صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عبور از بحران‌های اقتصادی لبنان با آموزه‌های سواد مالی

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۳:۱۷
کد خبر: ۷۰۰۳۶۶
جوامع مختلف، رویکرد متفاوتی به سواد مالی دارند و گاهی مردم در مسیر کسب آگاهی‌های مالی با موانعی مواجهند.

- جام جم نوشت: سواد مالی مقوله‌ای ضروری برای مردم همه کشورهاست. جوامع مختلف، رویکرد متفاوتی به آن دارند و گاهی مردم در مسیر کسب آگاهی‌های مالی با موانعی مواجهند. برای آشنایی با سواد مالی در کشور‌های مختلف، شناخت الگو‌ها و بهره وری از آنها، آکادمی هوش مالی در مجموعه گفتگو‌های اختصاصی با صاحب نظران کشور‌های مختلف، رویکرد‌ها و مسائل موجود در دیگر نقاط جهان را بررسی می‌کند.

در این قسمت با سه نفر از صاحب نظران لبنانی فادی اسماعیل بودیه، مدیرمسوول مجله بین المللی «مرایا»، عماد رضا، تحلیلگر حوزه سیاسی و اقتصادی و الیاس المر، تحلیلگر حوزه اجتماعی و سیاسیگفت و گویی صورت گرفته است که از نظرتان می‌گذرد:

غلبه بر چالش‌های اقتصادی با افزایش سطح سواد مالی ممکن است

فادی اسماعیل بودیه، مدیرمسوول مجله بین المللی «مرایا»، از سواد مالی در لبنان می‌گوید: برای رویارویی با چالش‌های اقتصادی باید به دانش و مهارت سواد مالی مجهز بود. سواد مالی مقوله‌ای اساسی است و افراد در این مسیر می‌آموزند نیاز‌ها و اولویت‌های اساسی زندگی خود را چطور تعیین و تامین کنند. این مهارت بر این پایه استوار است که مردم بتوانند با وجود مشکلات اقتصادی، امور مالی خانواده خود را به درستی مدیریت کنند. دولت لبنان با مشکلات زیادی دست به گریبان است و توان آن را ندارد که مشکلات اقتصادی را رفع کند. اگر سطح سواد مالی جامعه افزایشیابد، خانواده‌ها می‌توانند به سلامت از بحران‌ها عبور کنند. براییافتن راهکار باید به این پرسش پاسخ دهیم که مردم لبنان چگونه با اتکا به سواد مالی می‌توانند بر مشکلات اقتصادی غلبه کنند.

در حال حاضر اولویت مردم لبنان، اقتصادی است که ما را در برابر چالش ها، خطر‌ها و تهدید‌ها ایمن و توانمند سازد. برای رسیدن به چنین اقتصادی، یادگیری سواد مالی امری است ضروری. در این عرصه فعالیت‌هایی آغاز شده است. آموزش سواد مالی و مهارت‌های مربوط به آن باید از مدرسه شروع شود و تا دانشگاه ادامه یابد. نقش دانشگاه، مدرسه و خانواده این است که این آموزه‌ها را در جامعه رواج دهند. انسان، فرزند محیط و جامعه خویش است و متناسب با تربیت خانواده و آنچه در خانه، دانشگاه و مدرسه می‌آموزد، عمل می‌کند.

لبنان در مسیر توسعه اجتماعی، نیازمند سواد مالی است

عماد رضا، استاد دانشگاه و تحلیلگر حوزه سیاسی و اقتصادی، درباره سواد مالی در لبنان این گونه توضیح می‌دهد: در حال حاضر، تحریم‌های ایالات متحده آمریکا، لبنان و بعضی دیگر از کشور‌های در حال توسعه را هدف قرار داده است. برای بازگرداندن آرامش و امنیت اجتماعی بایدبر اساس سواد مالی، نظام جهانی را بازتولید کنیم. یادگیری دانش سواد مالی برای تک تک اعضای جامعه ضروری است. به واسطه افزایش سطح سواد مالی افراد، جامعه نیز تغییر خواهد کرد. علاوه بر جدی گرفتن بحث آموزش، مردم می‌توانند با اقداماتی نظیر خرید تولیدات داخلی با هدف حمایت از آن‌ها و قناعت پیشه کردن به اقتصاد لبنان یاری رسانند.

با به کارگیری دانش مالی و آموزش سواد مالی، می‌توانیم در مسیر خودکفایی و زندگی همراه با رفاه و امنیت قدم برداریم. در نتیجه پیشرفت، شکوفایی اقتصاد و توسعه اجتماعی رقم خواهد خورد. در آموزش‌ها باید تمرکززدایی کنیمیعنی نوعی همکاری و همیاری شکل بگیرد تا ساکنان شهر‌های دورافتاده و روستا‌ها که بیشتر به سواد مالی نیازمندند، به آن دسترسی داشته باشند. نتیجه ایجاد شبکه همیاری و همکاری، نظام و چارچوب مالی هوشمند و توانمندسازی اقتصادی جامعه با رویکرد توسعه پایدار است که با آموزش سواد مالی در سطح اجتماعی، اقتصادی و فرهنگیمحقق خواهد شد.

آموزش سواد مالی به کودکان باید از مدارس شروع شود و تا پایان دانشگاه، مستمر باشد. با آموزش به کودکان و جوانان و دانشجویان، آینده زندگی اجتماعی و اقتصادی آن‌ها تضمین خواهد شد. در بحث آموزش سواد مالی در دانشگاه ها، نباید از نقش مدیران دانشگاه غافل شد. بیش از ۵۰ درصد از موفقیت این فرآیند در دست مدیران دانشگاه هاست؛ چون آن‌ها مسوولیت پرورش افکار و تربیت نسل جوان برای اداره جامعه آینده را به دوش می‌کشند. همکاری آن‌ها در پیشبرد این برنامه بسیار اثرگذار است. سواد مالی، تنها مختص نخبگان و گروه خاصی از جامعه نیست و رسانه‌ها نقش درخور توجهی در جهت دهی به افکارعمومی دارند و عاملی کلیدی در نهضت سواد مالی هستند. آن‌ها می‌توانند تعداد بیشتری از مردم جامعه را مخاطب این آموزش‌ها قرار دهند. دانشگاه‌ها نیز می‌توانند مسیر را برای رسانه‌ها مشخص کنند تا این آموزش‌ها به درستی ارائه شود.

در نهایت، با بازتولید مفاهیم و اندیشه‌ها در جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مشکلات موجود و شکاف‌های اطلاعاتی از بین می‌رود.

آموزش سواد مالی در لبنان باید از مدارس شروع شود

الیاس المر، نویسنده و تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی است که درباره سواد مالی در لبنان می‌گوید: برای درمان مشکلات اقتصادی لبنان باید علل و ریشه‌ها را جست وجو کرد. مشکلات مالی و اقتصادی امروز بیروت، ریشه در سیاست‌های اقتصادی نادرستی دارد که در دهه ۹۰ اجرا شد. این سیاست‌ها بر پایه اقتصاد رانتی و جمع آوری سپرده‌های مردم در بانک‌ها و پرداخت سود به آن‌ها بود. نتیجه این سیاست‌ها آن بود که مردم فعالیت‌های اقتصادی خرد مانند اشتغال در کارگاه‌های خیاطی، نجاری و آهنگری را که برای چهار یا پنج نفر شغل ایجاد می‌کرد، کنار بگذارند. در واقع مردم دارایی‌های خود را برای دریافت سود به بانک‌ها سپردند تا مخارج و هزینه هایشان را بپردازند. اگر جامعه با سواد مالی آشنایی داشت، چنین وضعیتی پیش نمی‌آمد.

لبنان به دلیل مواضع سیاسی اش از سوی ایالات متحده تحریم شده است. تنها راه برون رفت از این وضعیت بحرانی، حمایت از اقتصاد داخلی، کشاورزی و صنعت است. باید هدفمندسازی اقتصادی را در راس اقدامات قرار دهیم. تولید و هزینه هایمان را هدفمند کرده و از صنایع داخلی حمایت کنیم. افزون بر آن، باید از ظرفیت‌های انسانی کشور به خوبی بهره ببریم. باید روی نسل جوان سرمایه گذاری کنیم. آموزش مهارت‌ها و دانش مالی باید از مدرسه‌ها شروع شود و در دانشگاه‌ها به طور گسترده ادامه یابد تا جامعه‌ای داشته باشیم که این مهارت‌ها را در زندگی خود به کار می‌برند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *