صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهاجرت درمانی ساکنین سیستان و بلوچستان از شایعه تا واقعیت

۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰:۲۳
کد خبر: ۷۰۲۳۱۳
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان توضیحاتی در خصوص مهاجرت درمانی ساکنین سیستان و بلوچستان پرداخت.

سیما لاری در گفت‌وگو با میزان در واکنش به مطالبی که در خصوص کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی در استان سیستان‌وبلوچستان و سفر مرزنشینان این استان برای درمان به کشور پاکستان مطرح شده است، گفت: ساکنان مناطقی از استان سیستان‌و‌بلوچستان مثل شهرستان سراوان، قرابت‌های فراوان خانوادگی، قومی و اجتماعی با بستگان خود در مناطق همجوار در کشور پاکستان دارند و همه ساله رفت‌وآمد‌های متعدد از مرز‌های دو کشور انجام می‌شود و برخی رویداد‌های فرهنگی در این منطقه منجر به جابه‌جایی‌های عظیم جمعیتی در دو طرف می‌شود که تا قبل از شیوع ویروس کرونا با شرکت هزاران نفر از اهالی کشورمان در منطقه پنجگور افغانستان برگزار می‌شد.

وی ادامه داد: اقامت چند روزه افراد در آن سوی مرز، باعث می‌شود که نظام سلامت تمهیدات بهداشتی ویژه‌ای برای ارائه خدمات مراقبتی در برابر بیماری‌هایی مانند مالاریا، التور، حصبه، فلج اطفال، تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، تب دانگ، سالک و سایر بیماری‌های عفونی و واگیر بومی و غیربومی در منطقه را فراهم کرده و اجرا کند.

لاری افزود: در حال حاضر مرکز اصلی ارائه خدمات درمانی به مردم سراوان، بیمارستان رازی سراوان است. این بیمارستان ۳۰۰ تخت بستری فعال دارد که حدود ۱۵۰ تخت آن در ۳ سال اخیر راه اندازی شده است. در اواخر سال ۱۳۹۸ نیز بیمارستان استاندارد و جدید ۲۲۰ تخت خوابی ایرانمهر تکمیل و راه اندازی و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قرار گرفت.

این مقام وزارت بهداشت اظهار کرد: شهرستان مهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز یک بیمارستان تازه تاسیس ۶۴ تخت خوابی دارد. در شهرستان ۸۵ هزار نفری سیب و سوران نیز مراحل ساخت یک بیمارستان ۶۴ تخت خوابی توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال انجام است که پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه در حوزه بهداشت نیز شهرستان سراوان یکی از نخستین شهرستان‌هایی است که نظام شبکه بهداشت و درمان در آن پیاده شد، توضیح داد: نتیجه تحول منابع انسانی، توسعه زیرساخت‌های درمانی و اصلاح روند مدیریتی در چند ساله اخیر، تکمیل چرخه درمان و کاهش چشمگیر میزان مسافرت‌های درمانی هموطنان ساکن در شهرستان‌های استان به زاهدان و سایر نقاط را در بر داشته است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین افزایش دسترسی هموطنان به خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان‌های مرزی استان سیستان‌و‌بلوچستان، افزایش آگاهی و نگرش مثبت شهروندان به تخصص و توان پزشکان ایرانی، افزایش آگاهی عمومی مردم از خطرات و عوارض خدمات درمانی که در مراکز غیر استاندارد ارائه می‌شود و همچنین ساخته شدن راه‌ها و مسیر‌های دسترسی، معدود سفر‌های درمانی هموطنان ما به مقصد کشور پاکستان را نیز به شدت کاهش داده است.

حضور گسترده اتباع کشور پاکستان در بیمارستان‌های مرزی ایران

لاری گفت: در زمینه سفر‌های درمانی، آن‌چه واقعیت دارد، حضور گسترده اتباع کشور پاکستان در بیمارستان‌های مرزی کشور ما و دریافت خدمات درمانی اورژانسی و غیر اورژانسی در این بیمارستان‌ها و از جمله بیمارستان رازی سراوان است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متذکر شد: با پیگیری‌های انجام شده، مجوز جذب و استخدام ۳۲۹ نیروی بهداشتی و درمانی که عمده آن‌ها پرستار هستند در آزمون استخدامی وزارت بهداشت هم اخذ شده که تحولی در زمینه نیروی انسانی در شهرستان سراوان خواهد بود.

وی اشاره کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون نیز ۷ دوره جذب و استخدام نیروی بهداشت و درمان مورد نیاز شهرستان سراوان توسط سازمان سنجش و وزارت بهداشت در قالب آزمون‌های سراسری برگزار شده و ۴۰۱ نفر در شبکه بهداشت و درمان سراوان جذب شده‌اند.

این مقام وزارت بهداشت اضافه کرد: در ابتدای فعالیت دولت و در سال ۱۳۹۲ کمتر از ۱۰ نفر از همکاران پزشک متخصص در شهرستان سراوان فعالیت داشتند و در حال حاضر با تامین جاذبه‌های ماندگاری و امکانات تخصصی، بیش از ۵۵ پزشک متخصص در این شهرستان حضور داشته و مجموعه کاملی از خدمات تخصصی را ارائه می‌دهند.

افزایش تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ رازی سراوان

وی با بیان اینکه برای نخستین بار، امکان ارائه خدمات تخصصی ENT، روان پزشکی، جراحی اعصاب، اورولوژی، پوست و حتی طب فیزیکی و توان بخشی نیز فراهم شده تا میزان مسافرت‌های درمانی به حداقل برسد، یاد آورشد: برخی از تحولات در بیمارستان رازی سراوان شامل ساخت و تجهیز و راه اندازی بخش مراقبت‌های ویژه کودکان با ۷ تخت بستری، ساخت و تجهیز و راه اندازی مراقبت‌های ویژه نوزادان با ۷ تخت بستری، ساخت و تجهیز و راه اندازی بخش روان پزشکی، ساخت و تجهیز و راه اندازی بخش غربالگری سرطان و کلینیک دیابت و بیماری‌های غیر واگیر، خرید تجهیزات و راه اندازی بخش‌های تشخیصی ماموگرافی، آندوسکوپی، اسپیرومتری و هولتر مانیتورینگ قلبی، خرید، نصب و راه اندازی دستگاه رادیولوژی دیجیتال و راه اندازی سیستم پکس، تجهیز بخش‌های ویژه به دستگاه رادیولوژی دیجیتال پرتابل، افزایش ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تعداد تخت‌های بخش‌های اورژانس، مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU)، کودکان، داخلی و دیالیز، افزایش ۳ اتاق عمل به مجموعه ۴ اتاق عمل قبلی بیمارستان رازی سراوان، خرید و نصب دومین دستگاه اکسیژن ساز، خرید و نصب ۲ دستگاه هواساز، خرید و نصب دستگاه واکیوم مرکزی و هوای فشرده است.

لاری بیان کرد: همچنین تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه سلولی، مولکولی با هدف تشخیص موارد مثبت کووید ۱۹ به شیوه PCR به عنوان چهارمین آزمایشگاه تشخیص کرونا در سیستان و بلوچستان، تجهیز و راه اندازی ۴ خانه بهداشت روستایی، تجهیز و راه اندازی ۸ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و شهری، تجهیز و راه اندازی ۴ پایگاه سلامت شهری، تجهیز و راه اندازی ۳ مرکز تسهیلات زایمانی، تجهیز و راه اندازی ۲ پایگاه اورژانس شهری، روستایی و جاده‌ای، تجهیز و راه اندازی ۸ محل اسکان کادر بهداشت و درمان در مناطق روستایی از جمله اقدامات دیگر در سراوان است.

افزایش تعداد پزشکان متخصص در سراوان

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توضیح داد: با توجه به افزایش تعداد پزشکان متخصص در سراوان و تکمیل سبد خدمات تخصصی و همچنین به دلیل ارزش نسبی دریافت خدمات در داخل کشور، تعداد اتباع غیر ایرانی که در سال ۱۳۹۸ از خدمات بیمارستان رازی سراوان استفاده کردند، ۲ برابر سال ۱۳۹۷ بود.

وی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ تعداد موارد کل بستری بیماران ایرانی ۳۹ هزار و ۳۲۷ نفر و موارد بستری بیماران غیر ایرانی ۲ هزار و ۲۲۱ نفر بود. تعداد کل اعمال جراحی بیماران ایرانی ۷ هزار و ۵۶۷ نفر و بیماران غیر ایرانی ۵۰۶ نفر بود. تعداد کل بستری در بخش‌های ویژه بیماران ایرانی هزار و ۴۸۷ نفر و بیماران غیر ایرانی ۷۵ نفر بود؛ بنابراین با توجه به شرایط بهداشتی و درمانی شهرستان سراوان، به نظر می‌رسد برخی مباحث مطرح شده در زمینه مراجعه بیماران به کشور‌های همسایه برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی دور از واقعیت و انصاف است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *