صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازتاب افزایش قیمت کتاب و ورود فضای مجازی در میزان سرانه مطالعه

۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰:۰۴
کد خبر: ۷۰۲۱۷۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده کتاب گفت: قیمت بالای کتاب از افزایش قیمت کاغذ سرچشمه می‌گیرد که بر حوزه نشر تاثیر فراوانی دارد در این شرایط قیمت پشت کتاب‌ها افزایش یافته و تیراژ کتاب نیز تا حد قابل توجهی کم شده است اگرچه این شرایط از عدم مدیریت صحیح در بخش فرهنگ حکایت دارد.

سیمه شریف لو در گفت‌وگو با پیرامون فضای سرانه مطالعه در کشور گفت: آمار دقیقی از سوی دستگاه‌های مسئول ارائه نشده است، اما آنچه از مشاهدات میدانی بر می‌آید حاکی از این امر است که فضا برای مطالعه فراهم شده، اما زیر ساخت‌ها نمی‌تواند پاسخگوی در خواست‌های مردمی باشد.

وی در همین راستا ادادمه داد: من خود نویسنده هستم و برای تولید کتاب نیازمند مراجعه و کمک گرفتن از کتابخانه هستم، اما اوضاع کرونایی این روز‌ها سبب شده تا نتوانم به تعدادی از کتاب‌ها منبع مورد نیازم دست یابم، زیرا محدودیت‌های کرونای به تعطیلی و یا عدم ارائه خدمات مناسب کتابخانه‌های تخصصی منجر شده است متاسفانه نسخه‌های دیجیتال این کتاب‌ها نیز وجود ندارد.

شریف لو ابراز کرد: کتابخانه تخصصی جنگ در تهران بسیار فعال عمل کرده و اطلاعات مناسبی را برای ما فراهم کرده است، اما کتابخانه حوزه هنری با شرایط موجود خدمات درستی ارائه نمی‌کند کتاب‌هایی که در کتاب خانه‌های حوزه هنری وجود دارند دارای نسخه‌های دیجیتال نیستند از این رو دست یابی به اطلاعات با دشواری‌های فراوانی برای من مخاطب فراهم می‌شود.

وی تعطیلی برخی مناطق فرهنگی را ظلم به مخاطب دانست و بیان کرد: اگرچه در بسیاری از موارد مخاطبان محکوم می‌شوند که مطالعه را ترک کرده‌اند، اما امروز و در قرنطینه و در فضای کرونایی موجود کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی هستند که محکوم محسوب می‌شوند، کم کاری این مراکز فرهنگی در این شرایط به خوبی نمایان شده است من اغلب برای تکمیل مطالعاتم به کتاب خانه‌ها می‌روم و از کتاب‌های موجود و معتبر استفاده می‌کنم، اما در طی این مدت نتوانستم از کتابخانه‌ها استفاده کنم برخی از این کتابخانه‌ها کتاب به امانت نمی‌دهند لذا افرادی همانند من برای اینکه بتوانند اطلاعات خود را تکمیل کنند مجبور می‌شوند کتاب بخرند.

نویسنده کتاب «زیبا‌ترین روز‌های زندگی» به قیمت بالای کتاب اشاره و بیان کرد: قیمت بالای کتاب از افزایش قیمت کاغذ سرچشمه می‌گیرد که بر حوزه نشر تاثیر فراوانی دارد در این شرایط قیمت پشت کتاب‌ها افزایش یافته و تیراژ کتاب نیز تا حد قابل توجهی کم شده است اگرچه این شرایط از عدم مدیریت در بخش فرهنگ حکایت دارد، اما تاثیر افزایش قیمت کاغذ باعث شده کتاب‌های تیراژ پایین در دستور کار ناشران قرار بگیرد و اندازه کلمات نیز کوچکتر شوند تا تعداد کاغذ کمتری استفاده کنند این امر خواندن کتاب را برای کسانی که از ضعف بینایی رنج می‌برند سخت و غیر ممکن می‌کند از سوی دیگر چهره کتاب را زشت می‌کند، چون سطر‌ها توی دل هم قرار می‌گیرند.

شریف لو رویکرد ارزنده افراد جامعه را پیرامون کتاب مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: با خریدن کتاب و قرض دادن آن به افراد دیگر می‌تواند پویشی ارزنده را ایجاد کند بدین ترتیب کتاب‌های زیادی در دسترس قرار می‌گیرد این همان کاری است که من خودم آن را دوست دارم و انجام می‌دهم، کتاب را می‌خرم و می‌خوانم سپس در اختیار سایر افراد قرار می‌دهم.

وی تصریح کرد: کسانی که علاقمند به مطالعه هستند هر طور که شده کتاب تهیه می‌کنند، ولی تعداد کتاب‌هایی که خریداری می‌شود کمر خواهد بود. اکنون کتاب من «زیباترین روز‌های زندگی» با قیمت ۷۰ هزار تومان ارائه شده اگر قیمت این کتاب کاهش داشته باشد تعداد افرادی که کتاب را خریده و مطالعه می‌کنند بیشتر خواهد شد افزایش قیمت کتاب ضربه روحی و فرهنگی را به جامعه می‌زند لذا باید تدبیری موثر برای این مهم اندیشید.

این نویسنده وضعیت انتشاراتی‌ها را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: انتشاراتی‌ها برای ادامه فعالیت نیاز دارند برنامه‌های خاصی را در پیش بگیرند آنان به منظور تولید کتاب به کاغذ وابسته هستند بنابراین ما شاهد افزایش قیمت کتاب و کم شدن تیراژ کتاب‌ها هستیم از سوی دیگر نویسندگان بسیاری هستند که در نوبت چاپ کتاب هایشان مدت‌ها در انتظار می‌مانند.

وی پیرامون کتاب ابراز کرد: هیچگاه کتاب‌های مجازی و اپلیکیشن‌ها و یا نسخه‌های دیجیتال نمی‌توانند جای کتاب‌های کاغذی را پر کنند این کتاب‌های کاغذی هستند که اطلاعات ارزشمند و فراوانی را به مخاطبان خود انتقال می‌دهند آنها می‌توانند لذت فراوانی را برای خواننده فراهم کنند در حالی که نسخه‌های مجازی کتاب هرگز نمی‌توانند چنین شرایطی را برای مخاطب ایجاد کنند.

شریف لو در مورد اهمیت کتاب خاطرنشان کرد: کتاب‌ها کالا‌هایی هستند که سبک زندگی درست را به جامعه انتقال می‌دهند کتاب‌ها خلاصه‌ای از تجربه‌های ارزنده افراد و زندگی‌های آنان را در بر دارند، اما فارغ از همه این موارد فضای مجازی نمی‌تواند عملکردی همچون کتاب داشته باشد، زیرا همان اندازه که فوایدی را به جامعه بشری انتقال می‌دهد به همان اندازه نیز به جامعه مضراتی را انتقال می‌دهد این امر را اوقات فراغت حاصل از کرونا به اثبات رساند، بسیاری از خانواده نمی‌توانند فرزندان خود را مدیریت کنند و بیشتر زمان خود را در فضای مجازی می‌گذرانند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *