صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صالحی: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ دستاورد رونمایی می‌شود

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹:۳۵
کد خبر: ۷۰۰۴۳۱
دسته بندی‌: سیاست
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ مصادف با روز ملی فناوری هسته‌ای بیش از ۵۰ دستاورد اقتدار آفرین و ممیزی شده رونمایی می‌شود.

- آیین افتتاح دومین نمایشگاه دائمی دستاورد‌های صنعت هسته‌ای کشور با حضور علی‌اکبر صالحی، جمالی پور استاندار، آیت‌الله عابدینی نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین، داوودی رئیس شورای شهر، طاهرخانی شهردار، جمعی از دیگر مسئولین استانی و تنی چند از مدیران این سازمان روز دوشنبه ۲۰ بهمن ماه همزمان با چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل سرای سعد السلطنه شهر قزوین برگزار شد.

معاون رئیس جمهور در ابتدای سخن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و با اشاره به آیه ۳۵ سوره شریفه نور؛ اظهار داشت: این انقلاب رنگ و بوی الهی داشت و بستر دین داری و دین باوری را برای ما فراهم کرد؛ که اساسش اخلاق و ادب است. الحمدلله با وجود فراز و نشیب‌های فراوان و تمامی محدودیت ها، تحریم‌ها و فشارها، ۴۲ سال از این انقلاب می‌گذرد و همچنان بالنده پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه برانگیختگی ملت ایران از زمان مشروطه بوجود آمد، اما تجلی آن در انقلاب اسلامی بود، گفت: به برکت رهبری امام عزیزمان، محی الدین زمان، دین احیاء شد. دینی که زنگار گرفته بود و گوهر تابناکی که از چشم مردم دور و مهجور مانده بود، را نه تنها در ایران بلکه در جهان مجدداً عرضه کرد. در اروپا عصر پوچ گرایی بود، اما با انقلاب ما توجه آن‌ها به دین جلب شد. این را خودشان می‌گویند. این انقلاب نه تنها بر گردن مردم ما بلکه بر جهان حق دارد. فلسفه زندگی را مجدداً به جهان عرضه می‌کند. برای چه زنده هستیم و برای چه زندگی می‌کنیم. پرسش‌هایی که پاسخ به آن‌ها ساده نیست.

فناوری هسته‌ای در چنگ ماست
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به گستره توطئه ها، مشکلات و محدودیت‌هایی که دشمنان برای این انقلاب بوجود آوردند، تصریح کرد: تنها گناه انقلاب از دید آن‌ها آنجاست که در سوره مبارکه فصلت آیه ۳۰ می‌فرماید إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا. به دلیل اینکه رمز این انقلاب الله اکبر و پیوند با الله است. هسته‌ای بهانه است. این‌ها با نظام اسلامی دشمنی دارند. اما نمی‌توانند این واقعیت را بگویند، چون بر خلاف دموکراسی، آزادی بیان و گفتمانی است که مدعی هستند. آن‌ها هسته‌ای را بهانه گرفتند و همین باعث شد پیشرفت کنیم. آن‌ها باور نمی‌کنند ما دنبال سلاح نیستیم.

وی تصریح کرد: در این ۴۲ سال دستاورد‌های عظیمی داشتیم و به لطف الهی و همت فرزندان شما در سازمان انرژی اتمی، به تمامی آستانه‌های صنعت هسته‌ای دست یافته ایم. یعنی فناوری هسته‌ای در چنگ ماست. البته بالابردن راندمان زمان می‌خواهد، اما همه چیز داریم. در اروپا و غرب هم کار می‌کنند.

دستاورد‌های علمی و فناوری ما از درون جوشیده است
صالحی با بیان اینکه با وجود سختی‌ها و محدودیت‌های کشور، در بعد از انقلاب فقط در یک مورد ۳۸۰ هزار کیلومتر لوله کشی گاز شده است و در حال حاضر بیش از صد میلیون تن مواد غذایی تولید می‌کنیم، تاکید کرد: این معجزه است. ولی چون لوله‌ها زیر زمین هستند به چشم نمی‌آیند. اول انقلاب ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم و حالا نزدیک به ۵/۴ میلیون دانشجو. در استان قزوین یک مدرسه عالی بازرگانی داشتیم و الان ۸۰ هزار دانشجو و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه آزاد را داریم. این‌ها دستاورد‌های عظیمی هستند. ممکن است بگویند تمام دنیا پیشرفت کرده است. اما پیشرفت‌های متفاوتی داریم. پیشرفتی داریم که مثل چشمه‌ای از درون می‌جوشد و پیشرفتی ظاهری داریم که چیز‌هایی به شما می‌دهند. دستاورد‌های علمی و فناوری ما از درون جوشیده است. چه کسی گفته سانتریفیوژ بسازیم یا آب سنگین تولید کنیم. یا راکتور تحقیقاتی مثل راکتور خنداب طراحی کنیم. طبیعی است به کتاب و مقاله دسترسی داشتیم. اما تبدیل کتاب و مقاله به فناوری کار آسانی نیست. خیلی تجربه می‌خواهد.

صفر تا صد سانتریفیوژ را خودمان طراحی و تولید می‌کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه این سازمان طیف وسیعی از جبهه‌های علمی و فناوری را طی می‌کند، به سال‌ها فعالیت روی ماشین‌های سانتریفیوژ پرداخت و گفت: سال ۶۸ چند نمونه استفاده شده وارد کشور کردیم. از سال ۶۸ تا ۷۶ طول کشید این‌ها را مونتاژ کنیم که بتواند کار کند. همچنین از ۷۶ تا ۸۵ کار کردیم تا بتوانیم این سانتریفیوژ‌ها را در حد یک آبشار راه اندازی کنیم. اما حالا از صفر تا صد سانتریفیوژ را خودمان طراحی و تولید می‌کنیم. در طراحی سانتریفیوژ نرم افزار‌هایی را نوشته ایم که چند صد هزار خط محتوای آن است.

صالحی افزود: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در طراحی و ساخت انواع سانتریفیوژ‌های صنعتی و غیر صنعتی خوداتکایی دارد و صنعت هسته‌ای در سایر صنایع بویژه در حوزه سلامت تاثیرگذاری دارد. سانتریفیوژ در صنایعی همچون صنعت نفت کاربرد دارد که آن‌ها اعلام نیاز کردند و طراحی و ساخته شد؛ و همچنان این اعلام نیاز وجود دارد. آخرین درخواست برای ساخت سانتریفیوژ از سازمان انتقال خون ایران بود که سفارش دادند و تفاهم نامه‌ای منعقد شد. در روز‌های آینده این سانتریفیوژ‌های سطح بالا و مهم که در بحث سلامت و از جمله کووید ۱۹ کاربرد دارد، به آن‌ها تحویل می‌شود.

به بالندگی رسیده‌ایم اما کافی نیست
وی با اشاره به نگرانی‌ها و دغدغه‌های حضرت رسول اکرم (ص) پس از بعثت و بیان اینکه اعجاز پیامبران همین است که با معجزه زندگی نمی‌کنند و مثل بقیه زندگی می‌کنند، گفت: ما پس از ۴۲ سال دوره برانگیختگی را طی کرده ایم و به بالندگی رسیده ایم. اما کافی نیست. حضرت آقا فرمودند؛ ما رو به قله حرکت می‌کنیم، اما هنوز به قله نرسیده ایم. حرکت رو به قله سخت است و انرژی می‌برد. نیاز به تلاش و کوشش دارد. در مسائل فنی هم خداوند فرقی میان مسلمان و غیر مسلمان نمی‌گذارد. در آیه ۶۹ سوره مبارکه عنکبوت می‌فرماید "وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنَا" انیشتین یکی از این هاست که جهاد کرد و خداوند آن مفاهیم را در ذهنش گذاشت و آیات عجیب الهی را کشف کرد. توانست آیات الهی که چگونه کهکشان‌ها اداره می‌شوند را در ذهنش بپروراند. قطعاً اتفاقی نبوده است.

باید امید را به جامعه تزریق کنیم
صالحی افزود: باید قدر این انقلاب را بدانیم و راجع به نعمت‌هایی که خداوند به ما ارزانی داشته، صحبت کنیم. به قول حضرت امام اینجا تواضع بدرد نمی‌خورد. اگر بخواهیم از نظر یک ملت همواره رو به جلو حرکت کنیم، باید امید را به جامعه تزریق کنیم. این امید چگونه بوجود می‌آید؟ می‌فرماید "تفاءلوا بالخیر تجدوه" (میزان الحکمه). تفأل به خیر بکنید تا آن را بیابید. اگر تفأل به شر کنیم، گرفتار همان می‌شویم. مشکلات اقتصادی و معیشتی داریم، اما همه با هم تلاش می‌کنیم آن‌ها را رفع کنیم.

فشار به جایی نمی‌رسد آقای بایدن
وی با اشاره به خروج ترامپ از برجام و اعمال محدودیت‌های بانکی، مالی، دارویی و اقدامات ضد بشری، گفت: بایدن همان راهی را می‌پیماید که ترامپ می‌رفت. می‌گوید می‌خواهد ترامپ زدایی کند و شر این پدیده شوم را بکند. برای اینکه ترامپ پدیده شومی برای آمریکا بوده و خواهد بود. با اینحال گفته ایران اول باید غنی سازی خود را چنان کند؛ که حضرت آقا جواب ایشان را دادند. آن‌ها اگر فکر می‌کنند با فشار ما تسلیم می‌شویم، و هنوز بعد از ۴۲ سال درس نگرفته اند، اینگونه نخواهد بود. چون ما راهمان را پیدا کرده ایم. فشار به جایی نمی‌رسد آقای بایدن. برای شما زشت است. چگونه در برابر ملت خودتان توجیه می‌کنید که ملتی را می‌خواهید به گرسنگی بکشید. شرایط دارویی را سخت کنید.

چرا تعامل را امتحان نمی‌کنید، تعاملی که بر اساس توازن باشد
صالحی افزود: الحمدلله یکی از گلوگاه‌های ساخت واکسن دستگاه سانتریفیوژ خاصی است که سازمان انرژی اتمی آن را ساخته و تحویل شرکت بهره بردار نموده است. آن‌ها فکر می‌کنند ما دست بسته نشسته ایم. اتفاقاً ضرب المثلی خارجی می‌گوید نیاز باعث اختراع می‌شود. شما این نیاز را در ما تحریک می‌کنید. اشکالی ندارد و بهتر است. اما بدانید راه به جایی نمی‌برید. ۴۲ سال از در تقابل در آمدید و با ما مقابله کردید. چرا تعامل را امتحان نمی‌کنید. تعاملی که بر اساس توازن باشد. شما صدام را پرورش دادید و بر علیه ما شوراندید. اکنون کجاست. حاج آقای عابدینی گفتند آمریکای داعشی و داعش آمریکایی. خدا رحمت کند شهید سردار سلیمانی را که ریشه آن‌ها را کند. همه این‌ها را برای ما درست کرده بودند. همه اتفاقات بیرون مرز‌ها برای خفه کردن ما است. می‌خواهند به نام اسلام ما را خفه کنند. همسایه‌های شرقی و غربی که اسلام درست کردند، چه شد؟ حق را نمی‌شود برای همیشه کنار گذاشت و پنهان کرد. روزی حق آشکار می‌شود و شما خسته خواهید شد. همین حالا حقانیت جمهوری اسلامی برای همه حتی مخالفین انقلاب روشن شده است. ایرانیان لس آنجلس در مصاحبه گفته اند با جمهوری اسلامی سر سازگاری نداریم، اما خوشحال می‌شویم روز به روز مقتدر‌تر می‌شود. کدام ایرانی می‌تواند نسبت به اقتدار کشور و ملتش بی تفاوت باشد. برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی که در نظام طبیعت، ضعیف پایمال است. می‌گویند صنعت موشکی و هسته‌ای نداشته باشید تا مثل صدام هر بلایی خواستند سرمان بیاورند. الحمدلله رهبری داریم که محکم ایستاده و پیگیر هستند که خودمان را قوی کنیم؛ و دنبال می‌کنند که چه کرده‌ایم.

وقتی به قله برسیم دست از سر ما بر می‌دارند
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی آینده درخشانی دارد. چه بخواهند و چه نخواهند. می‌فرماید وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن کُنتُم مُؤمِنینَ﴿۱۳۹ آل عمران﴾ نباید نگران باشیم. چون رو به اوج هستیم. مسائل و مشکلات هم داریم. این دستاورد‌ها مثل یک بهمن است. این مراکز علمی آرام آرام درست می‌شوند و زیرساخت‌ها را می‌سازند. دیر نیست روزی را خواهید دید که مثل یک بهمن دستاورد‌های علمی و صنعتی خواهیم داشت. حضرت آقا فرمودند وقتی به قله برسیم دست از سر ما بر می‌دارند؛ و انشاء الله آن روز را خواهیم دید به شرطی که در بستر ایمان و دین باوری حرکت کنیم و وحدت و انسجام خودمان را داشته باشیم. والا هیچ ارزشی ندارد. یاد بگیریم در عین داشتن اختلاف در یک مسیر حرکت کنیم. اگر اختلاف درست باشد حاوی رحمت است. اختلاف سنجیده و معنی دار باعث حرکت می‌شود. حضرت آقا اخیراً فرمودند "در بیانتان ادب را توجه کنید". یک مسلمان باید فاخر صحبت کند. همانگونه که علائم مسلمانی در ظهور اسلام بوی خوش، لباس تمیز و بیان فاخر بود. باید این‌ها را در خودمان تقویت کنیم.

تولید سوخت ۲۰ درصد را در کمتر از ۱۲ ساعت راه اندازی کردیم
صالحی همچنین در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه دائمی صنعت هسته‌ای کشور پس از تهران، با اشاره به گمنامی دانشمندان هسته‌ای کشور، تاکید کرد: عزیزان و فرزندان این ملت بزرگوار در مجموعه سازمان انرژی اتمی نهایت تلاششان را در پیشبرد و توسعه همه جانبه صنعت هسته‌ای بکار گرفته اند و شما آثار آن را در اقدامات سازمان در تولید مجدد سوخت هسته‌ای ۲۰ درصد شاهد بودید. این اقدام بزرگ با آمادگی مدیران و متخصصان خدوم انرژی اتمی طی ۱۲ ساعت راه اندازی شد که فوق العاده است. جناب آقای دکتر قالیباف، رییس محترم مجلس شورای اسلامی، حضرت حجت الاسلام ذوالنوری، رییس محترم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طی بازدیدی که داشتند و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای از سازمان تقدیر کردند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: هم اکنون در سازمان انرژی اتمی بین زمان ارائه ایده، طرح و محصول بر حسب هدفگذاری صورت گرفته فاصله چندانی نیست. متخصصین صنعت هسته‌ای با سرعت، استانداردسازی و اجرا بر فعالیت‌ها اشراف دارند و در کمترین زمان نیازمندی هایشان را تامین می‌کنند. این امر حاکی از تسلط، مهارت و تلاش متخصصین صنعت هسته‌ای است. آن‌ها با تمام وجود و پویایی فعالیت‌های خودشان را دنبال می‌کنند.

۳۱۳ قرارداد همکاری و تفاهم نامه در انرژی اتمی اجرایی شده است
وی افزود: در راستای عمل به منویات و تاکیدات همیشگی مقام معظم رهبری و بر اساس آموزه‌های بلند قرآنی، دینی و ملی، در خصوص پیوند میان دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور با صنعت هسته ای، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ سازمان انرژی اتمی ۳۱۳ قرارداد تحقیقاتی، اجرایی و عملیاتی را با بیش از ۶۰ دانشگاه و مرکز علمی کشور اجرائی نموده است.

۲۰ فروردین ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ دستاورد رونمایی می‌شود
صالحی همچنین گفت: در ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ مصادف با روز ملی فناوری هسته‌ای بیش از ۵۰ دستاورد اقتدار آفرین و ممیزی شده رونمایی می‌شود.

یادآور می‌شود این نمایشگاه پس از تهران دومین نمایشگاه دائمی صنعت هسته‌ای کشور است و فقط گوشه‌ای از فعالیت‌های اقتدارآفرین جوانان این مرز و بوم را جهت آشنایی مردم بویژه جوانان با فعالیت‌های این صنعت که اکثراً از صفر تا صد با رویکرد بومی سازی دنبال شده است، ارائه می‌نماید؛ و این سازمان در نظر دارد در سایر استان‌های کشور نیز نمایشگاه دائمی راه اندازی نماید. همچنین نمایشگاه قزوین از روز شنبه ۲۵ بهمن ماه همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ به روی علاقمندان باز است.
در پایان این مراسم دکتر صالحی با اهداء لوح تقدیر از تلاش‌های دکتر جمالی پور، استاندار، حکمت الله داوودی، رییس شورای شهر و سیاوش طاهرخانی، شهردار قزوین در راه اندازی این نمایشگاه قدردانی کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *