صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قالیباف: ناکارآمدی و سوء مدیریت عامل مشکلات امروز مردم است

۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱:۳۶
کد خبر: ۶۹۹۱۰۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود همه توانمندی‌ها در کشور، سوء مدیریت در حوزه اقتصادی باعث شده امروز مردم در زندگی روزمره دچار مشکل شوند، تاکید کرد: ریشه این سوء مدیریت‌ها به فاصله گرفتن از باور‌ها و اندیشه‌های امام و شهدا و راه آن‌ها باز می‌گردد.
- بنا بر اعلام خانه ملت، محمدباقر قالیباف صبح امروز (پنجشنبه ۱۶ بهمن) در دومین روز از سی و نهمین اجلاس شورای عالی استان‌ها حضور یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت ایام دهه مبارک فجر، میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و میلاد امام خمینی (ره) گفت: در این ایام یاد امام و شهدا را گرامی می‌داریم، امامی که جز در راه خدا گام بر نمی‌داشت و جز برای خدا کلامی نمی‌گفت. بدون شک امام و شهدا نقطه آغازین یک تحول عظیم در این مقطع از تاریخ بوده اند که توانستند باعث احیای مجدد اسلام شوند.

وی ادامه داد: امام و شهدا توانستند عزتی برای مسلمین به دست آورند و اگر رهبر معظم انقلاب در گام دوم از ویژگی‌های انقلاب نام می‌برند و از آن به عنوان دوقطبی بین اسلام و استکبار یاد می‌کنند، اگر معنابخشی به مبارزه میان حق و باطل و در مقابل ظلم ایستادن و پیروزی آزادگان جهان، حق طلبان و حق جویان در سراسر این کره خاکی را می‌بینیم، به برکت انقلاب اسلامی، امام راحل و خون شهداست.

رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: این ظلم است که بخواهیم امام را در چند جمله تعریف کنیم، یا در چند کلمه از ایشان تمجید کنیم، یا عکسی از امام بگذاریم یا موزه‌ای در این خصوص احداث کنیم، چرا که عظمت و بزرگی امام به راه، باورها، آرمان‌ها و اندیشه‌های ایشان است که باید بدان‌ها توجه کنیم.

قالیباف یادآور شد: امام، خداباور و مردم باور بودند، کما اینکه فرمودند «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر»، که حاکی از این است هم باورها، هم اسلام و هم مردم در آن موضوعیت دارند.

وی افزود: امام همزمان با اینکه خداباور بودند، مردم باور و خودباور نیز بودند، لذا اگر توانستند، ما هم می‌توانیم، به این معنا که مبتنی بر سنت‌های الهی حرکت کنیم و پیروزی در این راه وعده الهی است، اما فارغ از اینکه سرمایه سالاران، غوغاسالاران، مستکبران و ظالمان چه قدرت مادی دارند، در سنت‌های الهی موضوعیت ندارد، بنابراین سنت‌های الهی ثابت و پابرجا هستند و قابل تغییر نیستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سنت الهی قابل تبدیل و تحویل نیست، با اشاره به مصداق آن گفت: اینکه ما در شورا‌ها یا مجلس شورای اسلامی هر روز یک قانون می‌گذاریم و سال بعد آن را تغییر داده یا ماده واحده‌ای برای آن می‌گذاریم، در دستگاه الهی اینگونه نیست و در آن قانون و تبصره جدیدی ایجاد نمی‌شود و پیوسته ثابت است.

قالیباف افزود: این راه و خط باور‌های امام و شهداست، اگر ما امروز در کشورمان شاهدیم که با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه شده ایم، کما اینکه در زندگی روزمره مردم مشهود بوده و باعث سختی و مشقت آن‌ها شده است، دلیل عمده آن این است که ما از خداباوری و مردم باوری و اندیشه و میراث امام، شهدا و آرمان‌های انقلاب فاصله گرفته ایم.

وی با اشاره به پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: پیروزی انقلاب یکی از وعده‌های الهی در جهت موفقیت حق بر باطل و خون بر شمشیر بود و همان پیروزی بود که خداوند وعده آن را داده بود. همچنین دوران دفاع مقدس را با هر معادله‌ای که محاسبه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که اگر در شرایط کنونی بخواهیم در ابتدایی‌ترین قواعد و امکانات لازم برای جنگ بخواهیم در مقابل دشمنان بایستیم، حداقل سه برابر تجهیزات دشمنی که هجمه کند، نیازمند نیرو و امکانات هستیم.

وی با بیان این پرسش که آیا واقعاً در آن زمان ما یک دهم از امکانات دشمن را داشتیم؟ افزود: آنهم در شرایطی که دشمن از امکانات مادی و همه ظرفیت‌های سیاسی و تجهیزات نظامی از توپ و تانک و سایر تجهیزات مورد نیاز جنگ در عصری که دوقطبی شده بود، بهره می‌برد، به این معنی که جنگ سرد در دنیا حاکم بود و هیچ جنگی شروع نشده و خاتمه نمی‌یافت، مگر اینکه یک طرف آن اتحاد جهاهیر شوروی و یک طرف آمریکا باشد و یک بلوک بندی شده بود و در این شرایط بود که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس کشور عزیزمان ایران محور اصلی هجمه مشترک آمریکا و شوروی بود. یعنی تنها جایی که شرق و غرب اتفاق نظر پیدا کرده و به حزب بعثی کمک کردند. یعنی از میراژ فرانسوی‌ها و موشک‌های غرب تا امکانات و تجهیزات اتحاد جماهیر شوروی، پول‌های اعراب و حمایت‌های سیاسی آمریکا و جهان غرب برای حمایت از بعثی‌ها به کار گرفته شد.

قالیباف افزود: در این شرایط که هر دو اردگاه آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در برابر انقلاب اسلامی ایستاده بودند، همه مردم بسیج شدند و نتیجه این شد که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، اما صدام و حزب بعث کجا هستند؟!

وی با تاکید بر اینکه این روحیه مشارکتی مردم در شرایط کنونی نیز به موفقیت‌هایی در حوزه‌های مختلف منجر شده است، یادآور شد: امروز ما در حوزه مدیریت در صنعت شاهد توانمندی در ارتقای صنعت نظامی و سایر بخش‌ها هستیم، به گونه‌ای که کشور در جهان یا در بین ۵ کشور اول یا در برخی حوزه‌ها جزو ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد، کما اینکه در حوزه هوافضا جزو کشور‌هایی هستیم که با استفاده از ۱۰۰ درصد توان علمی و فنی خود توانسته‌ایم، ماهواره در مدار قرار دهیم یا در ساخت موشک‌های زمین به زمین، زمین به هوا و هوا به زمین، کروز و سطح به سطح به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با وجود همه این توانمندی‌ها سوء مدیریت در حوزه اقتصادی باعث شده امروز مردم در زندگی روزمره دچار مشکل شوند و هر روز باید در صف تهیه مرغ با افزایش قیمت‌ها مواجه شوند و یا هر روز از ارزش پول ملی کاسته می‌شود، حال به جای اینکه برای رفع این مشکلات چاره اندیشی شود، حرف‌های غیرواقعی در مورد بازار زده می‌شود که ریشه این سوء مدیریت‌ها به فاصله گرفتن از باور‌ها و اندیشه‌های امام و شهدا و راه آن‌ها باز می‌گردد.

وی ادامه داد: این شرایط همچنین نشان می‌دهد به مردم و استفاده از ظرفیت جوانان‌مان اعتقاد نداریم و از توان و خلاقیت‌های آن‌ها استفاده نمی‌کنیم و متاسفانه برای رفع مشکلاتمان از دشمنان مان تمنّا می‌کنیم، بنابراین هم کج اندیشی وجود دارد و هم سوءمدیریت داریم، تاجایی که شرایط اقتصادی مردم وقتی ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داریم با زمانی که ۲۰ میلیارد دلار درآمد داریم، تفاوتی ندارد، بنابراین امروز با یک دوقطبی کارآمد و ناکارآمدی مواجهیم.

قالیباف تاکید کرد: قانون اساسی که میثاق ملی و تبلوری از عزت و افتخار ایرانی ممزوج شده با ارزش‌های دینی است، باید برای اداره جامعه و حکومت مبنا قرار گیرد.

وی یادآور شد: در قانون اساسی ۷ اصل مختص شورا‌های شهر و روستا بوده و می‌توان گفت بعد از قوای سه گانه، در آن به شورا‌ها توجه خاصی شده است، ضمن اینکه باید در این زمینه از نقد و مشارکت مردمی در جهت پیشبرد اهداف این شورا‌ها بهره‌مند شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از چالش‌های کنونی کشور، تمرکزگرایی در حکمرانی است، کما اینکه برای رفع همه مشکلات چه کوچک و چه بزرگ، چه از جنس تصدیگری و چه کار اجرایی و حیاتی، در مراکز اصلی کشور تصمیم گیری می‌شود. این نحوه کشورداری صحیح نیست و می‌طلبد که برای برون رفت از مشکلات کنونی کشور به سمت حکمرانی‌های محلی پیش برویم و در این زمینه شورا‌های شهر و روستا را محور قرار دهیم.

قالیباف به اشاره به مشارکت مردم در کنترل شیوع کرونا اظهار داشت: در پیک شیوع کرونا، تعداد فوتی‌ها به روزانه ۵۰۰ نفر رسیده بود که در ۲ ماه روند صعودی داشت، اما بعد از آن با استفاده از مشارکت مردم و نیرو‌های جهادی و با بهره مندی از مدیریت محلی بسیج با کمترین هزینه، شاهد بالاترین سطح کارآمدی در حوزه کنترل ویروس کرونا بودیم، کما اینکه در طول یک ماه و نیم، آمار فوتی‌ها به عدد دو رقمی کاهش یافت.

وی گفت: این نمونه همان فعالیت بسیج در دوران دفاع مقدس بود که با استفاده از ظرفیت‌های مردمی اعم از زن و مرد، توانستند افتخار بیافرینند و تمام امور جنگ از تامین نان جبهه‌ها توسط زنان روستایی تا اداره جنگ در تمام سطوح توسط مردم انجام شد که در این زمینه افتخارآفرین بودند، یا حتی در زمان وقوع بحران‌های طبیعی مانند سیل؛ این مردم هستند که جلوتر از دستگاه‌های متمرکز به کمک یکدیگر می‌روند.

رئیس قوه مقننه کشور یادآور شد: رحمت خداوند چه در زمان جنگ اقتصادی و چه دوران دفاع مقدس شامل حال مردم می‌شود و تنها این روش‌های ما است که باعث بروز مشکلات می‌شود و راه برون رفت از این مشکل نیز استفاده از ظرفیت مردم به ویژه جوانان است.

قالیباف خاطرنشان کرد: هم اکنون سیستم اداری اسیر یک بوروکراسی شده که باعث ایجاد غل و زنجیر در دست و پای مردم و بخش‌های اجرایی شده است و گره ناشی از آن نیز تنها به دست مردم و به دور از حکمرانی متمرکز غیرمنطقی باز می‌شود، به این معنی که می‌توانیم امور محلی را در چارچوب قانون اساسی به شورا‌ها واگذار کنیم.

وی با بیان اینکه بیشترین زمان فعالیت‌های اجرایی خود را به مدت ۱۲ سال در حوزه شهری داشته است، افزود: قبول دارم ضعف‌هایی در عملکرد شورا‌ها وجود دارد، اما با توجه به کمیّت و گستردگی آن‌ها می‌توان گفت که این اشکالات در قیاس با سایر بخش‌ها کمتر است و این را با استناد به مطالعات صورت گرفته بیان می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر چند شورا‌ها نتوانستند به خوبی بدرخشند، اما این دلیل نمی‌شود که در جهت تقویت آن‌ها گام برنداریم، چرا که اگر پیشرفت و کارآمدی دین در اداره جامعه را بخواهیم، باید هم خداباور، هم مردم باور و هم خودباور باشیم که به طور قطع شورا‌ها در این زمینه محور اصلی هستند.

قالیباف اظهار کرد: بی تردید شورا‌های شهر و روستا، مردمی‌ترین نهاد تبلوریافته از تشکیلات مردمی هستند، اما نباید شورای شهرداری یا دهیاری باشند و باید به معنای واقعی شورای شهر و روستا باشند و برای تمام موضوعات خدماتی در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی تصمیم گیری و سیاستگذاری کنند، ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که موضوعات حاکمیتی و تولی گری از شئونات شورا‌ها نیست و قانون هم این اجازه را نمی‌دهد و نباید هم بدهد.

وی در ادامه به تشریح جزئیات دلایل عدم تصویب طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری در مجلس پرداخت و از بی توجهی دولت به این طرح که بیش از ۳۰۰ ماده دارد و در دوره فعالیت وی در حوزه شهری تدوین شده است، به عنوان مانعی در مسیر تحقق این مهم یاد و خطاب به اعضای حاضر در این نشست گفت: این قول را به شما می‌دهم که تصویب این طرح را به طور جدی در مجلس پیگیری کنم، ضمن اینکه از شما نیز به عنوان مدیران حوزه شهری می‌خواهم که در جهت تامین رضایت عمومی به ارائه خدمات بپردازید و اگر دلسوز انقلاب هستید، به مردم که صاحبان اصلی آن هستند، به بهترین شکل خدمت کنید و این راه را نیز از پایین‌ترین لایه‌ها و دورترین نقاط کشور آغاز کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان بر آمادگی مجلس برای حمایت از شورا‌ها از طریق اصلاح قوانین مربوطه تاکید کرد.

علیرضا احمدی رئیس شورای عالی استان‌ها در این نشست از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست تا از آن‌ها در جهت تسریع در روند بررسی طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری، در اولویت قرار دادن طرح‌ها و لوایح مرتبط با حوزه شهری و ایجاد ساختمان‌هایی در استان‌ها و شهرستان‌ها جهت استقرار وکلای ملت چه در مجلس و چه شورا‌های شهر و روستا از آن‌ها حمایت کند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *