صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«ژاکتی برای زمستان» خوانش می‌شود/نمایشنامه «چند سال پیش» رونمایی می‌شود

۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۳۰۵۵
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

 - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود. 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

شماره ‌۲۵۷ ماهنامه‌ «نمایش» بر روی پیش‌خوان

جدیدترین شماره‌ ماهنامه‌ «نمایش» ویژه‌ بهمن ۹۹ با نگاه ویژه‌ به تئاتر و جشنواره با سردبیری نصرالله قادری منتشر شد.

نگاه ویژه‌ این شماره از مجله‌ «نمایش» تئاتر و جشنواره با مطالبی همچون «جشن و جشنواره» نوشته یدالله آقاعباسی، «جشنواره، مسیری به سمت توسعه» نوشته‌ عبدالرضا فریدزاده، «فستیوال: ریخت‌شناسی و معنا» نوشته‌ الساندرو فالاسی با ترجمه‌ مجید کیانیان، «زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آیند؟ (پیرامون فلسفه شناخت‌گرایی در امر تئاتریکالیته جشنواره یا ویترینی برای تماشا؟)» تالیف و ترجمه‌ معین محب علیان و گلناز اصل دینی و گزیده یادداشت‌ها، گزارش‌ها و گفتگوهایی که مکتوب از دوره‌های گوناگون جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر موجود است یا عنوان جشنواره‌ای با فراز و فرودهای فراوان ... نوشته‌ نگین کهن به همراه گفتگو با صادق رشیدی با عنوان «هنرمندی که دیدگاه دارد، جهان بینی دارد» منتشر شده است.

همچنین مخاطبان می‌توانند نقد و تحلیل کتاب «روند دگرگونی ادبیات نمایشی زنان ایران» با عنوان «تلاش برای یافتن و خواندن» نوشته‌ منصور خلج، نقد و تحلیل نمایشنامه «مویزی در آفتاب» با عنوان «چون تاولی که برمی آید و می ترکد» نوشته‌ شهرام خرازی‌ها، «تئاتر و تجربه آمریکای لاتین» نوشته‌ گارلوس سولورزانو ترجمه‌ داود دانشور، «تئاتر و تاثیرات فن آوری های نوین و دیجیتال» نوشته‌ مهرداد رایانی مخصوص، «تئاتر بودگی: ویژگی خاص زبان تئاتری» نوشته‌ ژوزت فرال، رونالد پی. برمینگام با ترجمه مجید کیانیان و «آینده هنرها؛ تئاتر آنلاین بخش جدایی ناپذیر از هنر تئاتر است» نوشته‌ سوزانا کلاپ با ترجمه سمیه یعقوبی را نیز در این شماره بخوانند.

سرمقاله‌ این شماره با نام «گیتی تئاتر و «روان بدفرما» و «نقاب» در اکنونیت!» به قلم نصرالله قادری منتشر شده است.

شماره ‌۲۵۷ ماهنامه‌ «نمایش» ویژه‌ بهمن ماه ۱۳۹۹ با سردبیری نصرالله قادری و با بهای ۱۵‌ هزار تومان برای عموم علاقه‌مندان حوزه‌ تئاتر چاپ و توزیع شده است.

«امینه» از ۲۹ بهمن ماه به صحنه می‌رود

«امینه» نمایشی ایرانی سنتی بر اساس روایتی به قلم علی شمس از ۲۹ بهمن ماه روی صحنه می رود. آئین افتتاحیه این نمایش که با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه مندان به هنر نمایش برگزار خواهد شد از ساعت ۱۸:۱۵ روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن ماه میزبان فرهنگ دوستان خواهد بود. در آستانه اجرای عمومی نمایش، از پوستر آن نیز رونمایی شده است.

در نمایش «امینه» الهام بیدار مغز، هامون خان محمدی، سعید تقوایی، امیرعلی زیارتی، نادر کریمی، سوگند صادقی، ناصر محمدی، آرام نیک بین، علیرضا عباسی، مرتضی فرجی، مهرشاد فاروقی، آوا آزاد در مقام بازیگر روی صحنه خواهند رفت.

مرتضی فرجی دستیار کارگردان و برنامه ریز، مژده رقیب دوست منشی صحنه، لیلا زمانی طراح و دوخت لباس، حسین اسدی طراح موسیقی و نوازنده، محیا اکبری طراح گریم، امین قاشیه، نگار بیک زاده مجریان گریم، مریم اصلانی، مینا قانع و مریم امیری عکاسان، میثم طاهری و فرشته توکلی مدیران صحنه، مینا قانع طراح بروشور و پوستر و امین کردبچه چنگی روابط عمومی و مشاوره رسانه، عوامل اجرائی این نمایش هستند که سعید مصطفائی را در مقام کارگردان یاری خواهند کرد.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «پسر زال خان استرآبادی که یکی از مخالفان آغامحمدخان قاجار است، که در شکارگاه آغامحمدخان دستگیر شده است. نامه ای از طرف آغا برای زال فرستاده می شود که یا از من پیروی یا این که فرزندت را از بین می برم. فردی با نام اقیانوس العلوم وارد دربار شاه می شود و ...»
«امینه» از ۲۹ بهمن ماه، هر روز ساعت ۱۸:۳۰ در سالن اصلی تالار محراب به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، چهارراه امام خمینی (ره)، روبروی موزه قرآن به مدت ۹۰ دقیقه به صحنه می رود.

نمایشنامه «چند سال پیش» رونمایی می‌شود

نمایشنامه «چند سال پیش» نوشته کهبد تاراج، روز جمعه یکم اسفند ماه با حضور جمعی از علاقه‌مندان تئاتر و ادبیات نمایشی به همت «نشر آماره» در مجموعه تئاتر شهر رونمایی می‌شود.

در این مراسم میلاد نیک آبادی، علی جعفری و هومن بنائی به معرفی کتاب «چند سال پیش» خواهند پرداخت. نمایشنامه «چند سال پیش» درباره اتفاقات ۴۰ سال گذشته ایران است. این اثر در شش اپیزود به سقوط هواپیمای تهران- مشهد، بازی فوتبال میان ایران و استرالیا، زلزله رودبار و منجیل، رحلت امام خمینی (ره)، حادثه ساختمان پلاسکو و سیل تجریش می پردازد.

«چند سال پیش» هشتمین نمایشنامه ای است که از کهبد تاراج به چاپ می رسد.

پیش از این نمایشنامه های «نظام آباد»، «سوگواری قبل از مصیبت»، «یاماها»، «مرکب خوانی چند جوان دم بخت»، «غلامرضا لبخندی» و «جوادیه» از کهبد تاراج به چاپ رسیده است.

مراسم رونمایی و جشن امضای این کتاب روز جمعه یکم اسفند از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مجموعه تئاتر شهر واقع در چهارراه ولیعصر، پارک دانشجو، تئاتر شهر، سالن مشاهیر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می‌شود و شرکت برای عموم آزاد است.

«ژاکتی برای زمستان» خوانش می‌شود

نمایشنامه خوانی «ژاکتی برای زمستان» به نویسندگی محمدرضا کوهستانی و کارگردانی سعید خمان روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ساعت ۱۷ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همت خانه نمایش فرهنگسرای خانواده اجرا می‌شود.

نمایشنامه «ژاکتی برای زمستان» درباره دختری به نام مرجان است که به آلمان مهاجرت کرده و باعث ایجاد مشکلاتی برای خانواده اش شده است، برادرش محسن برای بازگرداندن او به آلمان سفر می کند و ...

ساناز ختایی، مهدی جمالی، حامد پیشوا یزدی، منیژه قاسمی فرد بازیگران و آویده تدین پور صفحه خوان این نمایشنامه خوانی هستند.

همچنین انتخاب موسیقی و افکت این نمایشنامه خوانی بر عهده حسین مسعودی آشتیانی است.

علاقه‌مندان جهت حضور در برنامه می توانند به آمفی تئاتر فرهنگسرای خانواده واقع در خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی (یوسف‌آباد)، خیابان بیست و یکم، بوستان شفق مراجعه کنند.

برپایی پنجمین کارگاه فصلی پروژه‌ «چهارفصل تئاتر ایران»

ایوب آقاخانی مدیر و مؤسس پروژه‌ جامع ملی آموزش نمایشنامه‌نویسی به علاقه‌مندان خارج از پایتخت از برگزاری کارگاه‌های فصلی این پروژه برای فصل پنجم آن با عنوان «مدافعان سلامت» در مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری روز چهارشنبه ششم اسفندماه ۱۳۹۹ خبر داد.

مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اشاره کرد هیات‌علمی فصل پنجم پروژه که به پرورش ایده‌هایی در باب «مدافعان سلامت» اختصاص داشت، متشکل از آقایان سعید اسدی و شهرام کرمی، کارگاه‌های این دوره را از صبح ششم اسفند به میزبانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری برگزار خواهند کرد و نویسندگانی که آثارشان از مرحله‌ دوم عبور کرده و به بخش نهایی راه یافته، رهنمودهای عملیاتی تصحیح و بهینه‌سازی نمایشنامه‌هایشان را در آخرین بازنویسی از اعضای هیات‌ علمی فصل، رخ‌دررخ دریافت خواهند کرد.

به سنت هر فصل از پروژه‌ «چهارفصل تئاتر ایران»، همزمان با برگزاری کارگاه‌های هر فصل فراخوان فصل بعدی (فصل ششم) از دور نوین این پروژه منتشر می‌شود.

کارگاه‌های فصل چهارم به‌ضرورت، به صورت مجازی برگزار شد و این دوره نیز با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی با افرادی محدود به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

«مده آ» به شهرزاد می‌آید/ اجراخوانی یک اثر کلاسیک

نمایشنامه «مده آ» به نویسندگی اوریپید نویسنده عصر یونان باستان و کارگردانی افشین قاسمی شنبه ۲ و ۹ اسفند در پردیس تئاتر شهرزاد اجراخوانی می‌شود.

کارگردان درباره این اجراخوانی نوشته است:

«خیانت همسر برای زنی که تمام وجودش سراسر عشق به او است، قابل بخشش نیست و آتش عشق را به نفرت تبدیل می کند، از این رو مده آ با تمام عشق به جیسون، درصد انتقام از او بر می آید و از مکر زنانه خود بهره می جوید. این نفرت در درون مده آ چنان شعله می کشد که فرزندان خود را نیز از پای در می آورد. افسانه «مده آ» که توسط اورپید چهارصد سال قبل از میلاد نوشته و اجرا گردیده است، دست مایه آن شد که گروه آوای ققنوس این نمایشنامه را انتخاب کرده و آن را برای اجراخوانی آماده کند.»

دیگر عواملی که این اثر را همراهی می کنند عبارتند از مترجم: غلامرضا شهبازی، تهیه کننده: سامان علیزاده، خوانش گران: (به ترتیب ایفای نقش) گلناز عیدی، افشین قاسمی، ماهرخ سالاری، زهرا شیرازی، سحر شیرزاد، علی شهبازی، سامان علیزاده، زهرا کلانتر، آرزو ریسمانچیان، لیلا دهقان، مریم شهر آینی، فاطمه اوستائی، آذین آقایی، سارا زمزم، مشاور رسانه ای: محمدحسین عبداللهی، طراح پوستر: سونیا هادیگل، استودیو دیزاین ایماژ.

در خلاصه این نمایش آمده است: مده آ زنی ساحره است که به جیسون در دزدیدن پشم زرین قوچ مقدس کمک کرده و با او ازدواج می کند. پس از ورود به شهر کورنت، جیسون دلباخته دختر پادشاه شده و با او وصلت می کند. مده آ این خیانت را تاب نمی آورد و درصدد انتقام بر می آید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *