صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با نشانه‌های جدید اعتیاد آشنا شوید

۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۱:۰۱
کد خبر: ۷۰۰۶۱۱
به گفته مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، مخدرهای جدید به روانگردان و محرک ها معروفند، بر خلاف سایر مخدرها باعث ایجاد نشاط و سرخوشی می شوند.

- تمام تصورات ما از اعتیاد و مواد مخدر قدیمی است. اعتیاد دیگر از ظاهری کثیف، کمری خموده و حالت‌های نئشگی و سستی قابل تشخیص نیست و برعکس، ممکن است جوانانی خوش پوش که همیشه انرژی مضاعفی برای انجام کار‌های روزمره خود دارند، معتاد شده باشند.

با ظهور محرک ها و روانگردان ها باید تصورات ما نیز نسبت به مواد مخدر تغییر کرده و آموزش به خانواده ها جدی تر گرفته شود.

سعید صفاتیان در گفت‌وگو با میزان گفت: در دهه‌های اخیر، تمامی مصرف کنندگان مواد مخدر، دائما از زندگی عادی به دور بودند، یعنی همیشه در حالت خستگی، خوابالودگی و سستی قرار داشتند.

وی افزود: به همین دلیل قاچاقچیان با عرضه مخدر‌های جدیدی به نام روانگردان‌ها یا محرک ها، باعث شدن مصرف این مخدر‌ها عوارض متفاوت تری داشته باشد.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: حدود ۱۵ سالی است که مخدر‌های جدیدی در دنیا به نام‌های روانگردان توسط قاچاقچیان عرضه شده اند و متاسفانه نوجوانان و جوانان تمایل بیشتری به استفاده از آن‌ها دارند.

وی بیان کرد: روانگردان ها، محرک‌هایی هستند که برعکس سایر مخدرها، به افراد حس شادابی و نشاط کاذبی می‌دهند. به طوریکه افراد با مصرف آن می‌توانند یک شبانه روز بدون هیچ استراحتی، با سرحالی بیدار بمانند.

این فعال حوزه اعتیاد اظهار کرد: در واقع شیمی دانی که این مخدر‌ها را تولید کرده؛ با بررسی جامعه متوجه شده مخدری مانند تریاک، نشاط را از افراد می‌گیرد که این مسئله برای هیچکس خوشایند نیست، بنابراین با ایجاد محرک‌ها قصد داشته احساس سرخوشی به مصرف کنندگان خود بدهد.

صفاتیان گفت: مصرف کنندگان شیشه و گل، عوارض دیگری مانند توهمات را نیز دارند که اصلا با معتادان قدیمی قابل قیاس نیستند.

خانواده‌ها بیشتر مراقب باشند

این پزشک درمان اعتیاد ادامه داد: بیشتر مصرف کنندگان محرک ها، جوانان هستند و چون تصور خانواده‌ها از اعتیاد قدیمی است ممکن است تا مدت‌ها متوجه اعتیاد فرزندان خود نباشند بنابراین در این زمانه خانواده ها باید بیش از بیش، مراقب فرزندان خود باشند.

وی اذعان کرد: باید فرهنگ سازی درباره اعتیاد تغییر یابد و تصوری که از خمودگی معتادان وجود دارد به سرخوشی بیش از حد تبدیل شود.


برچسب ها: مواد مخدر اعتیاد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *