صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها؛ از باید‌ها و نباید‌ها تا بهترین زمان مصرف

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۰۳۳۹۷
یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان‌ها و کاهش مصرف قند بهتر است که چای را خنک نوشید و اضافه کردن عسل به چای داغ ترکیبات سمی تولید می‌کند.

- ایسنا نوشت: سارا صافی به نکاتی درباره نوشیدن چای سیاه به عنوان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در بین مردم ایران اشاره و اظهار کرد: چای را باید کمرنگ و خنک نوشید، نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد در ضمن نوشیدن چای داغ سبب افزایش مصرف قند و یا شیرینی جات همراه آن می‌شود، پس بهتر است به منظور جلوگیری از ابتلا به سرطان مری و نیز کاهش مصرف قند و شیرینی جات همراه چای، آن را خنک بنوشید.

وی بهترین زمان مصرف چای را در فاصله یک تا دو ساعت پس از صرف غذا دانست و ادامه داد: اگر چای را کمرنگ و خنک بنوشید نیازی به مصرف شیرینی جات همراه آن نیست، اما در صورت تمایل می‌توانید به جای مصرف قند، نبات، پولکی یا شیرینی و یا از میوه‌های خشک مانند مویز، توت خشک، خرما یا انجیر خشک همراه چای استفاده کنید.

این متخصص تغذیه یادآور شد: البته مصرف بیش از اندازه میوه خشک به علت داشتن کالری بالا و قند فروکتوز توصیه نمی‌شود ضمن اینکه مصرف بیش از اندازه این میوه ها، فروکتوز موجود در آن‌ها را به صورت تری گلیسرید در کبد ذخیره می‌کند.

وی به استفاده از هل، زنجبیل، دارچین و یا زعفران در چای اشاره و خاطرنشان کرد: این ترکیبات به ویژه دارچین و زنجبیل به علت داشتن درصد زیادی از آنتی اکسیدان، در تقویت سیستم ایمنی بسیار مؤثر هستند و نوشیدن یک یا دو فنجان از این دمنوش‌ها در طول روز به ویژه در دوره شیوع بیماری کرونا توصیه می‌شود.

اضافه کردن عسل به چای داغ ترکیبات سمی تولید می‌کند

این متخصص تغذیه نسبت به اضافه کردن عسل به چای یا هر نوشیدنی داغ دیگری هشدار داد و افزود: حرارت دادن عسل، سبب تولید ترکیبات سمی در آن می‌شود بنابراین از اضافه کردن آن به چای یا هر نوشیدنی داغ دیگری با دمای بیش از ۴۰ درجه سانتی گراد خودداری کنید.

صافی با بیان اینکه پس از خنک شدن چای می‌توان به آن عسل اضافه کرد، گفت: عسل نیز مانند میوه‌های خشک با وجود داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین، دارای قند فروکتوز است پس باید در مصرف آن به ویژه برای افراد دیابتی احتیاط شود.

کدام دسته از افراد نباید چای سیاه مصرف کنند؟

این متخصص تغذیه مطرح کرد: چای سیاه به ویژه اگر پررنگ باشد و با معده خالی مصرف شود، به علت وجود کافئین بالا در آن، سبب تشدید ریفلاکس معده (بازگشت اسید معده به مری) می‌شود پس ضروری است افراد مبتلا به ریفلاکس معده، نوشیدن چای را کاهش دهند.

وی مصرف چای برای افراد مبتلا به کم خونی و یا فقر آهن را مضر دانست و افزود: تانن موجود در چای سیاه سبب کاهش جذب آهن موجود در غذا می‌شود پس افراد مبتلا به کم خونی از مصرف چای پرهیز کنند و یا در صورت مصرف، حداقل یک تا دو ساعت پس از صرف وعده غذایی، چای بنوشند.

وی یادآور شد: مصرف زیاد چای سیاه در افراد مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی به علت وجود اگزالات در آن، ریسک تشکیل سنگ‌های کلیه اگزالاتی را افزایش می‌دهد بنابراین این افراد از نوشیدن چای سیاه خودداری کنند یا در صورت مصرف، چای را کمرنگ یا به همراه شیر مصرف کنند.

صافی با بیان اینکه اگزالات موجود در چای سیاه با کلسیم موجود در شیر باند شده و از طریق روده دفع می‌شود، گفت: اگزالات از طریق روده، دفع شده و در نتیجه جذب خون نمی‌شود همچنین افراد مبتلا به یبوست یا نفخ از مصرف چای سیاه به ویژه چای پررنگ به علت کافئین موجود در آن، خودداری کنند.

چای سبز؛ سرشار از آنتی اکسیدان

وی در ادامه به تعریفی از چای سبز پرداخت و گفت: چای سبز گونه‌ای از چای است که یک مرحله فرآوری چای معمولی را نگذرانده پس محتوای آنتی اکسیدانی بسیار قوی تری از چای سیاه دارد و مصرف آن به علت اثر ضدالتهابی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، عروقی، کاهش فشارخون و درمان کبد چرب مفید است.

این متخصص تغذیه به وجود اگزالات و کافئین در چای سبز اشاره و خاطرنشان کرد: افراد دارای تپش قلب یا سنگ کلیه اگزالاتی در مصرف چای سبز احتیاط کنند، از طرفی با توجه به تأثیر چای سبز بر کاهش فشارخون، افراد با سابقه فشارخون پایین، در مصرف این چای احتیاط کنند.


برچسب ها: چای اخبارسلامت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *