صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رهایی شناور‌های تجاری مورد تعرض دزدان دریایی؛ عصاره رزمایش مُرکب امنیت دریایی/ اعلام آمادگی ایران برای پیوستن هند به رزمایش مشترک دریایی تهران - مسکو

۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴:۰۶
کد خبر: ۷۰۲۶۴۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
سخنگوی رزمایش امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند، با اشاره به ناو «جماران» به عنوان ناو سرفرماند‌های و بر عهده داشتن کنترل صحنه عملیات در رزمایش، گفت: رهایی شناور‌های تجاری مورد تعرض دزدان دریایی به عنوان عصاره و از اهداف مهم این رزمایش بود و معنای اقتدار دفاعی؛ میزبانی رزمایشی در تراز بین الملل با محصولات دفاعی بومی است.
امیر دریادار  «غلامرضا طحانی» در گفت‌وگو با میزان، در روز دوم رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند، دستیابی به یک زبان مشترک تاکتیکی عملیاتی در دریا را مهمترین دستاورد همه رزمایش‌های مشترک و مرکب دانست و گفت: روز قبل از شروع رزمایش، یگان‌های حاضر در عملیات در موقعیت‌های از پیش تعیین شده مستقر شدند و جلسه توجیهی خوب و مبسوطی برگزار شد.

وی افزود: تمام فعالیت‌های عملیاتی که اصطلاحاً به سریال‌های عملیاتی معروف‌اند، با جزئیات کامل تشریح و موارد مختلف که نیاز به بحث بیشتری داشت، مورد بررسی قرار گرفت و یگان‌ها با آمادگی کامل به نقاط از پیش تعیین شده اعزام شدند.
 

طحانی تمرین انواع صورت بندی‌ها و آرایش دفاعی در دریا - به اصطلاح بین المللی PHOTOEX - و انواع عملیات‌های مشترک ناو با بالگرد، صورت بندی و آرایش‌هایی جهت اجرای تمرین تیراندازی را از برنامه‌های مهم این رزمایش برشمرد.

تیراندازی به اهداف سطحی شناور، از مهمترین برنامه‌های رزمایش امنیت دریایی
وی در تشریح مهمترین برنامه‌های رزمایش، تیراندازی به اهداف سطحی شناور را در این فهرست برشمرد و تصریح کرد: تا بتوانیم ارزیابی دقیقی از نتیجه کار داشته باشیم، اهدافی از پیش تعیین شده با رنگ‌های متفاوت در جلوی یگان‌های میهمان و یگان‌های خودمان پیش بینی کردیم و این بخش از رزمایش هم به خوبی انجام شد.


طحانی اجرای صورت بندی( PHOTOEX) را یکی از سخت‌ترین مأموریت‌ها در حوزه صورت بندی دریایی برشمرد و اضافه کرد: یگان‌ها در زوایای خاصی باید در قالب این صورت بندی نسبت به هم با فاصله‌های مشخص آرایش بگیرند، تا وقتی در ایستگاه‌های مناسب قرار گرفتند دریانوردی‌شان را ادامه دهند.

سخنگوی رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند ادامه داد: این مأموریت، کار سنگین و زمان بری است که الحمدالله با هماهنگی‌هایی که از قبل انجام شده بود در قالب همان زبان تاکتیکی مشتر ک، به خوبی انجام شد.

طحانی با بیان اینکه یگان‌ها در ادامه مسیر دریانوردی خودشان در نقطه‌ای مشخص، تیر اندازی به اهداف هوایی را انجام می‌دهند، افزود: این مأموریت تمرینی، هم به خوبی و با دقت برابر همه استاندارد‌های دنیا انجام شد.

وی انتخاب یگان یا ناو سر فرماندهی را یکی از مهمترین فعالیت‌ها در صحنه تمرینات و رزم واقعی در دریا دانست و تصریح کرد: به این صورت که یک یگان یا یک ناو بتواند به عنوان ناو سرفرماندهی، صحنه عملیات را در دست بگیرد.


سخنگوی رزمایش امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند، با اشاره به ناو «جماران» به عنوان ناو سرفرماند‌های و بر عهده داشتن کنترل صحنه عملیات در رزمایش، اضافه کرد: این محصول دفاعی بومی ایرانی در مدت برگزاری این رزمایش، تمام فرامین را به یگان‌های شرکت کننده ابلاغ می‌کند.

طحانی با بیان عَقبه انتخاب یگان سرفرماندهی در نیرو‌های دریایی دنیا، تصریح کرد: یگانی به عنوان سر فرماندهی در تمام نیرو‌های دریایی دنیا انتخاب می‌شود که توانمندی، هدایت و مدیریت صحنه را از لحاظ تجهیزاتی، ماندگاری در دریا، تسلیحات عملیاتی و زیر ساخت‌های ارتباطی با توجه به تنوع یگان‌های حاضر در دریا داشته باشد، الحمدالله تا امروز یعنی روز دوم این رزمایش، ناو شکن تمام بومی جماران از عهده این وظایف برآمد.
 
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2983013_290.mp4"]
وی با تأکید براینکه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش نشان داد که در سایه تحریم و غُربت کامل، به حدی از بلوغ و فناوری دریایی رسیده است، که چنین رزمایش‌هایی در چنین سطح خاص و تراز بین المللی، با محصولات دفاعی بومی خود شرکت کرده و آن را مدیریت می‌کند.

طحانی با اشاره به اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس پهناور دنیا و قرار داشتن چند کشور مهم و تأثیر گذار دنیا در حاشیه شمالی این اقیانوس، نظیر جمهوری اسلامی ایران و هند، هندوستان را کشوری صاحب سبک در عرصه دریا و دریانوردی برشمرد و افزود: دومین سال متوالی است که جمهوری اسلامی ایران میزبان رزمایش مرکب دریایی است.

اهداف رزمایش‌های مُرکب، هم افزایی مسئولانه در جهت امنیت تجارت بین المللی دریایی
طحانی بر صلح و دوستی به عنوان پیام برجسته جمهوری اسلامی ایران در تمام رزمایش‌ها به ویژه در آب‌های بین المللی، اشاره کرد و افزود: این پیام صلح و دوستی برای کشور‌های منطقه و همسایگان است، از طرفی مقدمه‌ای برای الحاق آن‌ها به این رزمایش‌ها در راستای تعامل، مشارکت جمعی و هم افزایی مسئولانه در جهت امنیت تجارت بین المللی دریایی است.
 
var player = videojs('player_328158_2982457',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2982457',{},function (data) {}); }));
 
مُخابره پیام «صلح و دوستی» ایران،  مهمترین مأموریت نیرو‌های مسلح
وی با تأکید بر جذابیت به عنوان یکی از امتیازات رزمایشاتی مثل رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند، مُخابره پیام صلح و دوستی جمهوری اسلامی ایران را مهمترین مأموریت نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران و به خصوص نیروی دریایی راهبردی دانست تا این پیام به گوش دوستان و همسایگان برسد.

مُلحق شدن یگان‌های هندی به رزمایش امنیت دریایی
طحانی با اشاره به مُلحق شدن یگان‌های هندی به این رزمایش، اضافه کرد: هر کشور دوستی که تمایل به مشارکت در این فعالیت جمعی دریایی را داشته باشند، می‌تواند اعلام آمادگی کند، امیدواریم با الحاق یگان‌های هندی بر ابعاد و دستاورد‌های این رزمایش اضافه شود.
 
سخنگوی رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند با تأکید بر انجام تیر اندازی شبانه به عنوان یکی دیگر از محور‌های عملیاتی تمرینی در این رزمایش، افزود: دیشب یگان‌ها به سمت نقطه‌های رفتند که تیر اندازی شبانه را انجام دادند، تیراندازی در دریا به ویژه در شب، ملاحظات خاص منحصر به فرد خودش را دارد و مهمترین آن، برقراری زبان تاکتیکی مشترک است.
 
وی ادامه داد: شب گذشته عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی با سناریوی این تمرین، طراحی و بر پایه یک زبان تاکتیکی مشترک بین نیرو‌های دریایی ایران متشکل از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران و همچنین نیروی دریایی روسیه با موفقیت اجرا شد.
 
 
طحانی با اشاره به رهایی شناور‌های تجاری مورد تعرض دزدان دریایی به عنوان عصاره و از اهداف مهم این رزمایش، تصریح کرد: این مأموریت هم در روز‌های آتی این رزمایش انجام خواهد شد.
 
var player = videojs('player_455558_2982454',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2982454',{},function (data) {}); }));
 
سخنگوی رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند افزود: این شناور‌ها در جریان مورد تعرض قرار گرفتن توسط دزدان دریایی، دچار حریق می‌شوند و مصدوم و زخمی می‌دهند، از طرف دیگر از ناحیه تحرک وسامانه‌های ناوبریشان آسیب می‌بینند.
 
 
طحانی به اجرای عملیات آزادسازی دو فروند کشتی تجاری در حال دریانوردی آب‌های بین‌المللی ربوده شده توسط دزدان دریایی، در جریان عملیات موفق یگان‌های سطحی و پروازی اشاره کرد و افزود: ابتدا کشتی‌های تجاری به مرکز MRCC چابهار، پیام اضطراری در این رابطه ارسال کردند، یک فروند بالگرد SH3D نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ابتدا منطقه عملیات را مورد شناسایی و جستجو قرار داد، سپس ناوشکن ایرانی «جماران» در جایگاه یگان سرفرماندهی رزمایش، شناور‌های رزمی مستقر در منطقه را در قالب دو گروه متشکل از یگان‌های ایران و روسیه، برای انجام عملیات آزادسازی تقسیم کرد.
 
سخنگوی رزمایش مُرکب امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند ادامه داد: نیرو‌های عملیات ویژه نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران و روسیه از آسمان و نفوذ هم‌زمان از سطح با استقرار بر عرشه کشتی ربوده شده و دستگیری دزدان دریایی، سناریوی عملیات آزاد سازی این کشتی را بدون مُشکل و با دقت بالایی اجرا کردند، دستگیری دزدان دریایی، اطفاء حریق کشتی تجاری مورد تعرض قرار گرفته، مداوای زخمیان و مصدومین حادثه و در نهایت اجرای عملیات یدک شناور تجاری به لنگرگاه امن در سطح بالا با موفقیت کامل در این رزمایش اجرا شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *