صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جشنی برای نسل ششم انقلاب

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۰۷۰۴
حالا که نمی‌توان جشن پیروزی انقلاب اسلامی را همانند سال‌های گذشته برپا کنیم بهتر است برای آشنایی بیشتر با انقلاب تاریخ بخوانیم و سرود‌های انقلابی را در خانه پخش کنیم.
_ فارس نوشت: مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن به خصوص در شهر‌های بزرگ همیشه برای بچه‌ها هیجان‌انگیزبود. گروه‌های زیادی در این مسیر، برای بچه‌ها اجرا‌های متفاوت از سرود گرفته تا نمایش و بازی اجرا می‌کردند و همین موضوع جشن هرساله انقلاب را به یک خاطره خاص برای بچه‌ها تبدیل کرده است.
 
اما حالا که امسال قرار است جشن انقلاب به خاطر حضور مهمان ناخوانده‌ کرونا، خانگی برگزار بشود، خوب است با اجرای چند مهارت و خلاقیت ساده، رونق جشن پیروزی انقلاب برای بچه‌ها را حفظ کنیم تا خاطره امسال هم به یک تجربه ماندگار در ذهن آن‌ها تبدیل بشود.
 

تاریخ بخوانیم

مهم است که بچه‌ها بدانند که چرا در کشور ما انقلاب شد و در این روند چه اتفاقاتی افتاد. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای انتقال این مفاهیم تاریخی و ارزشی به بچه‌ها خواندن کتاب متناسب با سن آنهاست.
 
اما بازی و اجرای نمایشنامه از آن دست کار‌هایی است که همه بچه‌ها به آن علاقه دارند. اول درباره شخصیت‌های اصلی وقوع انقلاب اسلامی مثل امام خمینی (ره) و یا شخصیت‌هایی که مردم آن‌ها را دوست نداشتند، مثل شاه، با کودک صحبت کنید. بعد از این می‌توانید با استفاده از تصاویر این شخصیت‌ها، برای بچه‌ها نمایشنامه‌ای درباره راهپیمایی‌های مردم، خروج شاه از کشور و ورود امام (ره) به ایران اجرا کنید.
 
حتی همه اعضای خانواده می‌توانند شبیه شخصیت‌ها لباس بپوشند، گریم کنند و یک نمایش خلاقانه را کنار هم اجرا کنند. در این اجرا‌ها آن‌هایی که نقش مردم و راهپیمایان را بازی می‌کنند می‌توانند از شعار‌های معروف آن دوره مثل «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» یا «درود بر خمینی» استفاده کنند.
 
اجرای این نمایش‌ها با مرور شعار‌ها و جملات شخصیت‌های تاثیرگذار انقلاب، شکل ساده‌ای از توضیح تاریخی و چرایی وقوع انقلاب اسلامی ایران است که در ذهن کودک برای همیشه ماندگار می‌شود.
 
 

سرود‌های انقلابی پخش کنیم

این روز‌ها سرود‌های معروف انقلابی در اینترنت با کیفیت بالا قابل دسترسی هستند. مفاهیم برخی از این سرود‌ها برای کودکان سنگین است. اما می‌توانید سرود‌های ساده‌تر مثل «۲۲ بهمن، روز از خود گذشتن» یا «ای ایران،‌ای مرز پرگهر» را تهیه و در این ایام در منزل پخش کنید.
 
سرود‌های انقلابی آوای حماسی و خوشایندی برای کودکان دارند و باعث می‌شود در حس و حال زمانی که این سرود‌ها متولد شدند، سهیم بشوند. اگر کودکان از محتوای سرود‌ها سوال کردند با زبان کودکانه و در حد فهم خودشان برای آن‌ها توضیح بدهید. مثلا در توضیح مصرع معروف «دیو چو بیرون رود فرشته درآید» می‌توان برای کودک توضیح داد که منظور از دیو همان انسان بدی است که به مردم ایران ظلم می‌کرد و زمانی که مردم او را از کشور بیرون کردند، فرشته یا همام امام خمینی (ره) به کشور بازگشت.
 

کاردستی و یاد ایام مدرسه

از خاطرات خوب مدرسه در ایام دهه فجر تا پیروزی انقلاب، برنامه‌های تزیئن مدارس با نشانه‌های انقلابی و پرچم ایران، ساخت نمایشگاه‌های خلاقانه از روز‌های انقلاب و برپایی مراسم‌های جشن در مدارس است.
 
امسال که بچه‌ها در مدرسه نیستند، شکل کوچک همه این مراسمات در خانه هم قابل اجراست. در ساخت تزئینات مراسم محوریت را بر پرچم ایران قرار بدهید و از بچه‌ها بخواهید، خودشان پرچم‌های سه رنگ را بکشند یا رنگ‌آمیزی کنند. شاید بچه‌ها دوست داشته باشند برای خودشان کلاه بسازند و یا عکس‌ها و نوشته‌هایی که در کتاب‌ها و تلویزیون درباره روز‌های انقلاب دیده‌اند را بکشند و به دیوار خانه نصب کنند.
 
دست آن‌ها را برای هر خلاقیتی باز بگذارید. چون آنچه بچه‌ها انجام می‌دهند در واقع تصور آن‌ها نسبت به مفاهیم انقلاب است.

آموزش مفاهیم انقلاب با کاردستی

در جریان درست کردن کاردستی توسط بچه‌ها شما هم می‌توانید در کنار آن‌ها چیز‌هایی بسازید که به مفاهیم انقلابی معروف هستند و بچه‌ها می‌توانند از طریق آن‌ها چیز‌هایی هم یاد بگیرند. به عنوان مثال همه بچه‌ها به پرنده‌ها علاقه دارند. کاردستی کبوتر معادل مفهوم آزادی است. با ساختن کبوتر‌هایی که بچه‌ها آن‌ها را به عنوان تزئین کلاه خود یا دیوار جشن استفاده می‌کنند، از آزاد شدن مردم ایران از دست ستمگران برای آن‌ها بگویید؛ و یا یک هواپیما درست کنید و بعد از آن تصاویر ورود امام خمینی (ره) به کشور توسط هواپیما را به بچه‌ها نشان بدهید.
 

تولد بگیریم و شمع فوت کنیم

نزدیک کردن رویداد‌هایی مثل پیروزی انقلاب که کودکان تصوری از روز‌های وقوع آن ندارند با رویداد‌های که آن‌ها را از نزدیک درک کرده‌اند، کمک خوبی به ماندگار شد واقعه در ذهن آنهاست.
 
انقلاب هم مثل همه ما هرسال عددی به عدد‌های روز وقوع یا تولدش افزوده می‌شود. پس می‌شود برای انقلاب هم تولد گرفت. اگر کیک را از بیرون تهیه نکردید، در تهیه یک کیک خانگی با نشانه‌های انقلابی مثل پرچم ایران از مشارکت بچه‌ها کمک بگیرید. برای این نشانه‌ها لازم نیست امکانات خاصی تهیه کنید. تهیه چند رنگ خوراکی سبز و قرمز برای رنگ‌دار کردن مواد کیک و یا یک کاردستی به شکل پرچم که بچه‌ها آن را روی کیک آماده شده نصب کنند، این تولد را از مابقی تولد‌ها متمایز خواهد کرد.
 
وقتی شمع‌های تولد ۴۳ سالگی انقلاب را فوت کردید، از بچه‌ها بخواهید برای پیشرفت و آباد شدن هرچه بیشتر کشور، دعا کنند. به آن‌ها بگویید که با خوب درس خواندن و خوب بودن و خوب ماندن می‌توانند این انقلاب را هرسال جلوتر ببرند و در پیشرفت آن سهم بزرگی داشته باشند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *