آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
«تاسها» آماده حضور در جشنواره های بین المللی شد
پیمان شاه محمدی مجری طرح و پخش کننده مستقل بینالمللی از آغاز پخش بین المللی فیلم کوتاه «تاسها» خبر داد.
فیلم کوتاه «تاسها» به کارگردانی کامیار صالح پور و تهیهکنندگی مشترک سعید مهدی نیا و کامیار صالح پور، با به پایان رسیدن مراحل فنی، کار پخش و توزیع بینالمللی خود را آغاز کرده است.
پیمان شاه محمدی درباره این فیلم کوتاه و موضوع جهانی آن گفت: در «تاسها» عوامل نام آشنا و حرفه ای سینما با ما همکاری داشتند و این موضوع باعث شد فیلم از لحاظ تولید و اجرا به سمت درستی حرکت کند. از طرفی نیز جهان امروز به فیلمهایی با موضوع جنگ و اثرات پس از جنگ نیازمند است تا بتواند وارد مرحله جدیدی از گفتگوهای صلح آمیز شود چرا که جهان بیشتر از هر موقعی، نیازمند صلح و آشتی است.
وی تاکید کرد: دغدغه مجموعه عوامل «تاسها»، انتشار پیام صلح و بشردوستی است که در فضایی فانتزی و شکل روایی کمیک در قالب یک فیلم کوتاه در آمده است.
به گفته کامیار صالح پور کارگردان این فیلم کوتاه، نگاه «تاسها» به موضوع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و اثرات ناشی از آن پس از اتمام جنگ است. فیلم کوتاه «تاس ها» در پی نشانه های پس از جنگ بدون مرزبندی و اشاره مستقیمی دارد به آن چه که همچنان در زیرپوست اجتماع باقیمانده است.
در خلاصه داستان فیلم کوتاه «تاسها» آمده است: «چند سال پس از تغییر حکومت شاهنشاهی در ایران، جنگ بین عراق و ایران که یک جنگ تحمیلی از طرف کشور عراق بود، پس از هشت سال به پایان میرسد. در این بین یک فرمانده و یک انقلابی از ایران، یک شب را در کنار هم سپری میکنند و در مقابل هم قرار میگیرند. هنوز اثرات جنگ پابرجاست.»
در «تاسها» رضا جهانی، سعید مهدی نیا و سمیه قهرمانی به ایفای نقش پرداختهاند.
فهرست عوامل این فیلم کوتاه عبارت است از کارگردان: کامیار صالح پور، نویسنده: گرسیوز دقیقی، مدیر تصویربرداری و نورپرداز: پریا صادق بیگی، مدیر صدابرداری: حسام مژدهی نیا، تدوین: پیمان شاه محمدی، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی، دستیار کارگردان: سالار حنیفه پور، میلاد رشید و مانی کارآمد، طراح صحنه: سعید یزدانی، طراح لباس: سحرحق شناس، طراح گریم: رکسانا نیک پور، صداگذار: حسین شکوهی و پیمان شاه محمدی، آهنگساز: آترین آدالان، منشی صحنه: سپیده پریزن، عکاس: ستاره سهیلی، مشاور رسانهای: محمدصالح حجت الاسلامی، مدیر تولید: مریم قاسم آبادی و محمد گودرزی، تهیهکننده: سعید مهدی نیا و کامیار صالح پور، مشاور هنری پروژه، جانشین تهیهکننده، مجری طرح و پخش بین الملل: پیمان شاه محمدی.
فیلمبرداری «رد و بدل» به پایان رسید/ یک درام اجتماعی
فیلمبرداری فیلم کوتاه «رد و بدل» به کارگردانی و نویسندگی برزان رستمی در تهران به اتمام رسید.
فیلم کوتاه «رد و بدل» یک درام اجتماعی است.
سایر عوامل این فیلم عبارتند از تهیه کنندگان: وحید جبارزاده، اباصلت سلیمان نژاد، مجری طرح: موسسه هفتمین شهر هنر ایرانیان، بازیگران حسین فلاح، سوگل طهماسبی، سامرند معروفی، امیر ستوده، شراره منصورآبادی، بتی قربانی، صالح علوی زاده، رضا مرشد، محمد رضا خادمی، مدیر فیلمبرداری: آریو متوقع مشاور هنری پروژه: شهرزاد حسنین و دستیار کارگردان: حامد دین محمدی.
بیانیه هیات انتخاب جوایز ایسفا منتشر شد/ داوری ۲۰ فیلم کوتاه
هیات انتخاب یازدهمین دوره جوایز ایسفا خطاب به آثار انتخاب شده در این دوره از جایزه ایسفا، بیانیه ای صادر کرد.
در متن این بیانیه آمده است:
«خانواده محترم، خلاق و پویای سینمای کوتاه ایران سلام و خدا قوت
ما هیات انتخاب دوره یازدهم جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران پس از تماشای فیلمهای ارسالی شما که جوایز ایسفا را به عنوان اولین رویداد، جهت ارائه فیلم خود برگزیدهاید، تعداد ۲۰ فیلم را انتخاب کردهایم و با اعلام اسامی این فیلمها لازم میدانیم موارد ضروری زیر را به اطلاع برسانیم:
یکم. طبق آیین نامه جوایز ایسفا تعدادی فیلم به طور مستقیم از جشنوارههای مورد تایید این جوایز وارد بخش رقابتی شدهاند. لازم به ذکر است که این فیلمها توسط هیات انتخاب دیده نشده و در نتیجه معیاری بین فیلمهای دیده شده توسط ما و آن فیلمها وجود ندارد.
دوم. تعداد هشتاد فیلم برای انتخاب در اختیار ما قرار گرفت که مخیر بودیم تا بیست فیلم را از آن میان انتخاب و معرفی کنیم. هیات انتخاب نیز از این فرصت به طور حداکثری استفاده کرده و بیست فیلم را که دارای اکثریت آرا بودند، انتخاب کرده است.
سوم. تعداد بیشتر از این آثار کیفیتی متوسط و از بسیاری جهات هم ارز با هم داشتند و همین موضوع کار انتخاب را بسیار دشوار میکرد.
چهارم. آثار در بخش فنی و تکنیکی رشد قابل توجهی پیدا کردهاند و از این جهت در رقابتهای نزدیک به هم انتخاب بر اساس مضمون و همگونی آن با مضامین مناسب برای فیلم کوتاه از سوی هیات انتخاب مورد توجه قرار گرفته است.
پنجم. در انتخاب فیلمها هیچگونه ممیزی وجود نداشته است و هیات انتخاب آزادانه و بر اساس دانش، سلیقه و تجربه خود دست به انتخاب زدهاند.
و آخر اینکه امید داریم این بیست فیلم در کنار دیگر فیلمهای راه یافته به این دوره از جوایز بتوانند به خوبی تصویری از تلاشهای سازندگان فیلمهای کوتاه در ایران در این سال سخت همراه با پاندمی کرونا را نمایان سازند.
با تقدیم احترام
بهزاد آزادی، مرجان اشرفی زاده، بهرام ارک، توفیق امانی، نگین امین زاده، عاطفه خادم الرضا، و محمد نجاریان.»
«پشت در» آماده رقابت در جشنواره ها میشود/ یک روایت ترسناک
فیلم کوتاه «پشت در» به کارگردانی مرتضی عبادی و تهیه کنندگی عرفان احتشامی به زودی برای رقابت در جشنواره های بین المللی آماده می شود.
این فیلم کوتاه روایت زنی تنها است که با ورود پسر بچهای به خانهاش، مجبور میشود تن به خواسته هایش بدهد بدون آن که از عواقب سرپیچی کردن از آنها آگاه باشد.
فیلم کوتاه «پشت در» در ژانر ترسناک و سایکو ساخته شده است و این روزها آخرین مراحل فنی خود را سپری می کند.
مریم طاهری، فرهان نقی پور و شهرام حیاتی در فیلم کوتاه «پشت در» به ایفای نقش میپردازند.
از دیگر عوامل این فیلم میتوان به دستیار کارگردان: مدیا دشوار پسند، مدیرتصویربرداری: عرفان احتشامی، تدوین: علی اولیاء، منشی صحنه: ترانه حامدی، صدابردار: علیرضا اسدی مقدم، گریم: مریم حیدری، عکاس: حسام عمو نبی، پخش بین المللی: سولماز اعتماد، مشاور رسانهای: سیدمحمدصادق سیادت اشاره کرد.