صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین وضعیت کالا‌های اساسی در گمرکات

۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۴۳۴۹
معاون فنی و امور گمرکی ایران از وجود حدود یک میلیون و دویست هزار تن کالای اساسی بر روی ۳۷ فروند شناور در بنادر خبر داد و گفت: هنوز این کالا‌ها تخلیه نشده اند و یا در حال تخلیه در بنادر هستند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: مهرداد جمال ارونقی با اشاره به جدید‌ترین آمار کالا‌های اساسی موجود در گمرکات کشور، گفت:در حال حاضر ۱۶۴ هزار تن گندم، دو یک دهم میلیون تن ذرت، ۶۰۰ هزار تن سویا، سیصد و دو هزار تن جو، ۸۰ هزار تن برنج، ۹۰ هزار تن شکر، ۳۸۰ هزار تن روغن خام و ۳۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در گمرکات کشور وجود دارد.

 معاون فنی و امور گمرکی ایران افزود: حدود یک میلیون و دویست هزار تن کالای اساسی بر روی ۳۷ فروند شناور در بنادر وجود دارد که این کالا‌ها هنوز تخلیه نشده اند و یا در حال تخلیه از بنادر هستند.

انتقال اسناد مالکیت از فروشنده به صاحب کالا فقط در صورت انتقال ارز

او گفت: در مورد کالا‌های اساسی که در بنادر و گمرکات دپو هستند دو حالت وجود دارد یا کالا‌هایی هستند که از بنادر تخلیه شده اند و یا بر روی شناور هستند. با توجه به اینکه عمده اقلام کالا‌های اساسی ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، زمانی که انتقال ارز انجام شود و فروشنده کالا برای خریدار یا صاحب کالا اسناد مالکیت ارائه دهد، کالا ترخیص می‌شود.

ارونقی تاکید کرد: اگر انتقال ارز با تاخیر انجام شود، اسناد مربوط به مالکیت کالا یا بارنامه‌ها در اختیار خریدار داخلی قرار نمی‌گیرد و کالا از گمرک ترخیص نمی‌شود در این صورت خریدار از نظر حقوقی به عنوان صاحب کالا شناخته نمی‌شود و صاحب کالا هنوز فروشنده خارجی است.

او ادامه داد:مابقی کالا‌های اساسی که در گمرکات وجود دارند با اعتبار خریدار داخلی خریداری شده اند، اسناد خرید و حمل این کالا‌ها در اختیار صاحب کالا بوده و به او اجازه داده می‌شود که کالای خود را به گمرک اظهار کند.

معاون فنی و امور گمرکی گفت: ۶۰ درصد کالا‌های اساسی اعتباری خریداری شده اند و به بنادر و گمرکات رسیده است و اسناد مالکیت در دست صاحب کالا است و اگر تشریفات گمرک را انجام دهد و مجوز‌های قانونی را اخذ کند می‌تواند کالا را از گمرک ترخیص کند. البته بعد از تایید منشا ارز به کالا اجاره ترخیص داده خواهد شد.

این مقام مسئول در گمرک افزود: اگر وارد کننده‌ای کالا‌ی خود را بدون تعیین و تکلیف ارز از گمرک خارج کند ملزم است که با نرخ مصوب کالای خود را به فروش برساند به همین دلیل صاحبان کالا به دلیل عدم اطمینان به سیستم، کالای خود را در گمرک نگه می‌دارند.

ارونقی گفت: وقتی تامین ارز انجام و کد رهگیری برای کالا صادر شود نسبت به ترخیص کالای خود اقدام می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *