صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بزرگ‌ترین تولید کننده‌های طلا در جهان

۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۹۹۰۱۶
به تازگی بزرگ‌ترین معدن طلای کشور کشف شد. ذخایر ایران و همچنین میزان طلای جهانی چقدر است؟ آیا این ذخایر رو به اتمام است؟

- روزنامه خراسان نوشت: یادش بخیر همین چند سال پیش بود که به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) طلا فروشی‌ها مملو از مشتری به منظور خرید هدیه برای روز زن و مادر می‌شد، اما به دلیل بالا رفتن قیمت طلا و کاهش قدرت خرید مردم این اقبال رفته رفته کاهش پیدا کرد و حالا دیگر خانواده‌ها برای هدیه طلا نمی‌خرند بلکه به عنوان یک سرمایه گذاری به آن نگاه می‌کنند. با این حال صدور گواهی کشف معدن طلا در سیستان و بلوچستان در چند روز اخیر و نجات معدن کاران معدن طلای چین بعد از دو هفته از داخل معدن باعث شد به سراغ این فلز ارزشمند و گران بها برویم و در کنار معرفی معدن کشف شده و میزان طلای تخمینی آن درباره میزان طلای استخراج شده و باقی مانده آن در زمین گزارشی تهیه کنیم. البته در این گزارش از بزرگ‌ترین تولید کننده‌های طلا، رتبه ایران در تولید طلا و اطلاعات خواندنی و جذاب دیگری درباره این فلز گران بها و البته دوست داشتنی نوشته ایم که خواندنش خالی از لطف نیست.

معدن جدید در سیستان و بلوچستان

گواهی کشف بزرگ‌ترین معدن طلای ایران، به نام شرکت توسعه معادن پارس شستا در سیستان و بلوچستان در ۱۰ بهمن صادر شد. این معدن با میزان ذخیره قطعی و احتمالی ۷۳.۴ میلیون تن کانسنگ طلا از بزرگ‌ترین معادن طلای کشور است. گفته می‌شود تا کنون برای این معدن ۴۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و در نهایت بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در این معدن سرمایه گذاری خواهد شد. بر اساس برآورد‌های انجام شده، ۲۵ تن طلای خالص می‌توان از این معدن استخراج کرد که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

میزان طلای استخراج شده و باقی مانده در جهان

هر چند از میزان دقیق طلای قابل استخراج روی کره زمین اطلاعاتی در دسترس نیست، اما طبق محاسبات شورای جهانی طلا در سال ۲۰۱۹ تنها ۵۰ هزار تن طلای دیگر در معادن باقی مانده و همچنین در این گزارش آمده که تا کنون بیش از ۱۹۶ هزار تن طلا استخراج شده است، یعنی تنها ۲۰ درصد طلای استخراج نشده در جهان وجود دارد. هم اکنون روزانه بین ۲.۵ تا ۳ تن طلا از معادن در کشور‌های مختلف استخراج می‌شود. طبق محاسبات شورای جهانی طلا، دوسوم استخراج طلا در دوره آغاز شده از سال ۱۹۵۰ میلادی صورت گرفته است. از این میزان طلای استخراج شده تا کنون حدود ۴۸ درصد در صنعت جواهر سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مقدار کمی از آن در صنعت و بقیه به شکل شمش طلا نگهداری می‌شود. کارشناسان پیش بینی می‌کنند، نرخ رشد استخراج طلا طی ۸ تا ۱۰ سال آینده کاهش می‌یابد.

بزرگ‌ترین تولید کننده‌های طلا

طی دهه‌های طولانی و تا پیش از سال ۲۰۰۶، آفریقای جنوبی بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا بود. استخراج طلا در این کشور، اما در سال‌های اخیر کاهش یافته است. با این حال، هنوز هیچ کشوری موفق نشده رکورد تولید طلا در آفریقای جنوبی در دهه ۱۹۷۰ را بشکند که بیش از هزار تن در سال بوده است. با این حال گزارش‌های جهانی نشان می‌دهد آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و روسیه دارنده بزرگ‌ترین ذخایر طلا در جهان به شمار می‌روند. موسسه GFMS Gold در یک نظرسنجی به بررسی پنج کشور بزرگ تولیدکننده طلا در جهان در سال ۲۰۱۸ پرداخته است. در این پنج کشور چین با استخراج ۴۲۶.۱ تن در صدر و بعد از آن استرالیا با ۲۹۵ تن استخراج در رتبه دوم قرار دارد. رتبه‌های سوم تا پنجم هم در اختیار کشور‌های روسیه با ۲۷۰.۷ تن، آمریکا با ۲۳۰ تن و کانادا با استخراج ۱۷۵.۸ تن قرار دارد.

رتبه ایران در تولید طلا

هم اکنون ۲۲ معدن طلای فعال در کشورمان وجود دارد که ۰.۲ درصد طلای جهان از آن‌ها استخراج می‌شود. با این حال آمار‌های مختلفی درباره جایگاه ایران از لحاظ مصرف و تولید طلا وجود دارد. ارقام منتشر شده وزارت صمت حاکی از آن است که کشورمان توانسته رتبه چهل و ششم را از آن خود کند و در عین حال در بین آسیایی‌ها کشورمان جایگاه دوازدهم را دارد. موضوع مصرف طلا سبب شده براساس آمار غیر رسمی ایرانی‌ها در بین ۱۰ کشور شاخص جای گیرند و در گزارش‌های دیگر ایران پنجمین مصرف کننده این فلز خوش رنگ است. طبق گزارش وزارت صمت هم اکنون سالانه ۱۲ تن طلا در کشورمان استخراج می‌شود که نسبت به سال ۹۱ رشد ۱۴ برابری داشته است. بر اساس اطلاعات این گزارش، هم اکنون ۳۲۰ تن ذخایر طلا در ایران قرار دارد که باید امیدوار بود به ۴۰۰ تن هم برسد.

نکته‌هایی جذاب درباره این فلز جذاب

دانشمندان معتقدند که فلز طلا از انفجار‌های «ابر نواختر»‌ها به وجود می‌آید و تمام طلا‌هایی که ما روی زمین داریم از جمع شدن ذرات حاصل از این انفجارهاست. اگر طبق این نظریه پیش برویم، بسیار احتمال دارد که دیگر سیارات و اجرام آسمانی مثل مریخ، عطارد و ناهید نیز ذخایر طلا داشته باشند! اما در ادامه چند نکته جذاب درباره طلا نوشته ایم که خواندنش می‌تواند جذاب باشد.

حساسیت زا نبودن طلا: طلا فلز واکنشی نیست، به همین دلیل هیچ‌وقت زنگ نمی‌زند. اگر به انگشتر یا آویز‌های طلایتان حساسیت دارید، احتمالاً فلز دیگری با آن ترکیب شده است!

طلا‌ها عتیقه اند: شاید باورش کار سختی باشد، اما تقریباً ۷۵ درصد از طلایی که امروز در بازار‌ها به فروش می‌‎رسد، یک قرن پیش از معادن استخراج شده‌اند!

بزرگ‌ترین شمش جهان: بزرگ‌ترین شمش طلا ۲۵۰ کیلوگرم وزن دارد و توسط کمپانی میتسوبیشی تولید شده و اکنون بیش از ۱۱ میلیون دلار قیمت دارد.

رکورددار تولید طلا در تاریخ: تقریباً نیمی از طلای استخراج شده در جهان از معدن «ویت واترز راند» آفریقای جنوبی تهیه شده است.

سیارکی طلایی نزدیک زمین: طبق بررسی دانشمندان، سیارکی در نزدیکی زمین وجود دارد که ۲۰ میلیارد تن طلا درون خودش جای داده است! ناسا همچنان درباره آن مطالعه می‌کند و کاوشگری پیرامونش از سال ۲۰۲۲ شروع می‌شود!

طلای موجود در بدن انسان: بدن انسان تقریباً حاوی ۰.۲ درصد طلاست. این مقدار در بدن پخش می‌شود. مثلاً هر تار مو تقریباً از ۱۴ عنصر مختلف از جمله طلا تشکیل شده یا خون جاری در رگ‌ها هم مقدار کمی طلا دارد!

خاصیت درمانی فلز طلا: طلا غیر از کاربرد‌های مالی و لوکسش، کاربرد‌های دیگری هم دارد. مثلاً این فلز در پزشکی و برای معالجه امراضی مثل سرطان، ایدز و آرتریت روماتوئید موثر است.

مخزن طلای جهان: شهرت خیابان «تردنیدل» در لندن، به خاطر ساختمان «بانک انگلستان» مخزن طلای جهان است. در این بانک ۵۱۳۴ تن طلا ذخیره شده است!

طلایی‌ترین کشور در دنیا: «سوئیس» بیشترین سرانه ذخیره طلای جهان را دارد. این کشور به ازای هر نفر از جمعیت اش ۱۱۳ گرم طلا ذخیره کرده است!



نظرات بینندگان
فرزند ایران
|
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۲
درود، وجب به وجب این خاک پاک طلاست.
سعید
|
|
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۲
اطلاعات عمومی بسیار جالبی بود
ali
|
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
این معدن طلا در سیستان و بلوچستان است ولی مال سیستان و بلوچستان نیست
رضا
|
|
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
خدایا/ما را طلایی کن.
ناشناس
|
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
با سلام این معدن طلا نزدیک خونه ی ویا روستای ماست ولی برای مردم آن منطقه و کل بلوچستان خبر خوشحال کننده ای نیست چون یک گرمش به ما نمی رسد کاش که بفکر ما همسایگان معدن چند گرم میدادند
علیرضا
|
|
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
خدایا از آن طلا نیز نصیب ما گردان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *