صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاورد‌های دولت یازدهم و دوازدهم در بخش حمل‌ونقل

۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵:۴۵
کد خبر: ۶۹۹۷۱۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
­وزیر راه و شهرسازی دستاورد‌ها و عملکرد بخش حمل و نقل در دوره انقلاب اسلامی و دولت تدبیر و امید را تشریح کرد.

- محمد اسلامی در برنامه تلویزیونی با موضوع دستاورد‌ها و عملکرد بخش حمل و نقل در دوره انقلاب اسلامی و دولت تدبیر و امید گفت: برای نقاط پرتراکم و کم جمعیت فرصت زیرساخت های حمل و نقل فراهم شده است و درحال حاضر از نظر برخورداری از راه آسفالت جزو کشورهای اول منطقه به شمار می رویم.

وی افزود: پیش از انقلاب طول آزادراه‌های کشور ۷۶ کیلومتر بود که درحال حاضر امیدواریم تا پایان این دولت به ۳۱۰۰ کیلومتر افزایش یابد.

اسلامی گفت: آزادراه غدیر که ظرف ۵ سال طراحی و ساخته شده و در آستانه بهره برداری قرار گرفته است گره بزرگ ترافیکی استان‌های تهران و البرز را برطرف می‌کند و زمان سفر از آبیک تا چرمشهر ورامین را یک و نیم ساعت کاهش می‌دهد.

وی افزود: در بخش بزرگراهی نیز ۳۵ کیلومتر بزرگراه کشور به بیش از ۲۰ هزار کیلومتر خواهد رسید و راه‌های اصلی هم از مجموع ۱۴ هزار کیلومتر به ۲۶ هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت.

به گفته وزیر راه و شهرسازی توسعه راه‌های روستایی آسفالته از ۳ هزار کیلومتر به ۲۰ هزار کیلومتر از دیگر دستاورد‌های انقلاب اسلامی در بخش راه سازی است.

وی همچنین اتصال ۵ مرکز استان به شبکه ریلی را از جمله دستاورد‌های دولت یازدهم و دوازدهم دانست و افزود در این دولت استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، همدان، کرمانشاه و گیلان به راه آهن سراسری پیوستند که البته آذربایجان شرقی از طریق میانه به راه آهن متصل بود.

اسلامی همچنین ساخت و اتصال راه آهن خواف هرات را از دیگر اقدامات دولت در توسعه خطوط ریلی دانست و افزود: بزودی چهار استان دیگر شامل اردبیل، راه آهن یزد اقلید، کردستان از همدان و چهارمحال و بختیاری از طریق اصفهان به شبکه ریلی متصل خواهند شد ضمن اینکه راه آهن زاهدان چابهار نیز تا پایان سال آینده در تمام قطعات به بهره برداری خواهد رسید.

وی استفاده از طرفیت بازار سرمایه در تامین مالی برای ساخت زیرساخت‌ها را با همکاری بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی از دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی دانست و افزود: ۳۱ طرح و از جمله ۹ طرح اولویت دار را با ظرفیت این بازار در دست ساخت داریم که از جمله این طرح‌ها می‌توان به راه آهن زاهدان بیرجند تربت حیدریه، اصفهان اهواز، شیراز بوشهر عسلویه، گرگان مشهد و آزادراه ساحلی شمال، شیراز بوشهر، قم اراک، پل زال اهواز، اهواز بندر امام، نایین نطنز و سیرجان بندرعباس اشاره کرد ضمن اینکه قطعه سوم آزادراه تهران شمال به طول ۴۴ کیلومتر نیز از این محل تامین مالی خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی ساخت آزادراه قزوین رشت به طول ۹ کیلومتر را در سه شیفت شبانه روزی از جمله دیگر فعالیت‌های این حوزه دانست و افزود با ساخت این مسیر، گره‌های ترافیکی کریدور‌های کشور برطرف می‌شود.

وی افزایش واگن‌های باری از ۷۴۰۰ به ۲۶ هزار و ۷۰۰ واگن را که به کمک ظرفیت‌های ساخت داخل ایجاد شده از دیگر دستاورد‌های بخش ریلی کشور دانست و افزود: واگن‌های فرسوده هم برنامه ریزی شد تا اگر قابل استفاده نیستند اسقاط شوند و اگر قابل بازسازی باشند، به بازسازی فرستاده شوند.

اسلامی با بیان این که پیش از انقلاب فقط ۱۹ میلیون تن ظرفیت بندری داشتیم، گفت: الان ظرفیت بنادر ما از ۲۵۰ میلیون تن بیشتر است که تا پایان سال به ۲۸۰ میلیون تن می‌رسد همچنین برنامه ریزی شده تا ۵ سال آینده ظرفیت بنادر کشور به ۵۰۰ میلیون تن برسد.

او با تاکید بر این که طراحی و ساخت و اجرای بنادر هم از توان داخلی است گفت: به بهانه تحریم ده‌ها هزار کانتینر را از ایران خارج کردند، حتی کانتینر‌های خالی را هم بردند، اما سرمایه گذاری خط تولید کانتینر‌های استاندارد چند منظوره را راه اندازی کردیم و اکنون شاهد فعالیت ساخت تجهیزات بندری و شناور‌ها در داخل کشور هستیم.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص توسعه سواحل مکران گفت: جاسک و بندر چابهار دو پتانسیل بزرگ سواحل مکران محسوب می‌شوند که هر دو در حال گسترش هستند. کشاورزی، گردشگری، صنایع جانبی و آبزی پروری فرصت‌های توسعه سواحل مکران است و امیدواریم موسسات سرمایه گذار به این بخش پربازده جذب شوند.

او ساخت پایانه نفتی برای صادرات نفت در خارج خلیج فارس و منطقه چابهار را گامی عملی در توسعه سواحل مکران دانست و افزود: این منطقه به قطب سوم پتروشیمی و از مناطق ساخت کارخانجات فولاد در کشور تبدیل خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی درباره حمل و نقل هوایی اظهار کرد: در بخش فرودگاه‌ها در صدد نوسازی و تامین تجهیزات راداری و ناوبری جدید هستیم. به تازگی یک سیستم جدید راداری با همت مهندسان داخلی در فرودگاه مهرآباد نصب شده است.

او افزود: بهسازی یکی از ترمینال‌های مهرآباد باعث شده تا زمان اعزام و پذیرش و سوار شدن مردم به هواپیما نیم ساعت کاهش یابد.

اسلامی درباره آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن گفت: تمام مشکلات طرح اقدام ملی مسکن برطرف شده است و از ۴۳۶ هزار نفر واجد شرایط بیش از ۱۵۰ هزار نفر تاکنون مبلغ ۴۰ میلیون تومان واریزی داشته اند.

وی افزود: با وجود اینکه مهلت واریز تمام شده، اما به بانک مسکن گفته شده امکان واریز برای افرادی که ثبت نام کرده اند وجود داشته باشد. اگر تعداد واریزی‌ها به۳۲۰ هزار واحد برسد، طرح با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در طرح اقدام ملی بیش از ۵۰۰ هزار واحد ساخته می‌شود که هر چقدر مردم آورده شان را تکمیل کنند پروژه‌ها هم سریع‌تر به اتمام می‌رسد.

اسلامی در توضیح زمان اتمام پروژه مسکن مهر گفت: حدود ۷۰ هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام داشتیم که ۳۰ هزار واحد دهه فجر امسال تحویل داده می‌شود و ۳۹ هزار واحد به دلایلی باقی مانده که به زودی تکمیل و پرونده مسکن مهر بسته می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *