صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی: نویسندگان، مولفان و محققان سهم بزرگی در  اعتلای فرهنگ و دانش کشور دارند

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴:۲۵
کد خبر: ۷۰۳۳۹۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه علم و تالیف کتب مختلف برای پرورش اندیشه نسل امروز، فردا بسیار مهم است، گفت: باید از نویسندگان، مولفان و محققان تجلیل کنیم چراکه سهم بزرگی در  اعتلای فرهنگ و دانش دارند.

- حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» ظهر امروز  در آیین اختتامیه سی و هشتمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: ویروس کرونا مدام در حال تغییر و جهش است؛ حال اگر کسی می‌توانست سه سال پیش بروز بیماری کرونا را پیش بینی کند، چقدر ارزشمند بود؟ یک قرن بود که  از سال 1918 چنین حادثه ای در دنیا نداشتیم؛ آنهم حادثه ای که برای همه کشورها رخ بدهد. 

وی ادامه داد: فقط درباره بهداشت و درمان این طور نیست در موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم اینگونه است، چنانچه کسی نتوانست ظهور انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران  را پیش بینی کند؛ اما عالمان برخی اوقات با داشته های خود می‌توانند آینده را پیش بینی کنند. 

رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه علم و تالیف کتب مختلف برای پرورش اندیشه نسل امروز، فردا بسیار مهم است، گفت: باید از نویسندگان، مولفان و محققان تجلیل کنیم چراکه سهم بزرگی در  اعتلای فرهنگ و دانش دارند. 

روحانی با بیان اینکه هر چه تقاضای خرید کتاب یالاتر برود سایر رشته های  مرتبط با آن نیز شکوفا شده و رونق می‌یابند، افزود: امیدواریم شاهد تحول بزرگ در تالیف و ارائه کتاب‌ها باشیم و مردم راخت تر بتواند از اندیشه های نو استفاده کنند. 

رئیس جمهور کتاب را مخزن بزرگی توصیف کرد که اصرار و اخبار گذشته را در خود نگه داشته است و افزود: اگر کتاب نبود سلسله علوم و آگاهی‌های تاریخی ما وجود نداشتند و این خسارت بزرگی برای بشریت بود.


 روحانی با اشاره به اینکه امروز نوع جدیدی از کتاب و کتابت به اسم فضای مجازی ایجاد شده است، اظهار داشت: بدون شک یکی از اختراعات بزرگ و تاثیرگذار بشر در عصر حاضر همین فضای مجازی است. فضای مجازی تحول شگرفی در دنیا ایجاد کرده است و پایه و اساسی برای پیشرفت در دیگر حوزه‌ها است.


رئیس جمهور تصریح کرد: کتاب‌ها نه تنها حامل تحولات علمی هستند، بلکه حامل تحولات اجتماعی نیز هستند. به عنوان مثال خود تحولات اجتماعی در دوره مشروطه با کتاب آغاز شد و کتاب مرحوم نائینی در ایجاد آن حرکت بزرگ بسیار موثر و تعیین کننده بود.


روحانی خاطرنشان کرد: خود نهضت و انقلاب اسلامی نیز با اعلامیه‌های مکتوب یک مرجع تقلید آغاز شد و پیش رفت و فقه و تحول فقه شیعه نیز مرهون کتابت است.


وی با بیان اینکه بسیاری از کتاب‌ها راهنمای ما برای آینده، در مقاطع مختلف هستند، اضافه کرد: مگر اشعار سعدی و حافظ و مولانا قدیمی می‌شود.


رئیس جمهور اظهار داشت: اگر انسان می‌توانست تحولات آینده را پیش‌بینی هم بکند و مثلا سه سال پیش در کتاب‌هایش شیوع کرونا را پیش‌بینی کرده بود، این مساله چقدر می‌توانست در زندگی امروز بشر تاثیرگذار باشد.


روحانی با تاکید بر لزوم تجلیل از نویسندگان و مولفین و محققینی که در تعالی فرهنگ و دانش جامعه نقش دارند، تصریح کرد: چنین مراسم‌های تجلیلی فرهنگ ملت‌ها را به هم نزدیک می‌کند. باید تلاش کنیم این مسیر به هدف اصلی خود یعنی افزایش تقاضا برای کتاب و ارتقای فرهنگی کتاب‌خوانی برسد.


رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد، در سایه انقلاب اسلامی و تحولاتی که امروز پیش آمده، شاهد حرکتی بزرگ باشیم تا جامعه بتواند بیشتر و بهتر از اندیشه‌های نو استفاد کند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *