صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دومینوی مرگ در پشت صحنه برنامه‌ها/چه کسی مقصر است؟

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰:۰۲
کد خبر: ۶۹۹۷۰۷
مهرداد میناوند و علی انصاریان آخرین نخواهند بود، روی استودیوهای ضبط برنامه و تهیه فیلم و سریال نظارت چندانی نیست.
- در تاریخ ۲۲ دی ماه ۹۹ همزمان با برگزاری دربی پایتخت زنده یاد «مهرداد میناوند» و زنده یاد «علی انصاریان» مهمانان، ویژه برنامه دربی اپلیکیش پرسپولیس بودند و مدتی پس از پخش این برنامه این دو پیشکسوت  فوتبال تیم ملی و پرسپولیس به علت ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شدند و چندی بعد در تاریخ ۸ بهمن زنده یاد «مهرداد میناوند» بر اثر این بیماری از دینا رفت و یک هفته بعد یعنی در تاریخ ۱۵ بهمن مهمان دیگر این ویژه برنامه هم بر اثر ابتلا به این ویروس درگذشت و این در حالی است به گفته یکی از اعضای خانواده این ورزشکار فقید در یکی از برنامه‌های تلویزیونی، «علی انصاریان» احتمالا به دلیل حضور در این ویژه برنامه دچار کووید ۱۹ شده بود، همچنین تصاویری هم از پشت صحنه این برنامه پخش شده است که نشان می‌دهد پروتکل‌های بهداشتی در این برنامه رعایت نشده و به علاوه این دو پیشکسوت فوتبال حین تماشا مسابقه از استودیو برنامه ماسک نداشتند و فاصله مناسب بین آن‌ها رعایت نشده بود و به همین دلیل این برنامه با انتقادهای فراوانی مواجه شد.
 
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی درباره احتمال ابتلا و حتی مرگ سایر چهره‌های شناخته‌شده به ویژه در حوزه فیلم و سریال هشدار داد؛ حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی و پزشک اورژانس، در توییتی نوشت: «مهرداد میناوند آخرین نخواهد بود، روی استودیوهای ضبط برنامه و تهیه فیلم و سریال نظارت چندانی نیست.»
کرمانپور همچنین روایت کرده: «من خود در چندین برنامه شرکت کرده و ملاحظه کرده‌ام. برای این عزیزان موضوع چندان جدی نیست. ماسک‌ها به صورت موثر زده نمی‌شود، فاصله رعایت نمی‌شود و تهویه هم مناسب نیست.»
 
یک وب‌سایت خبری هم روز شنبه ۱۸ بهمن از به کما رفتن فیلمبردار این ویژه‌ برنامه‌ خبر داد که البته این خبر توسط تهیه کننده این برنامه تکذیب شد و خدادای در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها عنوان کرد: صحبت‌هایی مطرح شده است که تصویربردار این برنامه به کما رفته است که این موضوع را تکذیب می‌کنم و اصلا چنین چیزی صحت ندارد. هیچکدام از عوامل این برنامه درگیر بیماری کرونا نشده اند که اگر غیر از این بود خودمن هم درحال حاضر با شما صحبت نمی‌کردم. من به همراه دوستان در پشت صحنه لحظه‌ای بدون ماسک عکس گرفتیم و بعد از این مدت برای من اتفاقی رخ نداده است و نمی‌توان به طور دقیق اعلام کنیم که در این برنامه به کرونا مبتلا شده اند.
 
شاید این موضوع که آیا این دو پیشکسوت فوتبال واقعا در این برنامه دچار این بیماری شده اند، به صورت قطعی مشخص نباشد، اما آنچه مسلم این است که حین ساخت بسیاری از برنامه‌ها، فیلم‎‌ها و سریال‌ها پروتکل‌های بهداشتی به خوبی رعایت نمی‌شود و در هر مکانی که دستورالعمل‌ها به خوبی رعایت نشود به همان میزان خطر ابتلا به کرونا هم بالا می‌رود و به همین دلیل باید نظارت بیشتری روی ساخت برنامه‌ها به ویژه در شبکه خانگی صورت گیرد و برنامه سازان خاطی باید مجازات شوند.

حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در خصوص اقدامات این سازمان برای جلوگیری از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی حین برنامه سازی به میزان گفت: سازمان نظام پزشکی ساختار نظارتی ندارد و وظیفه ما اطلاع رسانی، آموزش و هشدار است و تنها نظارت بر پزشکان را بر عهده داریم و نظارت بر موارد این چنینی بر عهده وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی است و ربطی به سازمان نظام پزشکی ندارد.

وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی در خصوص عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ساخت فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌ها هشدار داده است و این هشدار تنها مربوط به صدا و سیما نبوده و ما اصلا اسمی از این سازمان نبرده‌ایم و این هشدار به صورت کلی بیان شده و در آن نوشته شده است به نظر می‌رسد در استودیو‌های ضبط و پخش و همچنین مکان‌هایی که در آن‌ها فیلم‌ها و سریال‌ها ساخته می‌شوند، دستور العمل‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا به خوبی رعایت نمی‌گردد.

آمار ابتلا به کرونا در بین هنرمندان نشانگر جدی نگرفتن دستور العمل‌های بهداشتی توسط برنامه سازان 

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه پروتکل‌های بهداشتی در استودیو‌های ضبط برنامه در صدا و سیما بیش از سایر استودیو‌های برنامه سازی رعایت می‌شود، متذکرشد: آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در بین هنرمندان نشانگر جدی نگرفتن دستور العمل‌های بهداشتی در استودیو‌های ضبط برنامه و مکان‌هایی که در آن‌ها فیلم‌ها و سریال‌ها ساخته می‌شود، است و با رعایت پروتکل‌ها را در این مکان‌ها می‌شد از ابتلای تعدادی از این عزیزان به کرونا از جمله زنده یاد پرویز پورحسینی، زنده یاد مهرداد میناوند، زنده یاد علی انصاریان و گوهر خیر اندیش جلوگیری کرد.

وی ضمن اشاره به اینکه ما به هنرمندان علاقه‌مند هستیم و این افراد سرمایه‌های جامعه هستند و هدف ما از هشدار آموزش و آگاهی بخشی است، افزود: متاسفانه هنگام ساخت برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌ها به پروتکل‌های بهداشتی دقت چندانی نمی‌شود و اغلب فضای استودیو‌های کوچک، فاقد تهویه و شلوغ است.

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه تعداد عوامل پشت صحنه هنگام ساخت برنامه زیاد است و این امر موجب می‌شود، فاصله اجتماعی به خوبی رعایت نشود، اظهار کرد: امیدواریم در استودیو‌های ضبط برنامه پروتکل‌های بهداشتی بیشتر رعایت شود تا هنرمندان عزیز کمتر گرفتار کرونا شوند.

تا کنون چند برنامه و مراکز فیلم برداری تهیه فیلم و سریال به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها تعطیل شده‌اند

محسن فرهادی معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این باره به میزان گفت: از آنجایی که کرونا یک بیماری تنفسی است طبیعیتش به گونه‌ای است که رهگیری آن دشوار است و عملا نمی‌توان تشخیص داد، فرد دقیقا از کجا دچار این بیماری شده‌است.

وی ضمن اشاره به اینکه شخصی که از خانه خارج می‌شود، ممکن است به مکان‌های بسیاری مراجعه کند و مشخص نیست در کدام مکان گرفتار کووید شده است، ادامه داد: واقعیت امر این است که در مکان‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شود، تهویه مناسب وجود ندارد و از ماسک استفاده نمی‌شود و همچنین مکان‌هایی نظیر: برخی نانوایی‌ها، پاساژها، ناوگان‌های درون شهری، تشییع جنازه‌ها و سایر مکان‌های شلوغ احتمال ابتلا به کرونا بیشتر است.

معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: ستاد مدیریت کرونا برای برنامه‌سازانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند مجازات‌هایی را در نظر گرفته است، البته منظور این برنامه به خصوص نیست و برای هر برنامه‌ای که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکند، امکان تعطیلی، جریمه نقدی و ارجاع پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی وجود دارد و یکی از وظایف اصلی بازرسان ما در کل کشور همین است که به طور روزانه در حال انجام است.

وی عنوان کرد: تا کنون چند برنامه و مراکز فیلم برداری تهیه فیلم و سریال تعطیل شده‌اند و همکاران ما در تولید آن‌ها مداخله کردند و تا زمانی که پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده است، اجازه فعالیت پیدا نکرده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *