احیای سر زنجیره صنعت نساجی با ورود دستگاه قضا/قدردانی شرکت پلی اکریل ایران از قوه قضائیه
اعضای هیئت مدیره جدید شرکت پلی اکریل ایران به عنوان سرزنجیره صنعت نساجی و نقطه اتصال صنعت پتروشیمی و صنعت نساجی که اخیراً با ورود دستگاه قضا احیا شده است از قوه قضائیه قدردانی کردند.
- نشست خبری مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره جدید شرکت پلی اکریل ایران درباره روند اجرای این نمادصنعت راهبردی نساجی کشور عصر امروز دوشنبه ۲۰ بهمن در حوزه هنری برگزار شد.
مهدی علیدوستی رئیس هیئت مدیره شرکت پلیاکریل در خصوص روند احیای مجدد این شرکت در صنعت استراتژیک نساجی کشور با اشاره به اهمیت تولید پلیاکریل در صنعت نساجی از حمایت دستگاه قضا در احیای این شرکت و برگشت آن به چرخه تولید تشکر کرد و گفت: پلی اکریل سرزنجیره صنعت نساجی و نقطه اتصال صنعت پتروشیمی و صنعت نساجی است و در احیای این واحد تولیدی ما از حمایتهای خوب شعبه رسیدگی به جرایم اقتصادی در پیگیری امور این شرکت برای تداوم تولید و رسیدن مدیریت به نقطه مطلوب برخوردار شدیم.
وی در خصوص رویکرد جدید قوه قضاییه در حوزه اقتصادی گفت: تاکیدات و رویکرد جدید رئیس قوه قضاییه نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی در حوزه صنعت بوده است و حمایتهای ایشان و رئیس سازمان کل بازرسی در سفر به استان اصفهان باعث ایجاد تغییر در فرآیند رسیدگی به مشکلات شرکت و جدیتر شدن آن شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت پلی اکریل ایران در ادامه ضمن قدردانی از حمایتهای دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی و دادگستری اصفهان افزود: ما در دهه ۸۰ سلسله واگذاریهایی را در کشور داشتیم که عمدتاً بحران ساز شده اند مسائل در طی گذشت زمان دچار پیچیدگیهای زیادی شد.
وی با تاکید بر حمایتهای قوه قضاییه در حل مشکلات این واحد تولیدی گفت آنچه امروز به عنوان نماینده ۴۰ هزار سهامدار از قوه قضاییه درخواست میکنیم ورود شخص حضرت آیت الله رئیسی به مسئله مالکیت شرکت پلی اکریل ایران است.
طبق توضیحات علیدوستی شرکت عقیده ۹۳ درصد مالکیت شرکت را در سال ۸۵ تصاحب کرد و در این مدت با انجام تخلفاتی که سایر بخشهای اقتصادی داشت بدهیهایی به ارگانهای مختلف ایجاد کرد.
علی دوستی با بیان اینکه تنها سرمایه موجود برای شرکت العقیده در حال حاضر شرکت پلی اکریل اصفهان است گفت در سال ۹۵ شرکت پلی اکریل به صورت وثیقه به بانک مرکزی انتقال داده شد، اما در حال حاضر تمام نگاهها به سوی صحنه ۵۶ درصدای متعلق به ۴۰ هزار سهامدار حقیقی است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط پیچیدهای که ایجاد شده است گره گشایی از این وضعیت حتماً نیاز به ورود شخص آیت الله رئیسی دارد و ما ضمن تشکر از حمایتهای زیادی که دستگاه قضا تا امروز داشته است از ایشان درخواست داریم که همانگونه که با ورود جدی به مسئله هفت تپه و یا کارخانه پوشش گیلان داشتند در این حوزه مشخص ورود کنند و دستور رسیدگی فوری برای حل مشکلات این شرکت صادر کنند.
همچنین مهدی زرفشان با اشاره به صرفه جویی ارزی این شرکت در خروج ارز گفت: در صورت استفاده کامل از ظرفیت کامل شرکت، حدود ۲۲ میلیون دلار صرفهجویی ارزی را خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت پلیاکریل ایران در توضیح پیشینه این شرکت به بهرهبرداری آن در سال ۵۷ با سرمایهگذاری بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: شرکت در سال ۶۵ به بانکها واگذار میشود و در سال ۸۵ روی تابلوی بورس قرار میگیرد.
وی میزان تولید کارخانه را تنها در یکی از خطوط تولید این واحد تولیدی، ۴۰ هزار تُن در سال ۷۹ اعلام کرد.
شرکت پلی اکریل ایران در سال ۵۷ با سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره برداری میرسد و و در سال ۵۸ مصادره شده بابت دیون در سال ۶۵ به بانکها واگذار میشود و در سال ۷۵ با عرضه ۷ درصد از سهام وارد تابلو بورس اوراق بهادار میشود و در سال ۸۳ بلوک مدیریتی شرکت به بخش خصوصی واگذار میشود.
طبق توضیحات مدیرعامل شرکت اکریل ایران، ارزش داراییهای شرکت در سال ۸۳، مبلغی در حدود ۱۵۶ میلیارد تومان بوده است و میزان بدهی شرکت در این سال مبلغ ۱۱۸ میلیارد تومان اعلام شده است و سود انباشته در سال ۸۳ در حدود ۱۱ میلیون تومان بوده است. در سال ۸۵ میزان دارایی شرکت به ۱۶۴ میلیارد تومان و بدهی آن به ۱۵۳ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند و زیان انباشته در این سال حدود ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام میشود؛ به این معنا که شرکت در مدت دو سال مالی، از تراز ۱۱ میلیارد سود انباشته بهتراز ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زیان انباشته میرسد.
طبق توضیحات مدیرعامل شرکت اکریل ایران، ارزش داراییهای شرکت در سال ۸۳، مبلغی در حدود ۱۵۶ میلیارد تومان بوده است و میزان بدهی شرکت در این سال مبلغ ۱۱۸ میلیارد تومان اعلام شده است و سود انباشته در سال ۸۳ در حدود ۱۱ میلیون تومان بوده است. در سال ۸۵ میزان دارایی شرکت به ۱۶۴ میلیارد تومان و بدهی آن به ۱۵۳ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند و زیان انباشته در این سال حدود ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام میشود؛ به این معنا که شرکت در مدت دو سال مالی، از تراز ۱۱ میلیارد سود انباشته بهتراز ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان زیان انباشته میرسد.
بنا به گفتههای علیدوستی از سال ۸۳ در طی ۱۲ سال نقدینگی به طرق مختلف از شرکت و زیر مجموعههای آن خارج میشود که یا از طریق خروج از حسابهای شرکت بابت مواد اولیه توسط شرکتهای کاغذی انجام شده و یا از طریق واگذاری سهام در بازار سرمایه شرکتهای تابعه گروه العقیلی بوده است.
در دومین مرحله واگذاری در سال ۱۳۸۵ شصت و شش و نیم درصد از بلوک مدیریتی به گروه العقیلی به مبلغ ۷۴ میلیارد تومان واگذار میشود و نهایتاً در سال ۸۵،۹۳ درصد سهام شرکت به مالکیت فرد دو تابعیتی ایرانی اماراتی صرفاً با پرداخت ۳۹ میلیارد تومان قرار میگیرد؛ و نهایتاً در سال ۹۵ با توجه به عدم اهلیت مالک دوتابعیتی و نیز سوء مدیریت اعمال شده و عدم پرداخت حقوق دولت در یک فرآیند مبهم، کارخانه تحت پوشش هیات حمایت از صنایع قرار میگیرد، اما از سال ۹۳، ۳۵ تا ۹۹ نیست هیچ گزارش مالی به هیئت حمایت ارائه نمیشود و علیرغم سود ۴۰۰ میلیارد تومانی زیان انباشته شرکت به ۱۲۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
به دنبال این اتفاقات با وجود شورای تامین اصفهان و مقامات قضایی، قرار نظارت به هیأت مدیره سابق صادر میشود و یک هیئت مدیره انتصابی انتخاب و برای آن وظایفی تعریف میشود.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *