صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۰۱۶۲۱
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

معرفی هیات داوران فستیوال سینمای ایران در فرانسه

فراخوان فستیوال سینمای ایران در شانتیئی منتشر و عوامل برگزاری آن معرفی شد.

ریاست هیات داوران فستیوال سینمای ایران در شانتیئی، به عهده ابوالفضل جلیلی سینماگر کشورمان و فردریک بونو مدیر سینما تک فرانسه است. ریاست مشترک جشنواره نیز به عهده پژمان معمار زاده رهبر ارکستر آلیانس فرانسه و کارولین گودار معاون فرهنگی شهرداری شانتیئی خواهد بود. دبیر فستیوال هم علیرضا خلیلی، رئیس مرکز ایران و فرانسه است.

بر اساس اعلام مرکز ایران و فرانسه هیات داوران فستیوال سینمای ایران در شانتیئی به شرح زیر است:

ابوالفضل جلیلی کارگردان و سینماگر (رئیس ایرانی هیات داوران جشنواره)

فردریک بونو مدیر سینماتک فرانسه (رئیس فرانسوی هیات داوران جشنواره)

سارا دِروا سردبیر «فیلم فرانسه»

کریستف تاردیو مدیر کل مجموعه کاخ اعظم شانتیئی مدیرکل اسبق مرکز ملی سینمای فرانسه

ماری ماسمونتی تولید کننده سینما و رئیس اتحادیه تولید کنندگان مستقل سینمای فرانسه

هیات پیش انتخاب فستیوال هم عبارتند از:

ابوالفضل جلیلی کارگردان و سینماگر ایرانی

کریستف تاردیو مدیر کل مجموعه کاخ اعظم شانتیئی

رود اسسوس رئیس سینمای الیزه شهر شانتیئی

کارولین گودار معاون فرهنگی شهرداری شانتیئی

سیدوحید یعقوبی کارشناس هنری مرکز ایران و فرانسه

هیات برگزار کنندگان فستیوال هم عبارتند از:

پژمان معمارزاده رئیس ایرانی جشنواره، رهبر ارکستر و مدیر هنری ارکستر آلیانس فرانسه
کارولین گودار رئیس فرانسوی جشنواره، معاون فرهنگی شهرداری شانتیئی

سیدعلیرضا خلیلی دبیر جشنواره و مدیر روابط عمومی و امور مالی، رئیس مرکز ایران و فرانسه و استاد ژئوپولیتیک آموزش عالی در پاریس

فاطمه شادمان مدیر امور اداری جشنواره، مشارکت‌ها و معاون مرکز ایران و فرانسه

شهلا یاریبخت مازندرانی مدیر امور حمایت‌های مالی و روابط با مدارس سینمایی و کارآفرین حوزه صنعت نساجی و پوشاک

ژان کلود ووآزن مدیر امور نهادها، مورخ، باستان شناس و نویسنده و عضو هیات مدیره مرکز ایران و فرانسه

سیدوحید یعقوبی مدیر امور هنری، فرهنگی و روابط بین‌الملل با ایران، پژوهشگر حوزه فرهنگ و ادبیات فرانسه و عضو هیات مدیره مرکز ایران و فرانسه

بخش رقابتی فستیوال مختص فیلم‌های بلند خواهد بود و فیلم‌های کوتاه در بخش غیررقابتی به نمایش درمی‌آیند. دبیر بخش غیررقابتی فیلم‌های کوتاه هم حسین نمازی، کارگردان و سینماگر کشورمان است.

مهلت ثبت نام در این فستیوال ۲۵ بهمن سال ۱۳۹۹ تا ۲۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ است و متقاضیان شرکت در این فستیوال می‌توانند با مراجعه به سایت فستیوال به آدرس chantilly-iff.com و ارسال مدارک مورد نیاز ثبت نام کنند.

تجربه «۱۰۸ دقیقه از یک قرن» با ۶ فیلم کوتاه

بسته فیلم کوتاه با عنوان «۱۰۸ دقیقه از یک قرن»، شامل ۶ فیلم کوتاه از فیلمسازان جوانی‌است که از ۲۳ بهمن‌ماه در سینماهای هنروتجربه سراسر کشور اکران می‌شود.

۱۰۸ دقیقه از ۶ فیلم کوتاه در ژانرهای مختلف که شامل «انبار» اثر حسین ترک‌جوش، «حفره» اثر زهرا ترکمنلو، «بعدی» اثر سعید صادقی سرارودی، «نیستن» اثر علی میانجی، «راحانا» اثر کاظم دانشی و «من او نیستم» اثر پویا مامقانی می‌شود.

این ۶ اثر پیش از این در جشنواره‌های جهانی مختلف به نمایش در آمده و موفقیت‌هایی را کسب کرده‌اند.

انیمیشن محصول کانون پرورش فکری در جشنواره آمریکایی اکران می‌شود

انیمیشن «قدم یازدهم» از تولیدات سال ۱۳۹۸ کانون است که در ادامه حضورهای بین‌المللی خود در جشنواره فیلم کودکان پراونس، به نمایش گذاشته می‌شود.

پیش‌تر نیز کانون پرورش فکری با انیمیشن «ماهی‌گیر و بهار» ساخته سیدحسن سلطانی نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم انیمیشن از نگاه تماشاگران و بهترین انیمیشن ویژه هیات داوران از یازدهمین جشنواره فیلم کودکان پراونس در سال ۲۰۲۰ بود.

جشنواره پراونس، از سال ۲۰۰۹ تاسیس شده است و هر ساله به مدت ۱۰ روز با نمایش فیلم‌های کودک و نوجوان از سراسر دنیا، برگزاری کارگاه‌های فیلمسازی و دیگر فعالیت‌های فرهنگی رایگان، همراه با جلسه‌های پرسش و پاسخ که به تعمیق تجربه تماشای فیلم، پرورش و مهارت‌های تفکر انتقادی در طول جشنواره می‌انجامد، فرصتی برای فیلمسازان جوان فراهم آورده است تا سرگرمی و چالش‌هایی را که در فرایند خلاقیت با آن‌ها روبرو هستند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

بر همین اساس به دلیل شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا، برگزاری جشنواره‌های مختلف در جهان یا منتفی شده است، یا به صورت محدود در چند بخش و به شکل مجازی برگزار می‌شود.

دوازدهمین جشنواره فیلم کودکان پراونس نیز برای حفظ سلامتی کودکان و نوجوانان این ایالت از ۲۴ بهمن تا ۳ اسفند سال ۱۳۹۹ (۱۲ تا ۲۱ فوریه ۲۰۲۱) در ایالت رد آیلند آمریکا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

جایزه بهترین کارگردانی فیلم کوتاه جشنواره کلکته برای «مصطفی»

فیلم کوتاه «مصطفی» به کارگردانی علیرضا تیموری و تهیه کنندگی پیمان شاه محمدی موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی فیلم کوتاه از جشنواره IKSFF کلکته هندوستان شد.

پیمان شاه محمدی تهیه کننده و پخش کننده بین المللی فیلم کوتاه «مصطفی» در این باره توضیح داد: «مصطفی» مورد استقبال جشنواره فیلم کلکته هندوستان قرار گرفت و در چهار بخش مهم نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت نیز جایزه بهترین کارگردانی و فیلم کوتاه را از آن خود کرد. از سه بخش نامزدی این فیلم می‌توان به بهترین فیلم کوتاه، بهترین فیلمبرداری و بهترین بازیگری اشاره کرد.

وی ادامه داد: فستیوال بین المللی IKSFF که تمرکز بر فیلم های کوتاه از سراسر جهان دارد، هدفش توانمندسازی فیلم های کوتاه کشورهای مختلف و پرورش رشد فیلم سازان تازه متولد شده است. مراسم اهدای جوایز در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۱ برگزار شد و این خبر به تازگی به دست ما رسیده است که از این بابت بسیار خوشحال هستیم که این فیلم تا به امروز، در سطح بین الملل چندین موفقیت چشمگیر را برای ما به ارمغان آورده است.

فیلم کوتاه «مصطفی» با همراهی سازمان فیلم منطقه جنوب و فیلم اینستیتوت سوئد در ایران ساخته شده است. که از مهمترین حضورهایش می توان به انتخاب در چهلمین دوره فستیوال بین المللی گوتنبرگ سوئد، برنده تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم در فستیوال رومی استکهلم سوئد، راه یافته به بخش کرنر فستیوال بین المللی کن فرانسه و نمایش در دومین جشنواره گانداهارای پاکستان اشاره کرد.

در فیلم «مصطفی» سید سیف الاسلام هاشمی، فریبا طالبی، معصومه مرادی، محمد جبارنیا، مجید ملک پور، زینب هاشمی، حسن حیدری و داریوش فضلی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

علاوه بر پیمان شاه‌محمدی که تهیه‌کننده و مجری طرح، مشاورکارگردان، تدوینگر و برنامه ریز فیلم است، علیرضا تیموری و کُرنلیا اسوِنسون نیز تهیه‌کنندگان مشترک این فیلم بین المللی هستند.

سایر عوامل فیلم نیز عبارتند از نویسنده و کارگردان: علیرضا تیموری، مدیر فیلمبرداری: مرتضی نجفی، مدیر صدابرداری: مهدی یگانه، آهنگساز: بهنود یخچالی، طراح گریم: آیدین فرضی، طراح لباس: آویدا امیری، مدیر تولید: مریم قاسم آبادی، منشی صحنه: سپیده پریزن.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *