

لوح تقدیر دوم به امیر مهران برای «نهنگ سفید» رسید.

تندیس این بخش به ملیحه غلامزاده برای «کلاف» اهدا شد.

در این بخش نادری از داوران بخش فیلمنامه گفت: به سعید نجاتی که جشنواره را کوله بری کرد، تبریک می‌گویم امیدوارم از فیلم کوتاه و البته سعید نجاتی حمایت شود. امیدوارم این استان غنی و شاهکار تمدن ایران در حوزه هنر و فرهنگ هم سرمایه‌گذاری کند.

فیلمنامه و پژوهش:

لوح تقدیر پژوهش به الهام معروفی برای «۳۳۰ سی سی خاطره» تعلق گرفت.

معروفی پس از دریافت جایزه اش گفت: امیدوارم در سال آینده و دوره‌های بعدی بخشی جدا برای پژوهش در نظر گرفته شود چون پژوهش از فیلمنامه جداست جشنواره رضوی در همه زمینه‌ها جایزه تخصصی دارد و امیدوارم این جایزه هم اضافه شود.

لوح تقدیر فیلمنامه به مریم اسمی خانی و وحید حسن‌زاده برای «وضعیت اورژانسی» تعلق گرفت.

بازیگری:

لوح تقدیر به نازنین رمضانی برای «وضعیت اورژانسی» رسید.

لوح تقدیر به یاسمن نصیری برای فیلم «عزیز» اهدا شد.

نصیری پس از کسب جایزه اش عنوان کرد: این جایزه را به تمام عوامل حرفه‌ای «عزیز» و انجمن سینمای جوانان کاشان تقدیم می‌کنم.

لوح تقدیر بهترین بازیگر در این بخش به سهیل قنادان برای «برادر» اهدا شد.

صدا:

لوح تقدیر به رامین ابوالصدق برای «خولانه‌وه» رسید.

لوح تقدیر به محمدحسن ابراهیمی برای «مینی‌بوس» اهدا شد.

لوح تقدیر بهترین صدا به مهرداد ابوالقاسمی و عرفان ابراهیمی برای «گوشه پوسیده مرگ» تعلق گرفت.

تدوین:

لوح تقدیر به حمید فنایی برای «مرگ تدریجی» رسید.

فیلمبرداری:

لوح تقدیر به امیر پورحکمت برای «گیزلین» اهدا شد.

مستند:

لوح تقدیر به «از بخشش تا رویش» ساخته مهدی شعبانی رسید.

لوح تقدیر دیگری به پری عضدالملکی شخصیت «از بخشش تا رویش» تعلق گرفت.

لوح تقدیر سوم به «شهر زیبای من» ساخته الهام آقالری رسید.

وی که در این جشنواره حضور نداشت پیامی را ارسال کرده بود که در این پیام آمده بود: «از زحمات دبیر جشنواره و همکارانش در این روزهای سخت کرونا تشکر می‌کنم، از هیات داوران تشکر می‌کنم که دغدغه من را دیدند.»

لوح تقدیر دوم به «کاک ئیرج» ساخته جمشید فرجوند فردا اهدا شد.

تندیس این بخش به «فرزندان خونیار» ساخته آرمان قلی‌پور دشتکی رسید.

داستانی:

لوح تقدیر به «مینی بوس» ساخته ابوذر حیدری رسید.

لوح تقدیر سوم به «برادر» ساخته نوشین معراجی اهدا شد.

لوح تقدیر دوم به «شوفر» ساخته رضا نجاتی رسید.

نجاتی پس از کسب جایزه اش گفت: هروقت سفر می‌کنم، بیشتر عاشق کشورم می‌شوم. افتخار می‌کنم که فرزند مشهد هستم.

تندیس این بخش به مریم اسمی خانی برای «وضعیت اورژانسی» تعلق گرفت.

در بخشی از این مراسم از حامیان این جشنواره از جمله نماینده بانک رفاه کارگران، نماینده مرکز گسترش و نماینده انجمن سینمای جوانان ایران تقدیر شد.

جایزه ویژه دبیر:

لوح تقدیر به «گناه» ساخته ابوالفضل عزیزی، «ماجان‌» ساخته فردین انصاری و «لالایی کنار ابرها» ساخته جمیل عامل صادقی رسید.

جایزه ویژه رییس جشنواره:

این جایزه به «در میان دیوارها» ساخته محمدحسین صفری رسید. همچنین مقرر شد برای تقدیر از فیلمسازان گلستانی حاضر در بخش نهایی جشنواره لوح و هدیه نقدی از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم شود.

جایزه بزرگ جشنواره:

این جایزه به «تکلیف» ساخته علی خوشدونی فراهانی رسید.

فراهانی در این بخش گفت: وقتی در مسیر بودم پیامی از دانشجوی ۱۹ ساله سینما برایم آمد که دلم نیامد نگویم. او از مجوزها می‌گفت. این خیلی حس بدی است که جوانی دغدغه مجوز داشته باشد فکر می‌کنم. ارشاد می‌تواند ذوقی در این جوانان ایجاد کند، احساس ترس را از آنها بگیرد و عشق به فیلمسازی را در آنها تقویت کند.
دیگر جایزه این بخش به «یونس» ساخته سیامک سلیمانی تعلق گرفت.

هشدار سینماگران نسبت به انحصار در پلتفرم‌های اینترنتی نمایش خانگی

جمعی از سینماگران خواستار عدم انحصار در عرصه نمایش خانگی و تقویت مدل‌های مختلف عرضه نمایش فیلم شدند.

متن کامل بیانیه این سینماگران به شرح زیر است:

«بی‌هیچ تردیدی توسعه مدل‌های مختلف کسب و کار در صنعت فیلمسازی باید با افزایش حق انتخاب مردم، کاهش هزینه برای تمامی انواع کاربران و بینندگان فیلم و سریال با هر میزان تماشا و نیز گسترش بازار این هنر-صنعت همراه باشد و الزام و اجبار وب‌سایت‌ها، پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های خصوصی و استارتاپ‌ها و ترافیک اپراتورها به استفاده از مدل دستوری که به توسعه فساد و رانت و کاهش حق انتخاب مردم منجر می‌شود ضربات جبران ناپذیری به کسب و کارهای خصوصی این حوزه وارد خواهد ساخت.

ما بر این باوریم وظیفه مسئولان تقویت مدل‌های مختلف کسب و کار عرضه نمایش آنلاین برای گسترش و تنوع سایت‌ها، پلتفرم‌ها، استارتاپ‌ها و اپلیکیشن‌ها است تا تماشاگران محصولات سینمای ایران بتوانند بر اساس سلیقه خود آزادانه دست به انتخاب بزنند نه اینکه شرایط خاصی بر آنان تحمیل شود.

ما معتقدیم شکوفایی و خلاقیت در عرصه هنر تنها با تنوع و ایجاد عرصه رقابتی بوجود خواهد آمد نه با انحصار.

همچنین می‌بایست شرایطی ایجاد شود تا بیشترین درآمد به جای واسطه‌ها به صاحبان و تولیدکنندگان آثار پرداخت شود تا تماشاگران اطمینان یابند درآمد فیلم‌ها به تولیدکنندگان آثار پرداخت خواهد شد و با کوتاه شدن دست واسطه‌ها صاحبان آثار با خیال راحتی به تداوم راه و ساخت آثار خلاقانه همت گمارند.»

امضاکنندگان این بیانیه عبارتند از؛ مرتضی شایسته، مهدی فخیم‌زاده، علیرضا داوود نژاد، کیومرث پوراحمد، سید غلامرضا موسوی، منیژه حکمت، مهرداد فرید، علی ژکان، عبدالرضا کاهانی، مجید برزگر، خسرو امیرصادقی، علی سرتیپی، محمد متوسلانی، رضا درمیشیان، امید الف امید ی، محمد احمدی، جلیل اکبری صحت، حمید اعتباریان، حسن آقاکریمی، حسن امجدی مقدم، حبیب الله بهمنی، فریدون بخشایش، روح‌الله برادری، حسین تهرانی، سیروس تسلیمی، اصغر توسلی، مجید جوانمرد، اکبر خامین، سید جلال‌الدین دری، محسن دامادی، امیرشهاب رضویان، سیروس رنجبر، ساسان سالور، سامان سالور، رضا سبحانی، آرش سجادی حسینی، غزاله سلطانی، حجت سیفی، یوسف صمدزاده، صدیقه صحت، مجید صدیقی، محمد عرب، سلیمان علی محمد، علی غفاری، بایرام فضلی، کامران قدکچیان، رهبر قنبری، حسن قلی زاده، حسین قناعت، بهرام کاظمی، علی محمد کاظمی، بهمن کامیار، غلامرضا گمرکی، منصور لشکری قوچانی، حسن نجفی، اصغر نصیری، مرتضی متولی، بهرام محمدی پور، مجیدرضا مصطفوی، حسن مصطفوی، ابراهیم مختاری، احد میکائیل زاده، شهرام مسلخی، فرهاد مهرانفر، اسماعیل میهن دوست، داود موثقی، خسرو ملکان، امیر شروین.

«کودتای ۵۳» در رقابت اسکار بهترین فیلم

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار فهرستی از ۳۶۶ فیلم سینمایی را منتشر کرد که امسال واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین فیلم جوایز اسکار ۲۰۲۱ خواهند بود و مستند «کودتای ۵۳» به کارگردانی تقی امیرانی و محصول مشترک ایران، انگلستان و آمریکا نیز در این فهرست حضور دارد. 

در این مستند بلند و ۱۲۰ دقیقه‌ای که درباره وقایع سیاسی منتهی به کودتای ۲۸ مرداد در ایران است، «ریف فاینز» بازیگر نامزد جایزه اسکار و برنده بفتا در نقش «نورمن داربی‌شر» مامور سرویس جاسوسی MI6 حضور دارد و «والتر مرچ» تدوین‌گر برنده سه جایزه‌ٔ اسکار نیز تدوین و طراحی صدا ساخته تقی امیرانی را بر عهده داشته است.

«کودتای ۵۳» پیش از این واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین مستند بلند نیز شده بود اما به جمع نامزدهای اولیه این شاخه راه نیافت.

«ببر سفید» ساخته رامین بحرانی سینماگر ایرانی - آمریکایی و فیلم ایتالیایی «زندگی در پیش‌ رو» با بازی «سوفیا لورن» و بابک کریمی در کنار «آمونیت»، «راند دیگر»، «ما رینی بلک باتم»، «سرزمین آواره‌ها»، «یک شب در میامی»، «منک»، «تِنت»، «میناری»، «پالم اسپرینگز»، «دادگاه شیکاگو ۷»، «چیزهای کوچک»، «مولان»، «مارتین اِدن»«باکورا»، «آتلانتیس»، «پسران بد تا ابد»، «۵ همخون»، «تاریخچه شخصی دیوید کاپرفیلد»، «اِما»، «استخراج»، «پدر»، «اولین گاو»، «من گرتا هستم»، «دیک جانسون مرده است»، «لا لورونا»، «تکه های یک زن»، «پینوکیو»، «زن جوان خوش آتیه»، «هرگز به ندرت گاهی همیشه»، «روح»، «غارنشین‌ها: عصر جدید» و «تام و جری» از جمله آثار مهم شامل فیلم داستانی، مستند و انیمیشن های بلند هستند که امسال واجد شرایط رقابت برای کسب جایزه بهترین فیلم جوایز اسکار شده‌اند.

آثار شاخه بهترین مستند بلند و بهترین فیلم بین المللی نیز تحت شرایطی خاص می توانند برای کسب جایزه اسکار بهترین فیلم نیز رقابت کنند. همان طور که در اسکار ۲۰۲۰، فیلم «انگل» تواست برای نخستین بار اسکار بهترین فیلم و بهترین فیلم بین المللی را به صورت همزمان به خانه ببرد.

امسال بنا بر شرایط ویژه ایجاد شده به سبب شیوع بحران جهانی کرونا، آکادمی اسکار شرایط راحت‌تری را برای واجد شرایط رقابت آثار در شاخه‌های گوناگون از جمله بهترین فیلم در نظر گرفته است و ضمن افزایش بازه زمانی برای اکران سینمایی فیلم‌ها، آثاری را که در ابتدا قصد اکران سینمایی داشتند اما سپس به دنبال بحران کرونا در سامانه‌های نمایش آنلاین فیلم عرضه شده‌اند، نیز واجد شرایط رقابت در این شاخه معرفی کرده است.

آکادمی از تاریخ ۵ تا ۱۰ مارس رای‌گیری از اعضاء را انجام می‌دهد و فهرست نامزدهای نهایی اسکار ۲۰۲۱ نیز روز ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) اعلام می‌شود و مراسم پایانی نود و سومین دوره جوایز سینمایی اسکار نیز با حدود دو ماه تاخیر در ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ (۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ ) برگزار خواهد شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *