صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاتل توله پلنگ «پلنگ‌دره» حیوان بود نه انسان!+تصاویر

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵:۱۴
کد خبر: ۷۰۳۳۴۴
مسئولان محیط زیست خراسان شمالی درباره تصویری از سر یک توله پلنگ که در فضای مجازی منتشر شده اعلام کردند که این جانور ارزشمند توسط حیوان دیگری کشته است.

- روز گذشته تصویری از سر یک توله پلنگ در فضای مجازی منتشر شد با این توضیح که سر حیوان بریده شده است.

بهروز جعفری، رئیس اداره نظارت بر حیات وحش استان خراسان شمالی اما درباره این تصویر به میزان گفت: سر این توله پلنگ که از توله‌های امسال بوده و حدود ۸ ماه از تولد آن می‌گذرد دو هفته پیش توسط یکی از همیاران محیط زیست در حوالی منطقه پلنگ‌دره از توابع شهرستان بجنورد کشف و به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تحویل داده شد.

وی افزود: بر خلاف توضیحاتی که در فضای مجازی درباره این تصویر منتشر شده، جای بریده شدن روی سر یا گردن حیوان وجود نداشت بلکه روی جمجمه، آثار دندان مشاهده شده و بخش زیرین فک و یکی از گوش‌های این جانور ارزشمند توسط حیوان دیگری خورده شده بود.

پلنگ ایرانی با نام علمی Panthera pardus tulliana به لحاظ جثه بزرگ‌ترین زیرگونهٔ پلنگ است که بومی غرب آسیا است و در فهرست جانوران «در معرض خطر انقراض» آی‌یوسی‌ان قرار دارد.

اصلی‌ترین تهدید پیش‌روی بقای پلنگ ایرانی جدا شدن زیستگاه‌ها و قطع ارتباط ژنتیکی گروه‌های مختلف این جانور است که معمولاً به تشکیل گروه‌های بسیار کوچک منجر شده‌است. به‌طوری‌که در همهٔ قلمرو زیستی این جانور هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد که دربرگیرندهٔ بیش از ۱۰۰ پلنگ بالغ باشد.کاهش طعمه بر اثر شکار انسان‌ها، گسترش زیربنایی، مزاحمت‌های انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچ‌های خوراکی، ساخت معدن، جاده‌سازی، جنگل‌زدایی، آتش‌سوزی و چرای دام) عواملی‌ست که منجر به تکه‌تکه شدن زیستگاه‌های جانور شده‌است. بحران اقتصادی پس از فروپاشی شوروی و کاهش نظارت بر مناطق حفاظت‌شده باعث شد تا با شکار بی‌رویهٔ جانوران سم‌دار در آسیای میانه و قفقاز و همچنین فعالیت‌های اقتصادی در نواحی محل زندگی پلنگ جمعیت انواع بز کوهی، گوسفند وحشی، مرال و شوکا که طعمه‌های اصلی پلنگ می‌باشند، به شدت کاهش پیدا کند و این امر تأثیر منفی بر جمعیت این جانور بگذارد. گراز تنها شکار پلنگ است که جمعیت آن در سال‌های اخیر کاهش چندانی نداشته‌است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *