گزارش آکسفام از نقش انگلیس در طولانی شدن جنگ یمن
- موسسه حقوق بشری «آکسفام»، دولت انگلیس را به طولانی کردن جنگ یمن با صادرات تجهیزات سوخت رسانی هوایی که بیم آن میرود برای کمک به نیروی هوایی عربستان در انجام عملیاتهای بمباران بی رویه در یمن استفاده شود، متهم کرد.
به گزارش «گاردین»، «سام نادل»، از مدیران آکسفام، میگوید «در حالی که آمریکا خواستار پایان دادن به درگیری در یمن شده است، انگلیس در جهت مخالف پیش میرود و با افزایش فروش تسلیحات و تجهیزات سوخت گیری هوایی که حملات هوایی را تسهیل میکند، پشتیبانی خود را از جنگ وحشیانه به سرکردگی عربستان سعودی افزایش میدهد.»
به گفته وی، «انگلیس ادعا میکند که از صلح در یمن حمایت میکند؛ این ادعا میتواند با پایان فوری فروش تمام سلاحهایی که خطر استفاده علیه غیرنظامیان و تشدید بحران انسانی را دارند، آغاز شود.»
اخیرا آمریکا اعلام کرد فروش تمامی تسلیحات به عربستان را که میتواند در پشتیبانی از عملیات تهاجمی استفاده شود، متوقف کند.
ایتالیا نیز اعلام کرد که فروش موشک به عربستان را متوقف کرده است.
اما انگلیس در درگیری که آغاز آن به سال ۲۰۱۴ بازمی گردد و باعث مرگ مستقیم و غیرمستقیم نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر شده است، در برابر فشارها برای پیروی از این الگو مقاومت میکند.
هفته گذشته نمایندگان سازمان ملل هشدار دادند که ۵ میلیون یمنی تنها یک قدم با قحطی فاصله دارند.
«دومینیک راب»، وزیر خارجه و «لیز تروس»، وزیر تجارت بین الملل انگلیس، افزایش صادرات اسلحه به عربستان را در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ تایید کردند که تنها حوادث جداگانه نقض قوانین بشردوستانه را به همراه خواهد داشت.
صادرات تسلیحاتی به عربستان دستکم ۱.۴ میلیارد پوند بود و شامل صادرات تجهیزات سوخت گیری هوایی و اجزای مربوط به آن تحت مجوز صادرات باز و همچنین تقریبا ۷۰۰ میلیون پوند تسلیحات بمبی و ۱۰۰ میلیون پوند موشک هوا به زمین شده است.
ائتلاف سعودی، با تکیه بر تجهیزات تامین شده از طرف غرب، از زمان آغاز حملات به یمن در سال ۲۰۱۵ که به کشتار، مجروح شدن و آوارگی منجر شده، بارها به بمبارانهای بی رویه متهم شده است.
بر اساس آمارها، در ماه ژانویه، ۱۲۵ عملیات بمباران توسط ائتلاف سعوی علیه یمن انجام شده است؛ در طی جنگ، تخمین زده شده است که دستکم ۸ هزار و ۷۵۰ یمنی در حملات هوایی جان خود را از دست دادند.
سخنگوی دولت انگلیس مدعی است «انگلیس یکی از جامعترین رژیمهای کنترل صادرات در جهان را اداره میکند؛ دولت انگلیس مسئولیتهای صادراتی خود را جدی گرفته و با دقت تمام مجوزهای صادرات را مطابق با ضوابط دقیق صدور مجوز ارزیابی میکند.»