صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وجود ۶۵ هزار تُن گوشت قرمز مازاد در بازار/ قیمت منطقی گوشت گوساله زیر ۱۰۰ هزار تومان است

۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۴۸
کد خبر: ۶۹۹۶۶۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده ایران از وجود ۶۵ هزار تُن گوشت قرمز مازاد در بازار خبر داد و بر ضرورت خروج این مقدار تولیدات از بازار تاکید کرد و گفت: باقی ماندن آن‌ها در بازار باعث ایجاد رقابت ناسالم و کاهش نامتعارف قیمت‌ها خواهد شد که به تولیدکنندگان صدمه می‌زند.
منصور پوریان در گفت‌وگو با میزان، شرایط تولید دام و گوشت قرمز در کشور را خوب توصیف کرد و گفت: در حال حاضرکشور هم از نظر میزان تولید و هم سلامت تولیدات از شرایط خوبی برخوردار است و جمعیت دامی کشور چه در بخش دام سبک و چه در بخش دام سنگین افزایش بوده است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده ایران، ۲ دلیل عمده برای رشد افزایشی جمعیت دامی برشمرد و افزود: به دلیل شیوع کرونا، بازار مصرف گوشت قرمز با رکود روبرو شد و بسیاری از پرمصرف‌ها را نداشتیم و این باعث شد حجم زیادی از گوشت تولید شده در بازار بماند و مصرف نشود، در کنار این افزایش جمعیت دام، کشتار هم افزایش پیدا کرد و با توجه به ممنوعیت صادرات و کاهش توان خرید مردم در بازار داخلی، باعث شد تا تولید مازاد بر تقاضا باشد.

پوریان در ادامه به واردات گوشت قرمز توسط بخش دولتی اشاره و تصریح کرد: با توجه به میزان تولید امسال، میزان واردات گوشت کاهش پیدا کرد به طوری ه شرکت پشتیبانی امور دام برای تامین ذخایر استراتژیک تنها از ۳۳ هزار تُن گوشت وارداتی استفاده کرد و مابقی نیاز خود را از تولیدات داخلی تامین کرد که این موضوع نشان‌دهنده توانایی حوزه تولید داخلی گوشت و روند افزایشی تولید هم از نظر کیفیت و هم کمیت است.

وی با تاکید بر لزوم خروج تولید مازاد از بازار تصریح کرد: گوشت یک محصول با محدودیت در تاریخ مصرف است بنابراین لازم است قبل از اتمام این تاریخ از طریق مصرف و یا صادرات از بازار خارج است؛ اما متاسفانه به دلیل کاهش توان خرید مردم، این محصول نسبت به گذشته سهم کمتری در سبد خرید خانواده‌ها دارد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده ایران، با استناد به رابطه عرضه و تقاضا در بازار، افزایش قیمت گوشت را موجب تحمیل خسارت به بخش تولید عنوان کرد و گفت: گرچه شرایط تولید خوب است، اما شرایط بازار خوب نیست و اگر این موضوع حل نشود در آینده نزدیک بخش تولید دچار مشکلات زیادی خواهد شد؛ ما در حال حاضر به دلیل بیماری کرونا، نمی‌توانیم بازار‌های بین‌المللی را داشته باشیم و اگر مصرف‌کننده داخلی هم نتواند خرید کند، بازار داخلی را هم از دست می‌دهیم و این به معنای صدمه جدی به حوزه تولید است.
پوریان با اشاره به تصمیم شرکت پشتیبانی امور دام برای کاهش قیمت‌ها از ابتدای اسفندماه، نسبت به بهبود وضعیت بازار و میزان مصرف در بازار داخلی ابراز امیدواری کرد و اذعان داشت: متاسفانه افزایش قیمت گوشت هم به دلیل ایجاد هیجانات بازار و هم تصمیمات خلق‌الساعه بوده است که بعضا در مقاطعی باعث ایجاد نوسانات در قیمت‌ها شد، به عنوان مثال زمانی که ستاد تنظیم بازار قیمت گوشت‌های وارداتی تا ۱۲۰ هزار تومان تعیین شد، تولید کننده داخلی نمی‌توانست قبول کند که تولید خود را با قیمت ۸۵ هزار تومان به دولت عرضه کند که این عوامل باعث افزایش قیمت‌ها و در نتیجه کاهش مصرف و انباشته شدن تولید در بازار شد.

طبق گفته‌های پوریان افزایش قیمت‌ها گاهی ناشی از هیجان موجود در بازار عمده‌فروشی است که بدون تردید بر بازار خرده فروشی‌ها نیز تاثیر می‌گذارد؛ و برخی قیمت‌های غیرمنطقی در بازار خرده‌فروشی باعث شده است تا مصرف‌کننده از خرید و مصرف گوشت قرمز منصرف شود.
 
قیمت‌ها در بازار عمده مشخص ولی در بازار خرده فروشی نا مشخص و بسیار بالاست

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده ایران ادامه داد: قیمت در بازار باید سالم و منطقی باشد؛ در حال حاضر قیمت‌ها هم برای دام سبک و هم سنگین، حکایت از یک ناهماهنگی دارد. در حال حاضر قیمت دام زنده گوساله ۳۷ هزار تومان است و قیمت لاشه آن حدود ۷۰ هزار تومان، بنابراین هر کیلو گوشت گوساله نباید بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان برای مصرف کننده هزینه ایجاد کند و برای گوسفند نیز حداکثر هزینه ۱۲۰ هزار تومان منطقی به نظر می‌رسد، اما قیمت‌ها در بازار بسیار بالاتر از این است و در واقع قیمت‌ها در بازار عمده مشخص ولی در بازار خرده فروشی نا مشخص و بسیار بالاست.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *