صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره تولید نوشابه؛ فرمول ساخت کوکاکولا چگونه تغییر کرد؟

۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۴۸۰۵
دلیل اصلی استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا در تولید نوشابه، قیمت مقرون به صرفه آن در مقایسه با شکر طبیعی بود.

- تقریبا ۳۰ سال پیش، کوکاکولا، که شرکتی آمریکایی است، تصمیم گرفت تا برای شیرین کردن نوشابه گازدار محبوب آمریکایی‌ها به جای شکر طبیعی از شربت ذرت با فروکتوز بالا استفاده کند.

به گزارش «مادِر جُنز»، با ذرت یارانه‌ای دولت آمریکا، شربت شیرین آن به گزینه مقرون به صرفه تری برای این شرکت تولید نوشابه تبدیل شد.

بنابراین، وقتی ذرت یارانه‌ای ارزان قیمت در اختیار کارخانه باشد، به نوبه خود به فراهم شدن یک شیرین کننده مشتق از ذرت که ارزان‌تر از شکر است منجر می‌شود.

اما در حالی که یارانه ذرت در این داستان نقش داشت، مداخله عامل مشهور دیگری که احتمالا کمتر شهرت دارد، نقشی حتی بزرگتر را ایفا کرد.

این داستان از اوایل سال ۱۹۷۱ آغاز شد؛ زمانی که فروش غافلگیرانه غلات آمریکا به اتحاد جماهیر شوروی باعث رونق قیمت ذرت شد، به نوبه خود به افزایش گسترده کاشت ذرت منجر شد.

در اواسط دهه ۷۰، قیمت ذرت به به حالت قبل بازگشت؛ همانطور که «ارل بوتز»، رییس بخش کشاورزی در آن زمان گفت؛ اما کشاورزان همچنان تولید بالا را ادامه می‌دادند. نتیجه: تولید بیش از حد ذرت.

غول‌های فرآوری ذرت مانند «آرچر دانیلز میدلند» به تمام ذرت‌های ارزان قیمتی که ممکن است بخواهند دسترسی داشتند، اما تنها در صورت یافتن بازار‌های جدید محصولات ذرت، می‌توانستند با آن سود کسب کنند.

این شرکت دو ایده بزرگ ارائه داد: اتانول، طراحی شده برای برهم زدن بازار عظیم بنزین؛ و شربت ذرت با فروکتوز بالا، که این شرکت امیدوار بود که باعث شکست بزرگ شرکت «بیگ شوگر» در صنعت سودا شود.

آنها به هم مرتبط هستند، زیرا هر دو شامل فرآیندی به نام «آسیاب مرطوب» هستند که نشاسته ذرت را جدا می‌کند؛ برای تهیه اتانول، نشاسته را تخمیر و به الکل خالص تقطیر می‌کند.

برای تهیه شربت ذرت با فروکتوز بالا، آنزیمی به نشاسته اضافه می‌شود که مقداری از گلوکز آن را به فروکتوز تبدیل می‌کند و چیزی با مشخصات شیرینی شبیه قند تولید می‌کند.

یک کارخانه آسیاب مرطوب می‌توانست هر دو مورد را تولید کند و «ای دی ام» از اوایل دهه ۱۹۷۰ سرمایه گذاری بزرگی در آسیاب مرطوب آغاز کرد؛ زمانی که قیمت بالای بنزین و شکر فرصتی برای جایگزین‌های ارزان‌تر فراهم می‌کرد.

این شرکت توسط یک غول صنعتی به نام «دوان آندریاس» هدایت می‌شد؛ با وجود ماشین کاری‌های سیاسی که منجر به یارانه‌های بزرگ تولید شد، آندریاس امیدوار بود که این اقدام تا اواسط ماه تحقق پیدا نکند، عمدتا به این دلیل که قیمت بنزین پس از رسیدن به قیمتی نجومی، در اواسط دهه ۷۰ سقوط کرد.

در سال ۱۹۸۱، آندریاس به آرزوی خود رسید؛ رییس جمهور وقت آمریکا یعنی رونالد ریگان که یکی دیگر از متحدان نزدیک رییس‌ «ای دی ام» بود، قانونی را امضا کرد که سهمیه‌های بالای شکر وارداتی را تعیین می‌کرد که به سرعت قیمت داخلی شکر را به دو برابر قیمت در بازار‌های جهانی رساند.

شربت ذرت با فروکتوز بالا شیرین کننده ارزانتری بود و سهمیه مذکور تضمین می‌کرد که قیمت شکر داخلی همچنان بالا می‌رود.؛در آن زمان، کوارد و پپسی هم به سرعت شروع به استفاده از شربت ذرت بیشتر کردند.

در سال ۱۹۸۴، یک سال قبل از راه اندازی ساخت کوکاکولای با فرمول جدید، هر دو شرکت علنا اعلام کردند که این تغییر را انجام داده اند.

یک دهه بعد، استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا هنوز در حال افزایش بود؛ آندریاس در سال ۱۹۹۹ بازنشسته شد و در سال ۲۰۱۶ درگذشت.

این روزها، ستاره شربت ذرت کم نور شده است؛ صنعت غذای فرآوری شده عمدتا از شربت ذرت با فروکتوز بالا دور شده است، زیرا این ماده با کالری خالی و افزایش وزن در ارتباط است.

فروش کوکاکولا در حال کاهش است، اما این شرکت و شرکت تولید کننده نوشابه پپسی هنوز از این ماده در محصولات شاخص خود استفاده می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *