طرز تهیه «تاکو گوشت مکزیکی» به همراه خمیر «تردیلا» و سس مخصوص
«تاکو» یکی از غذاهای معروف و محبوب مکزیک است. به دلیل طعم تند آن هر سرآشپزی در پخت و تهیه آن اعمال سلیقه میکند.
_ اکالا بلاگ نوشت: تاکو از محبوبترین غذاهای مکزیکی است. غذاهای مکزیکی به خاطر طعم تند وخوشمزه، طرفداران زیادی در تمام دنیا دارند. سرآشپزهای دنیا هرکدام دستور مختلفی به تاکو اضافه کردند؛ به همین خاطر تاکو آنقدر تنوع پیداکرد که هرکس با هرسلیقهای میتواند تاکوی محبوب خود را تهیه کند. هرچند طعم یک تاکوی اصیل مکزیکی در خیابانهای مکزیک قطعا متفاوتتر است! تاکو با نان مخصوصی به نام ترتیلا تهیه میشود. نان ترتیلا نیز از آرد ذرت تهیه میشود (در ادامه روش تهیه توضیح داده میشود). داخل این نان که به شکل (u) است با مواد مختلف از جمله گوشت، مرغ، ماهی، میگو و حتی سبزیجات پر میشود و همراه سس مخصوص مانند سس سالسای تند سرو میشود. برای تهیه تاکو نیاز به نان ترتیلا، ادویه مخصوص تاکو و مواد گوشتی یا سبزیجات دارید. این غذا را برای شام میتوانید درست کنید.
طرز تهیه ادویه مکزیکی مخصوص تاکو:
ادویه تاکو را میتوانید ازعطاریها تهیه کنید یا خودتان در منزل درست کنید. برای تهیه ادویه تاکو خانگی به مواد زیر نیاز دارید. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید. از این ادویه میتوان در پخت انواع غذاها نیزاستفاده کرد.
پودر سیر: ١/٢ قاشق غذاخوری
پرک فلفل قرمز: ١/٢ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز: ٢ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: ٢قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه: ١ قاشق چایخوری
پودر آویشن: ١/٢ قاشق چایخوری
پاپریکا: ١/٢ قاشق چایخوری
نمک: ١ قاشق چایخوری
طرز تهیه نان ترتیلا (نان مخصوص تاکو):
مهمترین قسمت تهیه تاکو، نان ترتیلاست. نان ترتیلا نان مخصوص تاکو است که در مکزیک با آرد ذرت تهیه میشود. میتوان درتهیهی آن از آرد گندم یا ترکیب آرد گندم وآرد ذرت هم استفاده کرد. ما در این دستوراز ترکیب دو آرد استفاده کردیم.
مواد لازم برای تهیه نان ترتیلا
آرد ذرت: ١/٢ پیمانه
آرد گندم: ١/٢ پیمانه
آب: ١/٣ پیمانه
روغن مایع: ١و١/٢ ق غذاخوری
نمک: ١/۴ ق چایخوری
همهی مواد را به با هم مخلوط کرده و کمی ورز دهید. از ١/۴ قاشق چای خوری بکینگ پودر هم میتوانید در این دستور استفاده کنید.
خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هرقسمت را به اندازه گردو گلوله کرده و با وردنه صاف کنید. دراین مرحله میتوانید از کاتر یا قالب گرد استفاده کنید و خمیر را بوسیله کاتر گرد برش بدهید تا همهی نانها یک اندازه باشند.
کف تابه را چند قطره روغن بریزید. خمیر صاف شده را یکی یکی در تابه سرخ کنید. زمانی که یک سمت نان حباب زد، باید برگردانید تا سمت دیگر نان کمی حرارت ببیند و بپزد.
نانها نباید خیلی درمعرض هوا باشند هر نان را بعد ازپخت داخل کیسه یا پارچه بپوشانید تا خشک نشوند. همانطور که گفتیم نان تاکو به شکل u است و مکزیکیها آن را ترد سرو میکنند. برای ترد کردن نان، سطح نان ترتیلا را با فرچه کمی روغن بزنید.
برای سهولت درکار میتوانید از توری فر و یا قالب کاپ کیک استفاده کنید و نان را با پشت قالب شکل دهید و در فر بگذارید. حدود پنج دقیقه بگذارید تا کمی ترد شود و حالت بگیرد.
تهیه مواد داخل تاکوی گوشت
گوشت: ٣٠٠ گرم
ادویه تاکو: ١و نیم ق غذاخوری
آب: ١ پیمانه
پیاز: متوسط ١عدد
روغن: ٣ قاشق غذاخوری
پورهی گوجه: ١/٢ پیمانه
پیاز را خرد کرده در روغن سرخ کنید. گوشت را به پیاز اضافه کنید.
بعد ادویه مخصوص تاکو را اضافه کنید و کمی تفت دهید. میتوانید کمی زردچوبه هم دراین مرحله همراه ادویه به مواد بیفزایید و با یک پیمانه آب اجازه دهید با حرارت متوسط بپزد.
بعد از پخت پورهی گوجه را به گوشت اضافه کنید. (میتوانید از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید) و مجددا چند دقیقه حرارت دهید تا آب گوجه به خورد گوشت برود.
در حین پخت گوشت، سس را آماده کنید. سس تاکو تا حد زیادی سلیقه ایه، ولی بهتره با دستور زیر درستش کنید. اگر دوست دارید تاکوی شما طعم تند داشته باشه، فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.
طرز تهیه سس مخصوص تاکو:
ماست: ١/٢ پیمانه
سس مایونز: ٢قاشق غذاخوری
ارده: ١ ق غذاخوری
آبلیمو: ١ ق غذاخوری
سیر: ١ حبه (رنده شده)
نمک: ١/٢ ق چایخوری
فلفل سیاه و قرمز: ١/٢ ق چایخوری
همهی مواد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید.
حالا زمان آماده کردن ساندویچ خوشمزهی تاکوست. مکزیکیها معمولا داخل تاکو همراه گوشت از سبزیجات مختلف، ترشی کلم قرمز، پیاز، گوجه، خیار واقسام سبزیجات استفاده میکنن. پنیرهم یکی دیگه از مواد پر استفاده برای تاکوئه! شما هم میتوانید طبق ذائقه خود تاکو را پر کنید. شما به هر ترتیبی دوست دارید میتوانی داخل نان ترتیلا را با گوشت وسبزیجات و سس پر کنید.
تاکوی مکزیکی آنقدر مهم و پر طرفدار است که روز ۴ اکتبر به نام “روز ملی تاکو” نام گذاری شده است! واژهی تاکو معادل کلمه انگلیسی ساندویچ و درواقع نوعی سانویچ و لقمهی مکزیکی است. به طور دقیق مشخص نیست که تاکوی مکزیکی اولین بار چه زمانی اختراع شده است. اما تاریخچهی تاکو به معادن نقره مکزیک در قرن ۱۸ برمیگردد. درآن دوره کارگران معادن به دنبال غذای ساندویچی و آماده میگشتند به این ترتیب تاکو اختراع شد. رفته رفته تاکو جای خود را در آشپزخانههای مکزیک پیدا کرد و هر شهر و منطقهای تاکوی مخصوص خود را ابداع کرد. تاکو از زمانی جهانی شد که به ایالات متحده نفوذ پیدا کرد. در سال ۱۹۰۵ برای اولین بار درمورد تاکو در یکی از روزنامههای آمریکایی مطلبی منتشر شدواین غذای مکزیکی به مردم معرفی شد. تاکو غذایی ارزان و درعین حال خوشمزه بود؛ و سریع هم تهیه میشد به همین دلیل شهرت و محبوبیت زیادی پیدا کرد.
درست کردن این نوع غذا تبحر خاصی نیاز ندارد. حتی اگر آشپز حرفهای هم نباشید میتوانید با کمی خلاقیت تاکوی خوشمزهی خود را برای ناهار داشته باشید. امیدواریم از این آموزش حداکثر استفاده را ببرید و از خوردن یک تاکوی گوشت خوشمزه ولذیذ لذت ببرید!
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *