صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رویکرد جدید آمریکا؛ ائتلاف‌سازی به جای رفع تحریم‌ها

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۹:۱۸
کد خبر: ۷۰۳۳۱۴
دسته بندی‌: سیاست
دولت بایدن با تلاش برای دستیابی به فرصت بیشتر به منظور رایزنی با طرف‌های حاضر در برجام، راهبرد ائتلاف سازی و بدست‌گیری رهبری بازیگران اصلی این توافقنامه بین‌المللی را برای افزایش فشار‌ها به ایران دنبال می‌کند.
- بنا به اعلام نورنیوز، اعلام برنامه ایران برای متوقف کردن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و برخی تحرکاتی که از سوی تروئیکای اروپایی و آمریکا برای منصرف کردن ایران از اجرای تصمیم خود بروز و ظهوریافت، گمانه‌هایی در خصوص پیگیری موضوع بازگشت آمریکا به برجام و گام برداشتن در مسیر لغو تحریم‌های غیر قانونی را مطرح کرد.

در این رابطه مواضع رسمی که از سوی سخنگویان رسمی آمریکا بویژه رییس جمهور این کشور ظرف روز‌های پنج شنبه و جمعه هفته گذشته اعلام شد، نشان داد که راهبرد آمریکا صرفا خریدن وقت برای ائتلاف سازی و بدست گرفتن رهبری جریان غربی پشتیبان افزایش فشار به ایران است.

«ند پرایس» سخنگوى وزارت خارجه آمریکا با فوق العاده توصیف کردن بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی و آمریکا که روز پنج شنبه در خصوص برجام منتشر شد گفت: بیانیه این واقعیت را نشان داد که ما بار دیگر با نزدیکترین متحدانمان در یک صفحه هستیم. کاملاً واضح است که دیگر در اهداف متقابل کار نمی‌کنیم و در واقع با هم گام برمی‌داریم.

او بدون اشاره به برنامه آمریکا برای عمل به تعهدات برجامی خود که دولت ترامپ به صورت غیر قانونی از آن خارج شد اظهارداشت: همانطور که از این بیانیه مشترک مشخص است، این چیزی است که ما اکنون کاملاً با متحدان و شرکای اروپایی خود همگام هستیم و خواهیم دید که روز‌ها و هفته‌های آینده چه وضعیتی ایجاد خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر مواضع تکراری واشنگتن و تروئیکای اروپایی در خصوص ضرورت تداوم پایبندی ایران به تعهدات برجامی خاطر نشان کرد:سه کشور اروپایی و آمریکا از ایران خواستند که هیچ اقدام اضافی، به ویژه در مورد تعلیق پروتکل الحاقی و محدودیت فعالیت‌های تأییدیه آژانس انرژی هسته‌ای بین‌المللی در ایران، انجام ندهد.

وی در مورد اقداماتی که باید آمریکا به عنوان کشوری که از برجام خارج شده و تعهدات خود را با اعمال تحریم‌های غیر قانونی زیر پا گذاشته است افزود: تروئیکای اروپایی همچنین از احتمال بازگشت ایالات متحده و ایران به برجام استقبال کرده اند.

از اردیبهشت سال ۹۸ که با تصمیم شورای عالی امنیت ملی برنامه کاهش تعهدات برجامی ایران به مورد اجرا گذارده شد طی سه مرحله شامل گام‌های ۵گانه کاهش تعهدات، فعال شدن ظرفیت‌های غنی سازی از جمله غنی سازی ۲۰ درصد و کاهش دسترسی بازرسان آژانس و توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پیگیری شده است.

تا پیش از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کشور‌های اروپایی به بهانه فقدان توانایی لازم بدلیل فشار و محدودیت‌های ایجاد شده از سوی دولت ترامپ از اجرای تعهدات خود سرباز می‌زدند و صرفا تلاش می‌کردند که مسیر کاهش تعهدات برجامی ایران را متوقف نمایند.

پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حذف مانعی به اسم ترامپ، انتظار این بود که کشور‌های اروپایی ضمن تلاش حداکثری برای لغو سریع تحریم‌ها از سوی آمریکا، خود نیز به تعهدات انجام نشده قبلی به سرعت عمل کنند.

رفتار مزورانه کشور‌های اروپایی در شرایط جدید و طرح شروط بهت آور برای اجرای تعهداتشان در کنار خوش رقصی برای دولت جدید آمریکا، این بار هم کشور‌های اروپایی را در آزمون صداقت، مردود کرد.

در این میان، ایران بدون توجه به شروع «بازی قدیمی وقت کشی» که مجددا با فعال شدن تروئیکای اروپایی و آمریکا آغاز شده است، مسیر کاهش تعهدات برجامی خود را که تکلیف قانونی تعیین شده از سوی مجلس شورای اسلامی نیز می‌باشد در زمان مقرر اجرا خواهد کرد و تا زمانی که طرف‌های اروپایی و آمریکا به تعهدات خود در زمینه لغو کامل تحریم‌ها عمل نکنند تحت هیچ شرایطی از تصمیم خود منصرف نمی‌شود.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *