صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جاذبه‌های دیدنی همدان (۱۳۹۹) + عکس و آدرس

۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۴۲۰۹
همدان یکی از شهر‌های تاریخی ایران است که با آثار تاریخی خود هر ساله گردشگران زیادی را جذب می‌کند.

- همدان یک از شهر‌های قدیمی ایران است که تأثیر بسیار زیادی در فرهنگ و تمدن ایران داشته و به همین دلیل همدان را مهد تمدن ایران می‌‎دانند.

جاذبه‌های دیدنی شهر همدان

غار علیصدر

اگر می‌‎خواهید سفری هیجان‌انگیز و متفاوت را تجربه کنید، پیشنهاد می‌دهیم به تماشای یکی از جاذبه‌های طبیعی و اعجاب‌آوار استان همدان بروید و از غاری اسرارآمیز به نام علیصدر دیدن کنید. این غار در شهرستان کبودرآهنگ و در روستای به همین نام قرار دارد. غار علیصدر در سال ۱۳۸۷ به‌عنوان بیست و سومین اثر طبیعی و ملی ایران به ثبت رسیده است.

آرمگاه ابوعلی سینا

ابن سینا زاده‌ی ۳۵۹ هجری خورشیدی در بخارا و درگذشته‌ی ۴۱۶ در همدان، پزشک، شاعر، فیلسوف و دانشمند بزرگ ایران‌زمین است. او نویسنده‌ی کتاب شفا و القانون فی الطب یکی از معروف‌ترین آثار تاریخ پزشکیو بسیاری دیگر است.

آرمگاه ابو علی سینا در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شده است. این بنا در ضلع غربی خیابان بوعلی شهر همدان قرار دارد.

آرمگاه باباطاهر عریان

باباطاهر از شعرای مشهور و از بزرگان طریقت، در اوایل قرن پنجم هجری یعنی در دوران باروری دانش و معرفت ایران، در همدان به دنیا آمد.

آرامگاه باباطاهر عریان را می‌توان از نمونه‌های ممتاز و بدیع معماری عصر حاضر دانست که با تلفیقی از معماری قرن هفتم و هشتم هجری، به مامنی برای علاقه‌مندان به ادبیات و این شاعر نامی، تبدیل شده است.

آرامگاه باباطاهر بر فراز تپه‌ای در شمال غربی همدان قرار دارد. این آرامگاه در یک میدان مستطیل‌شکل زیبا و سرسبز قرار گرفته و دارای گنبدی فیروزه‌ای رنگ به شکل منشور و قاعده‌ای هشت‌ضلعی است. سقف آرامگاه نیز به زیبایی تمام کاشیکاری شده است.

دهکده گنج نامه

گنج‌نامه نام دهکده‌ای توریستی در شهر همدان است که از بخش‌های باستانی و گردشگری تشکیل یافته است. این مجموعه با امکانات تفریحی بسیار و بی‌نظیر خود آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است تا تجربه سفری شیرین و به‌یادماندنی را در ذهن افراد حک کند، اثار گردشگری این دهکده عبارتند از:

سنگ نوشته‌های گنج نامه

غار اکواریم

تله کابین گنج نامه

سنگ نبشته‌های گنج نامه

سنگ‌نبشته‌های گنج‌نامه نوشتار‌هایی از دوران داریوش و خشایارشاه هخامنشی هستند که از جا‌های دیدنی همدان به شمار می‌روند و بر دل یکی از صخره‌های کوه الوند و در انتهای دره‌ی عباس‌آباد حکاکی شده‌اند. کتیبه‌ها هر کدام در سه ستون ۲۰ سطری به زبان‌های پارسی باستانی، عیلامی و بابلی نو نوشته شده‌اند. متن پارسی باستان در سمت چپ هر دو لوح جای گرفت است. این کتبیه‌های در دهکده گنجنامه قرار دارد.

تپه هگمتانه

شهر تاریخی هگمتانه که به دلیل قرار‌گیری در دل تپه‌ای وسیع، به تپه‌ی هگمتانه معروف است و در داخل شهر همدان امروزی و در دو طرف خیابان اکباتان قرار دارد. وسعت تپه‌ی مذکور که از آن به عنوان پهناورترین تپه‌ی باستانی ایران یاد می‌شود، بالغ بر ۳۰ هکتار است که با توجه به احتساب قسمت‌هایی که در گذشته بخشی از تپه‌ی باستانی بوده، ولی به دلیل ساخت‌وساز‌های صورت گرفته‌ی امروزی به عمارات مسکونی تبدیل شده است، از ۴۰ هکتار نیز تجاوز خواهد کرد.

کلیسای گریگوری استفان

کلیسای گریگوری استپان یا کلیسای گریگوری در قسمت شرقی تپه هگمتانه در محله قدیم ارامنه قرار دارد. این کلیسا در سال ۱۶۷۶ میلادی توسط جمعی از ارامنه اصفهان و نیز مهاجران و تجار ارمنی روسیه که در همدان ساکن شدند، ساخته شده است. داخل کلیسای گریگوری چهار ستون مدور وجود دارد که با قوس‌های جناغی به یکدیگر متصل شده‌اند. این کلیسا در سال ۱۹۳۲ میلادی (۱۳۱۱ خورشیدی) بازسازی و مرمت شد.

اطراف محراب کلیسا نیز به وسیله گچ پوشیده شده بود که در حال حاضر از آن لایه‌برداری شده است. نمای داخلی کلیسا آجری است. در نمای بیرونی خشت نیز به کار رفته‌است و دارای طاق‌نما‌هایی با قوس هلالی برای تزئین است. برج ناقوس این کلیسا به شکل مدور با بهره‌گیری از سبک گنبد‌های رک بنا شده‌است.

گنبد علویان

گنبد علویان در چهارباغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد. این اثر یکی از شاهکار‌های معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان است و طی شماره‌ی ۹۴ در تاریخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

حمام قلعه

حمام قلعه همدان با معماری ایرانی اسلامی از بنا‌های تاریخی و دیدنی‌های همدان به شمار می‌رود. حمام قدیمی قلعه معروف به حمام حاج محمد سعید در یکی از محله‌های قدیمی و اصیل شهر همدان به نام محله قاشق تراشان یا محله قلعه، درخیابان شریعتی قرار دارد. حمام قلعه مربوط به دوره‌ی قاجار است و مساحتی حدود ۱۵۰۰ مترمربع دارد. حمام قلعه از دو بخش سرد و گرم تشکیل شده است که ورودی هشتی شکل دارد. بعد از عبور از هشتی، ابتدا حمام سرد و سپس حمام گرم قرار گرفته است. این حمام بخش مردانه و زنانه داشته است. در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، حمام تاریخی قلعه مورد مرمت و نوسازی قرار گرفت. بعد از آن این حمام تغییر کاربری پیدا کرد و اکنون به عنوان موزه مردم‌شناسی همدان، پذیرای گردشگران و علاقه‌مندان است. داخل حمام نیز سفره‌خانه سنتی راه‌اندازی شده که گروه‌های موسیقی در آن‌جا برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کنند.

میدان امام در همدان

میدان مرکزی همدان میدان بزرگی است که امروزه با نام میدان امام خمینی همدان معروف است. طرح و نقشهٔ این میدان پیش‌تر توسط مهندس معمار آلمانی کارل فریش تهیه و اجرا گردیده بود، ولی در شهریور ۱۳۹۶ بخش ماشین‌رو آن تخریب و همه‌ی قسمت میدان، به پیاده‌راه تبدیل شد؛ و این پیاده‌راه در ۲۹ اسفند ۹۶ افتتاح شد با وجود قدمت تقریباً یک قرن هنوز این میدان موقعیت ارتباطی خود را با خیابان‌ها و بازار همدان حفظ کرده‌است. طراحی و اصول خیابان‌کشی یا انشعاب خیابان‌ها از این میدان دایره شکل، به نحوی است که هر چه شهر گسترده‌تر می‌گردد، باز غیر مستقیم زیر نفوذ همین میدان مرکزی شهر است.

موزه تاریخ طبیعی همدان

موزه تاریخ طبیعی همدان در دانشگاه کشاورزی دانشگاه بوعلی‌سینا، در انتهای چهارباغ آزادگان در شهر همدان، در زیر بنای تقریبی ۲۰۰۰ مترمربع واقع است که به همت جعفر محمد علیزاده تاسیس شده و تمامی نمونه‌ها با تلاش ایشان و دانشجویان جمع‌آوری شده‌اند.

این موزه مجموعه‌ای کم‌نظیر از انواع گونه‌های حیوانی، گیاهی و طبیعی مربوط به اقلیم ایران و جهان را در خود دارد. این موزه در حال حاضر به عنوان سرمایه‌ای گران‌بها است که علاوه بر قرارگیری در ردیف مکان‌های دیدنی همدان، به بستری برای مطالعه و تحقیق دانش‌پژوهان تبدیل شده است. در این موزه نمونه‌های زنده، سنگواره و تاکسیدرمی شده از گونه‌های مختلف جانداران نگهداری می‌شود.

مسجد جامع همدان

مسجد جامع شهر همدان مسجدی تاریخی است که در دوره‌های مختلف تاریخی ساخته شده است. گفته می‌شود که این مسجد در دوره فتحعلی شاه یا محمد شاه قاجار آغاز شده باشد. شبستان و مناره‌ها و کاشی کاری زیبای این مسجد نمونه‌ای از هنر معماری ایرانی اسلامی می‌باشد.

مجسمه شیر سنگی

مجسمه شیر سنگی به سنگ شیر هم شهرت دارد یک تندیس سنگی به شکل شیر است که امروزه در گوشه‌ای از میدان سنگ شیر قرار گرفته است. تا قبل از حمله اعراب به ایران این تندیس شیر به همراه قرینه اش در دروازه شهر همدان قرار گرفته بود و اعراب هنگام فتح همدان آن را باب الاسد به معنای دروازه شیر نامیدند.

برج قربان

برج قربان محل دفن حسن بن عطار حافظ ابوالعلا همدانی و گروهی از امرای سلجوقی است که در حد فاصل خیابان شهید مدنی و خیابان طالقانی همدان قرار گرفته است و به دلیل معماری آجری و خاصش شهرت زیادی دارد.

شهربازی رنگین کمانی

در بلوار ارم همدان، پارک و شهربازی رنگین کمان قرار گرفته است. این شهربازی فوق العاده جذاب و مفرح می‌تواند ساعت‌ها شما و کودکانتان را سرگرم کند. تفریحات مختلف مثل بازی‌های کامپیوتری، بولینگ، تیراندازی، جامپینگ و چندین رستوران سنتی و فست فود و … از جمله جاذبه‌های این مکان هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *