صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایرادات شورای نگهبان به قانون اصلاح انتخابات ریاست جمهوری چه بود؟

۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸:۰۰
کد خبر: ۶۹۹۵۵۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس گفت: شورای نگهبان اعلام کرده که تصمیم گیری درباره رجال سیاسی و مذهبی بر عهده مجلس نیست و در حقیقت ایرادش به اصل ۱۱۵ قانون اساسی بوده که لازم است اصلاحات مورد نظر صورت بپذیرد.

- بنا به اعلام خانه ملت، محمدصالح جوکار به ایرادات شورای نگهبان درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: ایراداتی که شورای نگهبان به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری وارد دانسته به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده است و در حال حاضر نیز نشست‌های مشترکی با برخی از اعضای شورای نگهبان برگزار می‌شود تا ایرادات را مرتفع کنیم و مجددا به صحن علنی مجلس ابلاغ شود.

نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی افزود: قانون اساسی شرایط و معیار نام‌نویسی افراد برای انتخابات ریاست جمهوری را به صورت کلی در قالب اصل ۱۱۵ که همان رجال سیاسی، مدیر، مدبر بودن، ایرانی الاصل و ... را مشخص کرده است، اما در دیگر انتخابات اینگونه نیست بلکه شرایط و معیار‌ها تعیین شده‌اند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اشکالات جدی در قانون انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد مثلا شرایط نامزد‌ها برای ثبت نام مشخص نیست و هر فردی اعم از بیسواد و باسواد می‌توانند نام‌نویسی کنند، اما مجلس شورای اسلامی در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری معیار‌هایی را مشخص کرده است تا فقط افراد واجد شرایط بتوانند ثبت نام کنند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در موعد انتخابات ریاست جمهوری قریب به ۱۶۰۰ نفر نام‌نویسی می‌کنند که اکثرا هم رد صلاحیت می‌شوند و در حقیقت این موضوع به صلاح کشور نبوده و به نحوی جایگاه ریاست جمهوری مورد تمسخر قرار می‌گیرد، اما در اصلاح قانون انتخابات، شرایطی ایجاد شده که برای ثبت نام، افراد پالایش می‌شوند و هر فردی نمی‌تواند وارد این عرصه شود.

جوکار بیان کرد: شورای نگهبان اعلام کرده که تصمیم گیری درباره رجل سیاسی و مذهبی بر عهده مجلس نیست و در حقیقت ایرادش به اصل ۱۱۵ قانون اساسی بوده که لازم است اصلاحات مورد نظر صورت بپذیرد.

وی به ایرادات هیئت ‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت به قانون اصلاح انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: ایرادات این هیئت نیز مشابه همین ایرادتی بوده که شورای نگهبان مطرح کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *