صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمایل مرد ایرانی به فرزندآوری چقدر است؟

۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۴۹۸۴
یک پژوهشگر حوزه خانواده گفت: از هر ۱۰ مرد ایرانی شش مرد علاقه‌مند است که بیش از سه فرزند داشته باشند، اما خانواده‌های ایرانی به سمت تک فرزندی و بی‌فرزندی سوق پیدا کرده اند.

- فارس نوشت: بهزاد خلیلی، درخصوص تمایل مرد‌های ایرانی به فرزندآوری گفت: مرد‌های ایرانی بسیار فرزندخواه هستند و بسیار دوست دارند که پدر شدن را تجربه کنند. میزان فرزندخواهی مردان ایرانی از بسیاری از کشور‌ها بیشتر است. درباره تعداد فرزندان نیز مردان ایرانی تمایل دارند که بیش از سه فرزند داشته باشند. این آمار بی‌نظیر است. یعنی از هر ۱۰ مرد ایرانی شش مرد علاقه‌مند است که بیش از سه فرزند داشته باشند.

این پژوهشگر حوزه خانواده در ادامه بیان کرد: یکی از مولفه‌های اصلی برای سیاست‌گذاری در حوزه فرزندآوری و جمعیت توجه ویژه به فرزندخواهی مردان و زنان آن کشور است. ایران در این زمینه از منظر سیاست افزایش جمعیت، وضعیت مطلوبی دارد. باید از این فرصت بی‌نظر استفاده کنیم و چالش‌ها را از بین ببریم.

وی افزود: زنان و مردان ایرانی دوست دارند بیش از سه فرزند داشته باشند، اما این میزان از فرزندخواهی با میزان فرزندآوری هخوانی ندارد. در واقع فرزندخواهی ایرانیان در سال ۱۳۹۷ فقط ۱.۷ دهم درصد به ازای هر زن بوده است. اگر تفاصل عدد فرزندخواهی با فرزندآوری محاسبه بشود، خواهیم دید که حدود ۱.۵ فرزند تفاوت میان خواسته و عمل خانواده ایرانی وجود دارد. این فاصله، فاصله معناداری است و مشخص است که عللی برای آن وجود دارد که باید مرتفع بشود.

خلیلی خاطر نشان کرد: این آمار در پیمایش زندگی خانوادگی در سال ۱۳۹۷ آمده است. این پیمایش را جهاد دانشگاهی انجام داده است و داده‌های معتبری دارد.

وی با اشاره به آمار‌های تک فرزندی و بی‌فرزندی گفت: از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵، حدود ۸۰ درصد رشد در خانواده‌های بدون فرزند یا تک فرزند را تجربه کرده‌ایم. حدود نیمی از خانواده‌های ایرانی، دارای تک‌فرزند یا بدون فرزند هستند. رشد در بازه زمانی مذکور حدود ۱۱ درصد بوده است.

این پژوهشگر حوزه خانواده عنوان کرد: علاوه بر اختلاف عددی که بین فرزندخواهی و فرزندآوری خانواده ایرانی وجود دارد، در بعد خانوار هم می‌بینیم که فرزندآوری به شدت کاهش پیدا کرده است. از طرف دیگر ما از دوفرزندی هم عدول کرده‌ایم و به سمت تک فرزندی و بی‌فرزندی رفته‌ایم. این خطایی است که تا حد زیادی به فرهنگ غالب ما تبدیل شده است و بسیار هم برای آینده خانواده و جامعه ایرانی آسیب‌زاست.


برچسب ها: فرزندآوری جمعیت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *