ابداع لنز تماسی برای تقویت بینایی، کنترل دیابت و بیماری قلبی
- ایرنا نوشت: محققان یک لنز تماسی جدیدی طراحی و ابداع کردهاند که علاوه بر تقویت بینایی میتواند بیماریهایی مثل دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نیز کنترل کند.
این لنز تماسی هوشمند که توسط محققان انگلیسی، آمریکایی و چینی ابداع شده است، دارای یک لایه حسگر است که میتواند سطح نور، دما و حتی گلوکز را در اشک چشم اندازه گیری کند.
محققان گفتند: طراحی جدید این لنز تماسی، بینایی یا توانایی چشمک زدن کاربر را مختل نمیکند و میتواند در آینده برای تسهیل آزمایش عملکرد شبکیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
«یون لونگ ژائو»، نویسنده مقاله و کارشناس بیوالکترونیک، از موسسه فناوری پیشرفته «دانشگاه ساری» در انگلیس گفت: همه گیری کووید-۱۹ تأثیر زیادی بر کل جامعه علمی داشته است.
وی افزود: از ما پرسیده میشود که فعالیت ما چگونه میتواند در آینده به افرادی که به فوریتهای پزشکی مشابه نیاز دارند، کمک کند. دستگاههایی که از این سیستم لایه حسگر استفاده میکنند، میتوانند به صورت یک روش غیر تهاجمی برای کمک به نظارت و تشخیص سلامت افراد مورد استفاده قرار گیرند.
این پژوهشگر گفت: این لایه حسگر فوق العاده نازک ابداعی، با لنزهای تماسی هوشمند متفاوت است. لنزهای تماسی هوشمند به طور معمول دارای حسگرهای سفت و سخت و تراشههای مداری هستند که میان دو لایه لنز تماسی قرار میگیرند و از طریق کانالهای سنجش میکروسیال با مایع اشک چشم در تماس قرار میگیرند.
پزشک گوو اضافه کرد: اما در طراحی جدید لنز، شبکه مارپیچ حسگر به طور مستقیم با اشک چشم در تماس قرار میگیرد. از دیگر خصیصههای این لنز جدید همچنین میتوان به حساسیت تشخیص بالا، سازگاری زیستی خوب و مقاومت مکانیکی آن اشاره کرد. علاوه برآن طراحی جدید این لنز تماسی جدید هوشمند فرایند چشمک زدن یا بینایی را مختل نمیکند.
مشروح کامل این لنزتماسی هوشمند در نشریه Matter منتشر شده است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.