رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد تعطیل میشود
قاسم جعفری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با اشاره به سرنوشت رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: طبق مهلت قانونی که برای رسیدگی به این رشتهها پیشبینی شده بود، پایان اردیبهشتماه زمان تعیین تکلیف رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد بود که هنوز این مساله در ابهام باقی مانده است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: تا این لحظه دانشگاه آزاد تنها براساس یک تفاهمنامه کلی که با وزارت علوم منعقد کرده است اقدام به پذیرش در بیش از ۷۵۰ کد رشته محل آن هم در مقطع مهم و اثرگذاری هم چون دکتری کرده است که چنین اقدامی غیر قانونی و بیسابقه بوده است چرا که قانون صراحتا اعلام میکند برای هر رشته محل باید مجوز جداگانهای از شورای انقلاب فرهنگی و وزارت علوم اخذ شود.
وی افزود: وزارت علوم باید گزارش نهایی خود را به مجلس ارائه کند تا برای رشتههای تحصیلی بدون مجوز دانشگاه آزاد تصمیمگیری شود.
جعفری با تأکید بر اینکه کمیسیون آموزش مجلس پیگیر تعیین تکلیف رشتههای تحصیلی بدون مجوز دانشگاه آزاد است، گفت: متأسفانه دانشگاه آزاد بدون اینکه زیرساختهای این دانشگاه را در مقطع تحصیلات تکمیلی در نظر بگیرد، اقدام به پذیرش دانشجو در دوره دکتری در رشتههای جدید تحصیلی کرد که این بر خلاف قانون شورای گسترش وزارت علوم است.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وزارت علوم باید در اجرای قانون، رشتههایی که استانداردهای لازم را دارند تأیید و رشتههایی که امکانات، تجهیزات و هیأت علمی ندارند را تعطیل کند.
وی در خاتمه اقدام دانشگاه آزاد در تاسیس کد رشتههای مذکور را غیر قانونی عنوان و تصریح کرد: چنانچه مجوز رشته محلها اخذ نشود، بنابر قانون با دانشگاه آزاد برخورد میشود و از پذیرش دانشجو در آن کدرشته جلوگیری خواهد شد.
به گزارش میزان سال گذشته بود که دانشگاه آزاد تعداد زیادی دانشجو را در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش کرد، به طوری که رشد 138 درصدی در مقطع کارشناسی ارشد و رشد 271 درصدی در مقطع دکترای این دانشگاه با جنجال رسانهای و پیگیری رسانهها ادامه پیدا کرد تا جایی که پای وزارت علوم نیز به این ماجرا باز شد و وزارتخانه، کد رشته دانشگاهها افزایش ظرفیت رشتههای دانشگاه آزاد را بدون مجوز دانست و پس از اعتراض نمایندگان مجلس با ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع کمیتهای برای بررسی ماجرا تشکیل شد و مقرر شد تا پایان اردیبهشت سال 94 رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد تعیین تکلیف شود.
از سوی دیگر با وجود اعلام وزارت علوم مبنی بر حذف رشتههای فاقد مجوز از دفترچه آزمون پذیرش دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی سال 95-94، دانشگاه آزاد همچنان در این رشتهها دانشجو میپذیرد و معاون آموزشی دانشگاه آزاد به دانشجویانی كه 2ترم را گذراندهاند و آنهایی كه میخواهند از مهر امسال وارد آن دانشگاه شوند اطمینان خاطر میدهد كه مشكلی در اینباره وجود ندارد.
اما آنچه که حائز اهمیت است در حالی مناقشه رشتههای بدون مجوز بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد ادامه دارد كه دانشجویانی كه سال گذشته در این رشتهها پذیرفته شدهاند با وجود نامشخص بودن وضعیت مجوز در این رشتهها 2ترم ادامه تحصیل دادهاند و مهر امسال وارد ترم سوم میشوند و نگرانی این عده از دانشجویان همچنان پا برجاست.