صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور/ واکسن روسی به فرزند وزیر تزریق شد

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲:۱۳
کد خبر: ۷۰۰۴۸۶
طرح ملی واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ امروز در ارتباط تصویری رئیس جمهور و حضور وزیر بهداشت در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) آغاز شد.
- سعید نمکی در مراسم آغاز واکسیناسیون کووید۱۹ در کشور از بیمارستان امام خمینی تهران (ره)، ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت:  امروز مفتخریم قولی که به ملت ایران دادیم که قبل از ۲۲ بهمن‌ماه واکسیناسیون را شروع کنیم این قول را امروز اجرایی کنیم.
 
وزیر بهداشت گفت: واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در ۶۳۵ بیمارستان دولتی، خصوصی، خیریه و... برای اولین بار و اولین گروه برای پرسنل درگیر در کرونا و کووید ۱۹ انجام می‌شود. واکسیناسیون برای همکارانی اعم از پزشک، پرستار و پرسنل خدماتی‌ای سی یو انجام می‌شود.
 
وی گفت:، اما در بین این عزیزان، جوانی است که پزشک نیست، بلکه دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف است و از بچه‌های نخبه تک رقمی کشور در کارشناسی ارشد است و آمده بگوید خونمان سرخ‌تر از دیگران نیست و همه ما فدای ملت ایرانیم؛ آمده بگوید اینکه پدرم قول داد که اولین‌کسی که واکسن را می‌زند از اعضای خانواده ام خواهد بود، حالا عمل کرده و این فرد کسی نیست جز فرزند وزیر بهداشت کشور.

نمکی ادامه داد: این اثبات این ادعاست که همه ما جان و مال و آبرو و همه وجودمان را آوردیم تا برای ضعیف‌ترین مردم این کشور و در دورترین نقاط این سرزمین نثار کنیم.

نمکی گفت: ان‌شاءلله با جدیت فراوان در آینده نزدیک از منابع موثق دیگری  هم واکسن وارد کشور خواهد شد و ما تا اواخر بهمن ماه موارد تازه‌ای را از منابع بسیار مطمئن وارد می‌کنیم و واکسیناسیون را برای سایر گروه‌های آسیب پذیر همگام با پرسنل بهداشت و درمان که مدافعین خط مقدم این جبهه بودند، آغاز می‌کنیم.

وی گفت: افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای و... تا به تدریج به ۷۰ درصد از پوشش واکسیناسیون کشوری دست یابیم. در مورد واکسن داخلی هم همه چیز به خوبی پیش می‌رود و امیدواریم در بهار آینده بتوانیم واکسن ملی را برای تزریق آماده داشته باشیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم فشار‌های گسترده بین المللی با دست‌های بسته در اقیانوس بلای کرونا شنا کرد. روزگاری که همه مرز‌ها را بر ما بسته بودند، سنگین‌ترین تحریم‌ها را علیه ما روا داشتند و مردم ما را از کمترین‌ها محروم کردند، اما با لطف خداوند و با وفاق ملی و همدلی روز افزون توانستیم در مدتی بسیار کوتاه و با رشادت، شجاعت و وفاقی که در کادر سلامت شکل گرفت و به خصوص در روز‌های اول با کمترین امکانات از این بلا عبور کنیم.

وی افزود: به روح بلند همه شهدای مدافع سلامت درود می‌فرستم و آرزوی تندرستی برای سایر مدافعان سلامت دارم. در رابطه با واکسن کووید ۱۹ سه راه را از روز‌های نخست طی کردیم؛ نخست تکیه بر دانش داخلی و توجه به شرکت‌های دانش بنیان و با توجه به سابقه واکسن سازی که در پاستور و رازی داشتیم، دوم استفاده از انتقال دانش و تکنولوژی بیرون و اشتراک و همکاری با واکسن ساز‌های معتبر جهان و سوم استفاده از منابع معتبر و مطمئن واکسن در دنیا.

نمکی گفت: گرچه ما با دست‌های بسته در این اقیانوس شنا کردیم، اما برای انتخاب بهترین‌ها برای مردم کشور، چشم‌های باز داشتیم. همانطور که برخی دارو‌هایی که در دنیا ادعا کردند در کنترل کووید۱۹ موثرند، در اسرع وقت به کشور رساندیم و تولیدش را هم آغاز کردیم، در زمینه انتخاب واکسن هم همین اقدام را انجام دادیم. واکسن تولید داخل ما قبل از بهار به ما نمی‌رسید، به همین دلیل می‌بایست گروه‌های آسیب‌پذیر را تحت واکسیناسیون قرار می‌دادیم. در این رابطه ما سعی کردیم از منابع معتبر جهان که اولا واکسن‌شان فاز‌های کلینیکال ترایال یا آزمایش‌های انسانی را در سه فاز گذرانده باشند و دوم اینکه حتما در چند کشور معتبر دیگر ثبت و مصرف آن آغاز شده باشد، انتخاب کردیم و در بین آن‌ها یکی از منابعی که واکسیناسیونش را آغاز کردیم، واکسن اسپوتنیک وی از گامالیای روسیه بود. در عین حال از سینوفارم چین، استرازنکا به عنوان یک منبع اروپایی و دو منبع هندی دیگر را هم همراه داریم که در قالب قراداد با کووکس و همچنین قرارداد‌های متفاوتی که بستیم، اقدامات لازم انجام شده است.

نمکی اظهار کرد: سندی را با عنوان سند ملی واکسیناسیون تصویب کردیم که گروه‌های هدف و آسیب پذیر با رعایت همه جوانب و به صورت عادلانه مشخص شده‌اند و امروز اولین گروه که مدافعین سلامت بودند، آن هم کسانی که تماس مستقیم در‌ای سی یو‌ها دارند را انتخاب کردیم و کار را آغاز کردیم و تا دو هفته دیگر سایر گروه‌های هدف در نظام سلامت به عنوان مدافعین خط اول جبهه سلامت واکسینه خواهند شد.

وی ادامه داد: همزمان سراغ افراد بالای ۶۵ سال، سرای سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، می‌رویم. امروز مشخص شده که بیش از ۸۰ درصد از مرگ‌های اتفاق افتاده در اثر کووید_۱۹، در بیماران زمینه‌ای و افراد بالای ۶۵ سال است؛ بنابراین گروه هدف ما برای کاهش بستری و مرگ و میر همین گروه خواهند بود.

نمکی گفت: در آینده نزدیک امیدواریم واکسن ساخت داخل‌مان از چند مسیری که رفتیم اعم از انتقال دانش فنی  از طریق کشور‌هایی که با آن‌ها قرارداد داریم و همچنین مسیر ساخت داخل که در مجموعه برکت و رازی کار را دنبال می‌کنند، داشته باشیم.

نمکی گفت: خبر‌های خوش‌تری را در راه داریم که در آینده به استحضار می‌رسانیم.

لازم به ذکر است پارسا نمکی - فرزند وزیر بهداشت نیز اولین نفر تزریق کننده واکسن کووید-۱۹ بود.

بعد از آن به ترتیب فتاح قاضی - متخصص بیهوشی و رییس بخش‌ای سی یو مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، سارا گودرزی - پرستار بخش‌ای سی یو مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) وسید جمیل حسینی - پرستار‌ای سی یو مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نفرات دوم تا چهارم دریافت واکسن بودند.

 

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2972145_769.mp4"]
var player = videojs('player_884229_2971586',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2971586',{},function (data) {}); }));


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *