صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ذخایر مرغ، گوشت و تخم مرغ آماده است

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۹:۴۴
کد خبر: ۶۹۸۹۳۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور میزان واردات نهاده در سال جاری را سه میلیون تُن اعلام کرد و گفت: اگر بانک مرکزی به تعهدات خود عمل کند تا سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ هیچ مشکلی در زمینه تأمین نهاده‌های دامی نخواهیم داشت.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدرضا طلایی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در نشست خبری که به مناسبت ایام دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی ایران، کشاورزی کشور سنتی و معیشتی بود و یکی از بزرگترین واردکنندگان محصولات کشاورزی بودیم.

وی افزود: در حال حاضر در بسیاری از محصولات استراتژیک مانند گندم، مرغ و تخم مرغ به خودکفایی رسیده‌ایم و مازاد تولید را صادر می‌کنیم.

طلایی با اشاره به این که شرکت پشتیبانی امور دام کشور به عنوان پشتیبان بخش کشاورزی در برخی محصولات، وظیفه تامین و تدارک ذخایر استراتژیک کشور را دارد، خاطرنشان کرد: شورای امنیت ملی به صورت سالانه میزان ذخایر مورد نیاز کشور را به شرکت پشتیبانی اعلام می‌کند که در سال ۹۹، میزان نیاز کشور به ذرت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن، کنجاله سویا یک میلیون تُن، جو ۷۰۰ هزار تُن، مرغ ۷۰ هزار تُن و گوشت قرمز ۴۰ هزار تُن اعلام شده است.

وی افزود: بر اساس ابلاغیه به شرکت پشتیبانی امور دام، سهم این شرکت از تامین بازار ۲۰ درصد است که در سال‌هایی که بخش خصوصی نتواند بازار را تامین کند، نقش پشتیبانی امور دام در بازار پررنگ‌تر می‌شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: سهم این شرکت در سال ۹۹، یک میلیون تُن ذرت، یک میلیون و ۵۰ هزار تُن کنجاله و ۸۰۰ هزار تُن جو بوده که در سامانه بازارگاه بارگذاری شده است.

طلایی تصریح کرد: برای تامین ذخایر استراتژیک از ابتدای سال تاکنون، حدود ۳ میلیون تُن نهاده دامی با ۴۱ کشتی از بنادر جنوبی و ۷۴ کشتی از بنادر شمالی وارد کشور شده است.

وی با اشاره به این که طی چهار ماهه اول سال به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت ارزی به شرکت پشتیبانی امور دام داده نشد، عنوان کرد: از مرداد ماه تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ارزش یورویی ارزی بوده که برای واردات سه میلیون و ۸۰۰ هزار تُن کالا در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار گرفته است.

تامین ۵ هزار و ۴۰۰ تُن گوشت قرمز از تولید داخل

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در رابطه با تنظیم بازار گوشت و مرغ بیان کرد: طبق تکلیفی که ستاد تنظیم بازار به شرکت پشتیبانی امور دام ابلاغ می‌کند، در بازار حاضر می‌شویم.

وی افزود: هدف اصلی ما بر اساس ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی تامین ذخایر از طریق حمایت از تولید داخلی است که این امر در سال ۹۹ محقق شد.

طلایی با اشاره به این که حدود ۴۹ هزار تُن مرغ و ۵ هزار و ۴۰۰ تُن گوشت قرمز از تولید کنندگانی که قیمتشان از مصوبه ستاد تنظیم بازار پایین‌تر بود، برای تنظیم بازار خریداری کردیم، اذعان کرد: ۲۷ هزار تُن گوشت قرمز و ۷۵ هزار تُن گوشت مرغ منجمد در بازار توزیع شد که این توزیع‌ها از محل تولید داخل و ذخایر وارداتی انجام شده است.

وی با بیان این که از ابتدای سال تاکنون میزان عدم رفع تعهد ارزی شرکت کمتر از ۸ درصد است، عنوان کرد: ما معادل ۹۲ درصد ارز دریافتی، کالا وارد کشور کردیم و باقی آن نیز یا در حال واردات و یا در کشتی است، بنابراین تا پایان سال مشکلی در زمینه رفع تعهد ارزی خود نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تأکید کرد: اگر بانک مرکزی به تعهدات خود عمل کند تا پایان سال و همچنین در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ هیچ مشکلی در زمینه تأمین نهاده‌های دامی نخواهیم داشت.

مشکلی در تامین جو نداریم

وی، علت کمبود جوی دامی در بازار را حضور کمرنگ بخش خصوصی در این حوزه دانست و تصریح کرد: ما در ماه‌های مرداد و شهریور گذشته، اعلام کردیم که ثبت سفارش جو کاهش یافته است.

طلایی اضافه کرد: جو که امروز در بازار عرضه می‌شود از محل ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام است و در سه روز گذشته فقط ۲۰۰ هزار تُن جو در سامانه بازارگاه عرضه شده است.

وی با اشاره به واردات جو از آلمان اذعان کرد: تاکنون سه کشتی جو از آلمان خریداری کردیم که حجم آن حدود ۲۰۰ هزار تُن بوده و تا دو سه روز آینده وارد کشور می‌شود، همچنین یک کشتی در حال تخلیه داریم و محموله‌هایی نیز در اسفندماه وارد کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور خاطرنشان کرد: از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت جوی تولید داخل وارد بازار می‌شود.
مازاد تولید محصولات پروتئینی در کشور

طلایی خاطرنشان کرد: در راستای تنظیم بازار مرغ، توزیع مرغ منجمد از دیروز شروع شده است و برای تنظیم بازار شب عید هم هیچ مشکلی نداریم.

وی با اشاره به این که ذخایر مرغ، گوشت و تخم مرغ آماده است و آمار تولید نشان می‌دهد که با مازاد در این زمینه مواجه هستیم، گفت: قیمت مرغ گرم دولتی در بازار ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان، مرغ منجمد درب سردخانه ۱۴ هزار و ۴۰۰ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و گوشت منجمد درب سردخانه ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان توزیع می‌شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، قیمت تخم مرغ درب مرغداری را ۱۴ هزار تومان، عرضه پشتیبانی امور دام ۱۴ هزار و ۵۰۰ و ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان، قیمت هر شانه تخم مرغ در میادین میوه و تره بار بدون بسته بندی ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان و با بسته بندی ۳۶ هزار تومان اعلام کرد.

طلایی در رابطه با احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالا‌های اساسی و یا افزایش قیمت ارز ترجیحی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام برنامه‌ریزی‌ها بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شده و هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت ارز ترجیحی گرفته نشده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *