روایتی متفاوت از انقلاب اسلامی ایران قبل و بعد از پیروزی/از کودکان انقلاب تا چادر وحدت
حمید داوودآبادی در گفتوگو با پیرامون مضمون مجموعه کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» گفت: این مجموعه در ۱۰ جلدی خاطرات خودم از دوران پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان هشت سال دفاع مقدس است که به بیان رخدادهای انقلاب و همراهی مردم درتمام صحنهها پرداخته است. این مجموعه همه دیدهها و خاطرات قابل انتشار من از کودکی تا انقلاب اسلامی، بحرانهای بعد از پیروزی انقلاب تا جنگ، و سرانجام صلح و حوادث بعد از آن است.
وی در همین راستا ادامه داد: دوران نوجوانی من با رویدادهای انقلاب همراه شده بود از آنجا که در دوران نوجوانی ذهنی پویا و در عین حال بسیار جستجوگری داشتم پا به پای بسیاری از مبارزان و انقلابیون به خیابانها میرفتم، نتیجه این کنجکاویها حضور من در بسیاری از صحنهها بود من همانند بسیاری از بچههای آن دوران از مدرسه خارج میشدم تا در صحنههای مختلف انقلاب اسلامی حضور پیدا کنم.
داوود آبادی به جلد اول مجموعه کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» که با عنوان «کودک و انقلاب» منتشر شده اشاره و اظهار کرد: در جلد اول به خاطراتم از کودکی تا انقلاب پرداخته ام و در آن به سوالاتی پیرامون انقلاب اسلامی پاسخ داده شده در حقیقت با خواندن کتاب خاطرات من افراد میتوانند وقایع پیروز انقلاب اسلامی را از دید یک کودک که در حال بزرگ شدن و پا گذاشتن به دوران نوجوانی است نگاه کنند بررسی رویدادهای حقیقی از دید یک نوجوان قطعاً جذابیتهای خاص خود را دارد و اطلاعات ارزشمندی را به مخاطب ارائه میکند.
***«کودک و انقلاب»
وی پیرامون جلد اول مجموعه «انقلاب، جنگ، صلح» ابراز کرد: جلد اول مجموعه «انقلاب، جنگ، صلح» با عنوان «کودک و انقلاب» منتشر شد و این جلد به حضور من که در ابتدای نوجوانی در خیابانها در کنار تانکهایی که به آتش کشیده شده بودند پرداخته که با دیدن این صحنههای بسیار سخت و دلخراش و ترسناک سپری شد. همه این رویدادها در خاطرم به خوبی ثبت میشد. هنگامی که کلانتری نارمک توسط مردم اشغال شد بسیاری از افراد و به انقلابیون پیوستند من در آنجا بودم علاقه وافری داشتم تا اتفاقات را از نزدیک ببینم و برای همین به عنوان کسی که برای کمک به پر کردن گونیهای خاک و سنگرسازی در آنجا حضور داشتند به جلوی صحنه میرفتم آتش کشیدن برخی از تانکها در سی متری نارمک را به خوبی در خاطر دارم و آن را در کتاب مطرح کردهام.
نویسنده کتاب «تفحص» پیرامون نوشتن مجموعه کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» ابراز کرد: من با ذهنم لحظه نگاری میکردم از آنجا که بچهای کنجکاو بودم به هر سو سرک میکشیدم تا وقایع را به صورت کامل و واضح ببینم و اکنون پس از سالها تلاش دارم تا با صداقت تمام آنچه را که دیده ام در قالب کتاب به مخاطبان ارائه کنم.
***«چادر وحدت»
وی به کتاب دوم مجموع کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» اشاره و بیان کرد: جلد دوم این مجموعه با عنوان «چادر وحدت» نامگذاری شده بود در این جلد از اولین روزهای پیروزی انقلاب در بهمن ۵۷ و رویکرد برخی گروههای سیاسی که عموماً غیر مذهبی نیز بودند پرداخته شده است.
داوود آبادی پیرامون کتاب «چادر وحدت» تاکید کرد: هنگامی که تعدادی از بچههای حزب الله در سال ۵۸ جلوی درب دانشگاه تهران تجمع کرده بودند من به همراه ۳۵ جوان با سابقهتر در آنجا حضور یافتیم فعالیت این چادر سبب شده بود تا بسیاری از گروهها و حزبهای دیگر ناراحت و عصبانی باشند تا جایی که سردسته منافقین در مورد چادر وحدت گفته بود چادر وحدت، چادر مزدوران است.
نویسنده کتاب «تبسمهای جبهه» به بخشهای متعدد مجموعه کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» اشاره و بیان کرد: خاطراتم از سال ۵۸ تا سال ۶۰ به خوبی نشان میدهد که خیابانهای تهران در آن دوران تا چه حد در آشوب به سر میبردند من تلاش کردم تا حقایق را که دیدم همان گونه بنویسم و این امر را بدون هیچ گونه اغراق و یا سانسور انجام داده ام.
***«خاطرات لبنان تا کردستان»
وی به کتاب «خاطرات لبنان تا کردستان» از مجموع کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» اشاره و بیان کرد: در کتاب «خاطرات لبنان تا کردستان» نیز به عملیاتهای مختلف و این موضوع که در قالب یک بسیجی در سال ۶۲ به لبنان رفته و پس از آن به جبهههای کردستان اعزام شدم مطالبی را بیان کردم که خواندنش برای مخاطب جذاب و جالب است.
داوود آبادی به پیام مجموع کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» اشاره و تصریح کرد: هنگامی که نزدیک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی میشویم، با تعدادی از مسئولین و بلندپایگان مصاحبههای میشود در اینجا مردم نادیده گرفته میشوند این مردم بودند که انقلاب کردند نه مسئولین همانهایی که در زندانها مقاومت کردند جزئی از مردم عامه بودند آنها که شهید شدند نیز فرزندان همین انقلاب بودند در سالگرد انقلاب اسلامی جای مردم خالی است.
***نقش شهرستانها در پیروزی انقلاب اسلامی
نویسنده کتاب «جاسوس بازی» نقش شهرستانها در پیروزی انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: متاسفانه شهرستانها که پا به پای پایتخت و تهران در حکومت نظامی بودند و برای انقلاب تلاش میکردند نادیده انگاشته شدند شهرهایی بودند که همزمان با تهران در حکومت نظامی قرار داشتند شهرهایی مانند جزیره هرمز که تاکنون نامی از مبارزات آنان برده نشده ما باید تلاش کنیم به نحوی کتاب بنویسیم که نوجوان و نسل آینده را متوجه ارزشها و اهمیت انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس باشند.
***جوانان از مدرسه دست کشیدند تا انقلاب کنند
داوود آبادی پیرامون مجموع کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» خاطرنشان کرد: در مجموعه کتابهای «انقلاب، جنگ، صلح» نشان دادم، بچههایی که به جبهه رفتند شهید و یا جانبازانی که شیمیایی شدند افرادی بودند همانند همین جوانان امروز آنها مدرسه را ترک کردند تا به جبهه بروند و در سنگرها شاهد جانبازی و ایثاری بودند که در نوع خود بی بدیل بود این نوجوانان از کشور خود دفاع کردند، اینها همان حقایقی هستند که من آنها را دیده و در کتابم برای نسل آینده بازگو کردم نسلهای آینده باید بداند آنهایی که در هشت سال دفاع مقدس و در انقلاب دست از جان شسته اند و در جبهه و یا در مقابل دشمن صف آرایی کردند از تیر و ترکش میترسیدند، اما بر این ترس خود غلبه کردند و گام در راستای دفاع از میهن برداشتند.