توسعه کمی و کیفی شبکه آب در دوران انقلاب اسلامی/ از دسترسی حدود صددرصدی به آب شرب تا افزایش ۶۷ برابری تصفیهخانهها
پیش از انقلاب تعداد مشترکان آب در مناطق روستایی نزدیک به صفر بود، ولی این رقم هماکنون به ۸۲.۵ درصد رسیده است. تعداد سدهای ملی کشور نیز در سال ۵۷، ۱۹ عدد بود که این رقم به ۲۰۱ عدد رسیده است.
- با پیروزی انقلاب اسلامی روند خدماترسانی به مناطق محروم و استانهای کمتربرخودار تسریع پیدا کرد، این الگوی توسعهای بر خلاف رژیم طاغوت که بر مناطق شهری استوار بود، پس از انقلاب با هدف توسعه متوازن به سایر نقاط کشور نیز تعمیم داده شد.
یکی از شاخصهای توسعه در کشور که رشد افتخار آمیزی نیز داشته است میزان دسترسی مردم به شبکه آب و برق بوده که حتی از میانگین جهانی نیز بالاتر است. با پیروزی انقلاب اسلامی دسترسی مردم به آب شرب به ۹۹.۹ درصد در مناطق شهری رسید.
پیش از انقلاب تعداد مشترکان آب در مناطق روستایی نزدیک به صفر بود ولی این رقم هماکنون به ۸۲.۵ درصد رسیده است. تعداد سدهای ملی کشور نیز در سال ۵۷، ۱۹ عدد بود که این رقم به ۲۰۱ عدد رسیده است.
شبکه آبیاری و زهکشی پیش از انقلاب اسلامی ۵۵۲ هزار هکتار بود که این رقم در سال ۹۹ به ۲ میلیون و ۴۵۸ هزار هکتار رسیده است.
تعداد تصفیه خانه شهری نیز از ۲۷ واحد در سال ۵۷ به ۱۷۵ واحد تصفیه خانه رسیده است. تعداد تصفیه خانههای فاضلاب شهری هم پیش از انقلاب ۴ عدد بود که این رقم به افزایش ۶۷ برابری به ۲۶۹ تصفیه خانه رسیده است.
مجموع اقدامات و پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه دسترسی مردم به آب سالم و پایدار طی سالهای اخیر و در اوج تحریمهای بین المللی به نسبت پیش از انقلاب قابل قیاس نیست، این افزایش دامنه خدمات دهی باعت محقق شدن شعار عدالت اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین سرفصلهای انقلاب اسلامی شده است، از سوی دیگر توزیع عادلانه این خدمات میتواند از تمرکز گرایی برای سکونت در چند نقطه از کشور جلوگیری و زمینه توسعه متوازن را فراهم کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *