صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ظریف: شرایط فعلی اقتصادی اهمیت شرکت‌های دانش بنیان را افزایش داده است

۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶:۳۵
کد خبر: ۷۰۲۷۰۵
دسته بندی‌: سیاست
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: شرایط فعلی اقتصادی کشور، اهمیت شرکت‌های دانش بنیان را بیش از پیش افزایش داده است. بحث تحریم‌ها سبب شده تا ما نیازمند تولید داخلی باشیم و با توجه به قیمت ارز، فرصت ویژه‌ای برای صادرات محصولات دانش بنیان ایجاد شده که شرکت‌های دانش بنیان باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کند.

- «غلامحسین رحیمی» معاون تحقیقات و پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه منتخبی از رؤسای پارک‌های علم و فناوری کشور با «محمدجواد ظریف»، وزیر امورخارجه با حضور رسول مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه دیدار کردند.

در این نشست که از سوی معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و با توجه به نقش مهم و ویژه پارک‌های علم و فناوری در شکل‌گیری و توسعه بخشی از فناوری‌های نوین و ضرورت تبادل فناوری و توسعه صادرات محصولات دانش بنیان به بازار‌های بین‌المللی برگزار شد، ظریف پس از شنیدن نقطه نظرات، دستاورد‌ها و مشکلات فعلی این پارک‌ها از سوی مدیران پارک‌ها، از تلاش‌های مدیران حوزه علم و فناوری قدردانی کرد و آمار‌های تکان دهنده پیشرفت‌های علمی و چشمگیر در حوزه دانش بنیان و فناوری را موجب امیدواری بیشتر و تقویت انگیزه مسئولین وزارت خارجه و همکاران حوزه اقتصادی وزارت متبوع دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: از جمله حوزه‌هایی را که کشورمان می‌تواند با قدرت وارد شود و توان حضور در عرصه جهانی را خواهد داشت، حوزه علم و فناوری خواند.

وی افزود: دراین حوزه، با ارتباط تنگاتنگ علم و صنعت، محصولاتی تولید می‌شوند که قابلیت صادرات به بازار‌های بین‌المللی را دارند.

ظریف بیان داشت: ما اگر بتوانیم در داخل کشور با استفاده از این پارک‌های علم و فناوری، محیط مساعدی را برای کارآفرینی دانشجویان و نخبگان کشورمان فراهم کنیم، قطعا موجب عدم خروج نخبگان کشورمان خواهد شد که پارک‌ها دراین زمینه نقش مهمی ایفا خواهند نمود. نکته دیگر اینکه شرایط فعلی اقتصادی کشور، اهمیت شرکت‌های دانش بنیان را بیش از پیش افزایش داده است. بحث تحریم‌ها سبب شده تا ما نیازمند تولید داخلی باشیم و با توجه به قیمت ارز، فرصت ویژه‌ای برای صادرات محصولات دانش بنیان ایجاد شده که شرکت‌های دانش بنیان باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: تا قبل از شیوع کرونا، در سفر‌های خارجی، عمدتا بخشی از هیئت همراه را تجار و بخش اقتصادی تشکیل می‌دادند که معمولا بیش از یک سوم همراهان متعلق به شرکت‌های دانش بنیان بود و اتفاقا بیشترین موفقیت در امضای قرارداد‌ها هم مربوط به همین شرکت‌ها بود.

ظریف تصریح کرد: در معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، اداره کل «اقتصاد مقاومتی» امور مربوط به شرکت‌های دانش بنیان را برعهده دارد و همکاران بنده در این اداره کل و همچنین در تمامی نمایندگی‌های سیاسی در خارج از کشور آمادگی دارند تا در زمینه برگزاری نمایشگاه، شناسایی بازار‌های خارجی و امور مربوط به صادرات محصولات دانش بنیان به شما خدمات مورد نیاز را ارائه کند.

در این نشست تخصصی علاوه بر روسای پارک‌های علم وفناوری کشور، معاون تحقیقات و پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ارائه گزارشی از اقدامات بعمل آمده واز جمله محصولات دانش بنیان این پارک‌ها و کمک به خودکفایی داخلی ارائه کردند.

گفتنی است این نشست با هدف همکاری هر چه بیشتر وزارت امور خارجه و پارک‌های علم و فناوری در حوزه دیپلماسی اقتصادی و تسهیل شرایط تجارت برای این شرکت‌ها برگزار شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *