شهید «حسین خرازی»؛ فرماندهی با تدبیر و پیشقدم در همه عملیاتها
شهید «حاج حسین خرازی» شخصاً به شناسایی میرفت، تدبیر فرماندهیاش مبنی بر اصل غافلگیری و محاصره و در همه عملیاتها پیشقدم بود.
- شهید «حاج حسین خرازی» روز جمعه ماه محرم سال ۱۳۳۶ در یکی از محلههای مستضعف نشین اصفهان متولد شد، هوش و ادب، زینت بخش دوران کودکی او بود و در همان ایام همراه پدر به نماز جماعت و مجالس دینی راه یافت و به تحصیل علوم در مدرسهای که معلمان آنجا افرادی متعهد بودند، پرداخت.
اکثر اوقات پس از تکالیف مدرسه به مسجد محله به نام مسجد «سید» رفته اذان میگفت و مکبر بود. حسین در دوران دانشآموزی از آموزش مسایل دینی غافل نبود و به مطالعه کتب اسلامی و انقلابی وسیاسی میپرداخت. در سال ۱۳۵۵ پس از اخذ دیپلم طبیعی برای طی دوران سربازی به مشهد اعزام شد. او ضمن گذراندن دوران خدمت، فعالانه به تحصیل علوم قرآنی در مجامع مذهبی مبادرت ورزید.
در آن دوره او را برای عملیات سرکوبگرانه «ظفار» به عمان فرستادند، ولی او از این سفر به معصیت یاد کرد و حتی نمازش را تمام میخواند. از همان روزهای اول انقلاب در کمیته دفاع شهری مسئولیت پذیرفت و برای مبارزه با ضد انقلاب داخلی و جنگهای کردستان قامت به لباس پاسداری آراست و لحظهای آرام نگرفت، یک سال صادقانه در این مناطق خدمت کرد و مأموریتهای محوله او را راهی گنبد نمود.
با شروع جنگ تحمیلی به تقاضای خودش راهی خطه جنوب شد و در اولین خط دفاعی مقابل عراقیها در منطقه «دارخوین» مدت نه ماه، با تجهیزات جنگی و امکانات تدارکاتی بسیار کم استقامت کرد و دلاورانی قدرتمند تربیت کرد. در سال ۱۳۶۰ پس از آزادسازی بستان تیپ امام حسین (ع) را رسمیت داد که بعدها به لشگر امام حسین (ع) ارتقا یافت، حسین شخصاً به شناسایی میرفت و تدبیر فرماندهیاش مبنی بر اصل غافلگیری و محاصره بود.
و ی در تمامی عملیاتها پیشقدم بود، حسین قرآن تلاوت میکرد و با مفاهیم آن مأنوس بود. معتقد به نظم و ترتیب در امور بود و در آموزش نظامی و تربیت نیروهای کارآمد اهتمام میورزید، حساسیت فوقالعاده و دقت زیادی در مصرف بیتالمال و اجرای دستورات الهی داشت، از سال ۱۳۵۸ تا لحظه آخر حضورش در صحنه مبارزه تنها ایام مرخصی کاملش هنگام زیارت خانه خدا بود.
(شهریور ماه سال ۱۳۶۵) در مرخصیها، پس از دیدار با خانواده شهدا و معلولین، با یاران باوفایش در گلستان شهدا به خلوت مینشست و در اسرع وقت به جبهه باز میگشت، در طول مدت حضورش در جبهه ۳۰ ترکش مهمان پیکر او شد و در عملیات خیبر دست راستش را به خدا هدیه کرد، در عملیات کربلای ۵ انفجار خمپاره، این سردار بزرگ را در روز جمعه ۸ اسفندماه ۱۳۶۵به شهیدان لشگر امام حسین (ع) پیوند داد و بنا به سفارش خودش در قطعه شهدا و در میان یاران بسیجیاش مهمان خاک شد.
سخنان مقام معظم رهبری در مورد شهید خرازی؛ «بسم الله الرحمن الرحیم سردار رشید اسلام و پرچمدار جهاد و شهادت، برادر شهید، حاج حسین خرازی به لقاء الله شتافت و به ذخیرهای از ایمان و تقوا و جهاد و تلاش شبانه روزی برای خدا و نبردی بی امان با دشمنان خدا، در آسمان شهادت پرواز کرد و بر آسمان رحمت الهی فرود آمد. او که در طول ۶ سال جنگ قلههایی از شرف و افتخار را فتح کرده بود اینک به قله رفیع شهادت دست یافته است و او که هل من ناصر ینصرنی زمان را با همه وجود لبیک گفته بود اکنون به زیارت مولایش امام حسین (ع) نایل آمده است و او که در جمع یاران لشگر سرافراز امام حسین (ع) عاشقانه به سوی دیار محبوب میتاخت، پیش از دیگر یاران، به منزل رسیده و به فوز دیدار نایل آمده است. آری، او پاداش جهاد صادقانه خود را کنون گرفته و با نوشیدن جام شهادت سبکبال، در جمع شهدا و صالحین درآمده است. زندگی و سرنوشت این شهید عزیز و هزاران نفس طیبهای که در این وادی قدم زدهاند، صفحه درخشندهای ازتاریخ این ملت است. ملتی که در راه اجرای احکام خدا و حاکمیت دین خدا و دفاع از مستضعفین و نبرد با مستکبرین، عزیزترین سرمایه خود را نثار میکند و جوانان سرافرازش پشت پا به همه دلبستگیهای مادی زده پای در میدان فداکاری نهاده و با همه توان مبارزه میکنند و جان بر سر این کار میگذارند. چنین ملتی بر همه موانع فائق خواهد آمد و همه دشمنان را به زانو در خواهد آورد. ما پس از هشت سال دفاع مقدس همه جانبه و ۶ سال تحمل جنگ تحمیلی، نشانههای این فرجام مبارک را مشاهده میکنیم و یقینا نصرت الهی در انتظار این ملت مؤمن در مبارزه ایثارگر است». سید علی خامنهای ۱۳۶۵/۱۲/۱۰
برگرفته از سالنمای دفاع مقدس
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *